Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

initiere proiect

electron49

Postări Recomandate

rog pe cineva mai in tema sa ma ajute.ce program i-mi trebuie pentru a face un proiect pe PC sa-l copii pe un card de memorie(stik)si sa-l pun pe imprimanta pentru tiparire.multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electron49

3

• riderinblack

1

• tiovidiu

1

• Ticu

1

Top autori în acest subiect

Ce intelegi prin "proiect"? Un text, o partitura muzicala, un desen tehnic, un desen artistic, o schema electronica, o placa de circuit imprimat?In principiu, fiecare din astea se creeaza cu un program specific (aplicatie), instalat pe PC. Daca are o imprimanta atasata, rezultatul se tipareste pe hartie cu comanda "print".Daca nu are imprimanta si trebuie sa tiparesti la altcineva, ai 3 posibilitati:1. Pui pe un stick (sau discheta, CD) fisierul salvat de programul cu care ai lucrat. El va fi "inteles" doar de acest program (sau unul similar). Te duci cu stickul la PC2 care are imprimanta, dar pe acest PC trebuie sa fie in prealabil instalat acelasi program. Il deschizi, deschizi si fisierul si apoi dai "print".2. Exporti lucrarea (proiectul), eventual fila cu fila, intr-un format grafic uzual, cum ar fi .doc, .wmf, .png, .tif, .jpg, .pdf. Acest fisier (fisiere) in pui pe stick si il duci la PC2. Acolo deschizi programul care lucreaza cu tipul respectiv de fisier, deschizi fisierul si dai "print".3. Instalezi fictiv imprimanta pe care vei tipari (modelul exact) pe PC. Din programul cu care faci proiectul dai "print on file", comanda care va crea un fisier pentru imprimanta respectiva. Il duci pe stick la PC2 si acolo il tiparesti.Astea sunt situatiile de care m-am lovit eu, s-ar putea sa mai fie si altele.Trebuie testat care din variante este posibila in cazul tau concret.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Foarte simplu. Dupa ce ai scris textul il salvezi cu un nume oarecare ( daca nu stii sa-l salvezi vezi ca atunci cind inchizi documentul Windowsul te intreaba daca il salvezi sau nu. Dai yes, iti apare o casuta unde introduci numele si apesi pe save. Dupa aceea introduci stikul in calculator sau cardul in cititor, te duci in My document (documentele mele) dai clik dreapta pe documentul facut de tine, se va deschide o casuta cam la mijloc scrie send to (trimite) pui cursorul pe send to si se deschide o alta casuta care iti arata unde poti trimite documentul. Dai clik pe stik (dac are un nume dai pe numele respectiv) si documentul se copie pe stik. Pentru imprimare poti fie sa dai clik dreapta pe documentul respectiv si sa alegi print, fie sa deschizi documentul si sa dai print din el, comenzile difera putin in functie de varianta de Office pe care o ai.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări