hifihifi Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 Salut , ce parere aveti despre acest magnetofon ca fiabilitate la mecanica durata capetelor fidelitate etc....intreb deoarece un neam deal meu vrea sa achizitioneze acest magnetofon si nu ar strica cateva pareri sau sfaturi in legatura cu acest magnetofon .va multumesc Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 Eu am un magnetofon Tesla B115, care seamana cu Tesla CM 130.Cred ca au aceeasi mecanica singura diferenta este ca B115 are VU-metre analogice(instrumente cu ac indicator) iar CM 130 avea VU-metre cu leduri.Mecanica este destul de solida,nu la fel ca cele rusesti,iar capurile de inregistrare, de redare si stergere sint destul de rezistente cu conditia sa fie curate periodic iar benzile sa fie pastrate in cutiile lor in pungi de plastic, ca sa fie ferite de praf.Se stie ca preful este dusmanul cel mai de temut al capurilor de la magnetofoane.Eu am fost si inca sint foarte multumit de el,cu toate ca nu il prea folosesc. Link spre comentariu
q_acdc Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 Mecanica este ireprosablia!nu se compara cu mecanica ruseasca!Vibratia mecanica este mult mai mica la Tesla.(mai buna decat Unitra ,Rostov) Multi spun ,mecanica Tesla este mult mai firava.(nu este adevarat) Vibratia componentelor mecanice are o foarte mare influenta asupra sunetului! )Singurul magnetofon cu capete moi a fost Tesla B73.(puntul meu de vedere,sunet placut) Link spre comentariu
tepesa Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Pai, toate magurile Tesla, de la B4 la B101 au avut aceleasi capete, cel universal ANP950 si cel de stergere (l-am uitat), permalloy in masa de alama. Adica capete moi. http://www.bakelit.hu/portal/Budapest_/HiFi_cuccok/Alkatreszek/Bontott_cuccok/TESLA_ANP_935_1_868269_416133.html B113, 115, CM130 si altele au alte capete, ptr sistemul cu 3 capete, dar tot moi. Se schimbau in fiecare an. La fel curelele sint greu de gasit/confectionat, dar cele mai proaste din tot magul sint comutatoarele. Greu de inlocuit si se distruge cablajul de prima data. Alta distractie e cu finalele MDA2020. Pe ansamblu, desi pare un produs de virf al acelor ani al Tesla, e de fapt perioada lor decadenta, dupa citva ani au pus lacatul pe poarta. Link spre comentariu
hifihifi Postat August 25, 2013 Autor Partajează Postat August 25, 2013 Salut , ce parere aveti despre acest magnetofon ca fiabilitate la mecanica durata capetelor fidelitate etc....intreb deoarece un neam deal meu vrea sa achizitioneze acest magnetofon si nu ar strica cateva pareri sau sfaturi in legatura cu acest magnetofon .va multumesc Link spre comentariu
hifihifi Postat August 31, 2013 Autor Partajează Postat August 31, 2013 Mai sunt si alte pareri despre acest magnetofon si ce ma intereseaza cel mai mult legat de partea mecanica ca durabilitate daca este rezistenta in timp ? Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 Are o serie de componente mecanice ce se uzeaza/degradeaza cu timpul (role intermediare, curele). În forumurile de profil (de ex. Tonbandforum) se considera ca mecanica B115 este/a fost superioara oricarui Uher. Am avut un B115 (usor îmbunatatit pe partea de semnal), l-am folosit intensiv timp de trei ani, dar n-am reusit sa-i uzez capetele sau sa-i stric comutatoarele. Link spre comentariu
hifihifi Postat Septembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Mai sunt si alte pareri despre acest magnetofon caci vad ca parerile sunt inpartite si ........... Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Si ce , ca care e problema dacă enpartite ? Care ai o părere de bine , ca un neam deal meu are un fel de AKAI ...E ? Sper ca știți de gluma ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Eu cred ca la preturile cu care se gasesc magnetofoane Tesla CM 130, renteaza sa-ti cumperi unul. Eu as prefera B 115. Probleme sunt de la curele; nu deruleaza mai deloc. Si de la cea dintre motor si cabestan este bine sa nu fie slaba, pentru ca viteza de redare nu este constanta astfel ca lalaie la redare. Sa ai grija ca tijele de la potentiometrii sa nu fie rupte. Finalele MDA 2020 se gasesc si sunt vreo 3 sau 4 lei bucata. In fine, este un mag submediu, care face sa ti-l iei, pana intr-o suta de lei.Toate bune! Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Probleme sunt de la curele; nu deruleaza mai deloc. Si de la cea dintre motor si cabestan este bine sa nu fie slaba, pentru ca viteza de redare nu este constanta astfel ca lalaie la redare.B115 nu are curea directa de la motor la cabestan ci de la motor la o fulie intermediara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum