mirceacra Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 Am achizitionat de curand un alimentator 220v 12v cu iesire de bricheta auto, ca cel din imagiile de mai jos. Pe el scrie ca ar scoate 12v 500ma, am conectat la el un incarcator de tel mobil de 12v care reduce la 5v (auto) , a mers cateva secunde si s-a ars (sursa 220v 12v) L-am desfacut si in interior are cam ceea ce se vede, un montal cu 2 tranzistori (unul era c945 iar celalalt 13001), ambii erau arsi, am pus 2 13001 care s-au ars si astia... Am mai descoperit o rezistenta (cea scoasa cu un terminal din cablaj) care conform codului culorior ar fi trebuit sa aiba 5.5Kohmi dar are 0.5ohmi Restul de disode masurate pe cablaj par a fi bune... Daca schimb iarasi tranzistorii, ii pun pe amnadoi 13001 de la un bec ec, schimb rezistenta ...oare altceva ce ar mai putea avea? Aveti cumva schema unei astfel de surse? Multumesc pentru ajutor, costa doar 7 lei dar ma ambitionez sa o fac... Link spre comentariu
Ticu Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 Pozele nu se vad.Incarcatorul a functionat pe masina? Stii cumva ce consum (curent) are? Link spre comentariu
mirceacra Postat August 24, 2013 Autor Partajează Postat August 24, 2013 Pozele nu se vad.Incarcatorul a functionat pe masina? Stii cumva ce consum (curent) are?Da incarcatorul e bun functioneaza pe masina , e nokia, scoate 5v 500ma deci la 12v probabil consuma mai putin de 500ma Link spre comentariu
Dr.L Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 O chinezarie groaznica, cred ca te poti si curenta Link spre comentariu
cirip Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 Poate nu vad eu bine, dar mi se pare ca priza de 12V e in dreptul trafului, iar stecherul de 220 e departe de traf. Nu cumva ar trebui sa fie invers? M-as astepta ca stecherul de 220 sa aiba firele aproape de traf. Ca daca e asa, adica invers, nu e nicio mirare ca se arde daca bagi 220 pe la iesire.Poti sa pui si o poza dinspre cablaj? Firele alea negre de la priza de 12V duc la transformator? Ca daca e asa, a fost alimentat invers si nu e de mirare ca face poc. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 Pai da, e in dreptul trafului.Si e normal, ca intre traf si iesire e doar redresarea (o dioda) si filtrarea (1 cond).Pe cand intre 220V si traf e redresarea (4 diode), electronica pwm + trz final si abia apoi vine traful.Intrarea e 220Vca si iesirea e 12Vcc. Link spre comentariu
cirip Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 Daca e in comutatie, ai dreptate. Nu se vede clar daca e cu ferita sau cu tole. Dar daca e in comutatie, e mai greu de depanat de cineva fara experienta. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 Salut,cred ca ordinea picioruselor tranzistorilor pusi a fost gresita. http://www.utc-ic.com/uploadfile/2011/1 ... 832977.pdf http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... /C945.html Link spre comentariu
Dr.L Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 Sigur e in comutatie: dupa dispunerea pieselor si dupa traful ff mic Link spre comentariu
mirceacra Postat August 25, 2013 Autor Partajează Postat August 25, 2013 sursa este in comutatie desigur, pinii la tranzistori ii stiam si nu au fost montati gresit. Are cineva o schema de la o astfel de sursa? Link spre comentariu
leoncris Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 La cat de "complexa" e sursa , poti ridica schema dupa ... cablaj. Link spre comentariu
Marius84 Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Atentie la tranzistorii recuperati din droserele electronice ale becurilor economice!!!Mi s-a intamplat ca un 13001 sa aiba pinii diferiti, respectiv ordinea emitor, baza, colector sa nu fie cea din datasheet, la acelasi tip de capsula. Si avand in vedere ca originalii sunt strapunsi, e mai greu de determonat ce a fost acolo... Link spre comentariu
Galagie Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 teoretic chinezu face flyback-uri ordinare, ai putea identifica asa, colectorul iti vine legat la unul din capetii bobinei primare, emitorul vine prin ceva shunt catre masa, poa sa nu fie shunt. Iar al 3-lea este bazaE simplu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum