Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare

xragon

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xragon

9

• GEO 53 BN

3

• ratza

1

• pop_ady44

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Amindoua tranzistoarele au aceeasi structura sint NPN,dar sint diferite in ceea ce priveste curentul de colector,Ic si puterea disipata maxima Pd. TIP31C are Uce =100V, Ic=3A, Pd=40W. TIP 35C are Uce=100V ,Ic=25A, Pd=125W.Ti-am dat citeva caracteristici ca sa vezi diferenta dintre ele.Pentru mai multe date vezi data sheet-ul tranzistoarelor.

Link spre comentariu

pai eu vreau sa fac acea schema care sa tot discutat c cu lumina dupa bass cu tip 31 si baiatul de la magazin a zis ca e bun si asta , oare asa sa fie ca lam pus si o nu aprinde nik

Link spre comentariu

BD241C are aceleasi caracteristici ca si TIP31C.Factorul de amplificare in curent al celor doua tranzistoare puse in discutie:TIP31C hFE=25 la Vce=4V, Ic=1A hFE=10 la Vce=4V, Ic=3A hFE max=50TIP35C hFE=25 la Vce=4v, Ic=1,5A hFE=10 la Vce=4V, Ic=15A hFEmax=100Teoretic si practic, TIP31C poate fi inlocuit cu TIP35CDaca zici ca l-ai inlocuit cu TIP 35C si nu merge, inseamna ca ceva nu este in regula.

Link spre comentariu

Dupa schema vad ca tranzistoarele sint comandate de amplificator.Daca nu ai comanda in baza tranzistoarelor ,ledurile nu au cum sa se aprinda.Ledurile le-ai montat bine?

Link spre comentariu

am rezolvat problema cu ledurile era unul cu polaritate inversa , acum din 4 randuri a cate 4 leduri se aprinde oar cel cu tensiune mai mica iar cand pun degetul pe baza si aprind toate cum trebuie puteti sa imi explicati , fac si video daca e nevoie

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări