Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

releu

Vizitator darasteanu

Postări Recomandate

Vizitator darasteanu

Salut am si eu o problema vreau sa, pun la un redresor un releu de incarcare sa incarc o baterie de 12v auto, dar nu stiu cum sa-i fac legaturile uitati si releul http://imageshack.us/a/img823/3221/relay.jpg:

1 Vreau sa-i pun releu de incarcare la redresor pen-tru ca nu pot sta so supraveghez

2 Dupa ce i-mi incarca acumulatorul sa decupleze releul sa se opreasca incarcarea....

3 Redresorul are punte redresoare este vreo problema daca pun si releu??

MULTUMESC ASTEPT RASPUNSURI:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

6

• Dr.L

4

De fapt ar merge folosit:in loc de rotorul alternatorului, se leaga bobina unui releu normal.Iar intre acumulator si redresor se pune contactul normal-deschis al releului (releul ala suplimentar).Cand tensiunea e sub 14,4V, bobina releului e alimentata si acumulatorul se incarca, cand tensiunea pe acumulator e mai mare, bobina nu mai e alimentata si acumulatorul e deconectat.Restul firelor de la releul de incarcare se leaga ca pe masina (la acumulator).O problema ar fi cuplarea si decuplarea rapida, care uzeaza destul de mult releul aditional.Dar ce titlu cuprinzator are subiectul, dintr-o privire iti dai seama despre ce e vorba inauntru :nebunrau:

Link spre comentariu
Vizitator MIVI

Intr-adevar, este nerealist sa crezi in acuratetea unei executii directe cu releu. Macar interfatat cu un comparator, acolo si tot nu se obtine ceea ce trebuie.Sunt solutii destule (inclusiv pe Google) cu un circuit de tip LM317 sau, mai bine LM338. Dar trebuie muncit putin ...

Link spre comentariu
pt. @Dr.L : Atunci sfatuieste omu' sa-l foloseasca ca atare, sa-i puna releu electromagnetic.

Si aici ce am scris? :nebunrau:

Sau intrarea intr-un regim trickle.

Din moment ce releul recupleaza acumulatorul cand tensiunea svade sub 14,xV, nu cred ca apuca sa se descarce...

Ramane oricum nerezolvata decuplarea totala la terminarea incarcarii.

Atunci se conecteaza firele releului regulator inainte de contactul releului suplimentar.

Odata deconectat acumulatorul, tensiunea redresorului va si si mai mare si releul nu va mai cupla.

Si acumulatorul va fi izolat complet de redresor.

Link spre comentariu

se conecteaza firele releului regulator inainte de contactul releului suplimentar.

Odata deconectat acumulatorul, tensiunea redresorului va si si mai mare si releul nu va mai cupla..

Poate faceti o schita, din ce am inteles eu am impresia ca nu cupleaza nici cand bateria este descarcata daca releul regulator monitorizeaza tensiunea redresorului.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări