Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistorul.....


Vizitator valiftw

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • ratza

    1

  • iuli09

    1

  • misuraelectronic

    1

  • leoncris

    1

Top autori în acest subiect

cum lucreaza un tranzistor intr-un circuit ?

intrebarea aceasta poate fi privita din mai multe puncte de vedere . asta inseamna implicit ca exista si mai multe raspunsuri disponibile , evident . unul dintre raspunsuri este urmatorul...tranzistorul --- mai precis doar cel BIPOLAR , avind in vedere ca el este cel mai des intilnit in practica --- functioneaza intr-un circuit electric intr-unul din cele 4 regimuri de functionare posibile... RAN , RAI , BLOCARE sau SATURARE . fiecare regim in parte este descris amanuntit in diverse carti / cursuri / publicatii si necesita cunostinte temeinice de matematica si fizica .celelalte tipuri de tranzistoare , aka TEC , MOS , TUJ , IGBT , se studiaza abia dupa ce stapiniti bine functionarea bipolarului .
Link spre comentariu

Salut electronistiilor , sunt nou in aceasta meserie vreau sa ma initiez. imi spune-ti si mie cum lucreaza un tranzistor intr-un circuit ?

Un tranzistor daca este polarizat Baza-Emitor direct si Baza-Colector invers , in cazul tranzistorilor pnp, va lucra ca amplificator.Daca intrebi de tranzistor banuiesc ca ai studiat dioda si stii ce inseamna polarizare directa si polarizare inversa.Daca nu , atunci :Polarizare directa inseamna plusul la p si minusul la n iar polarizare inversa inseamna minusul la p si plusul la n.
Link spre comentariu

In esenta si foarte pe scurt, tranzistorul este un amplificator de curent. Un curent mic de baza determina aparitia unui curent mare de colector. Factorul de amplificare al tranzistorului (B) arata de cate ori este mai mare curentul de colector fata de curentul de baza.Ecuatiile de functionare ale tranzistorului sunt:Ic = B x Ib siIe = Ic + Ib unde Ic, Ib si Ie sunt curentii de colector, de baza si de emitor.Sunt multe de spus referitor la functionare, modurile de conectare, caracteristici, etc. Material de studiu exista destul, vointa sa fie :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări