Florin berdila Postat Septembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2016 una simpla dintro singura tabla vreau sa fac si nustiu ce lungime sa aiba arcu de cerc faca gura mare a palniei are 47 cm si gura mica 6 cm si nustiu desen sami iasa din compas adica arcu de cerc Link spre comentariu
adydep Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Hai să vă spun și mai simplu.Luați o bucată de särmă,mai groasă,dar care să poată fi modelată cu mâna.Realizați prima dată un cerc cu diametrul de 47cm(adică gura mare),apoi un cerc de 6cm(gura mică).Acum aveți două cercuri,unul de 47cm,și altul de 6cm.Desfășurați cercul mare,și cercul mic,și obțineți două drepte-una scurtă,alta lungă.Suprapuneți cele două drepte(bucăți de sârmă)pe bucata de tablă din care vreți să realizați pâlnia,una sus și alta jos,dar să fie paralele.Distanța dintre ele trebuie sã fie atât cât doriți înălțimea pâlniei.Decupați bucata de tablă,și rămâne un trapez,care-l rulați și iese trunchiul de con,adică pâlnia. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Septembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2016 am inteles domnule Andrei dar eu ma refer daca desenez doua doua arce de cerc, cat sa fie de deschis sami iasa gura palniei asta nu inteleg Link spre comentariu
Florin berdila Postat Februarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2017 vreau sa fac un capac contra prafului la o roata de camion capacu avea forma unei palari decci cum fac forma tablei Link spre comentariu
validae Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Trebuie să faci capacul din trei bucăți dacă nu poți să-l realizezi prin batere la rece.Respectiv, vei tăia dintr-un disc mare de tablă (cât diametrul interior al jantei) un disc mai mic (cât diametrul butucului roții), și le unești decalat cu un un dreptunghi rulat în formă de cilindru. Dimensiunile le stabilești cu o bucată mare de carton, pe care-l tai și faci șabloane de probă.Deci faci capacul din bucăți de carton, pe care le desfaci și tai tablă la dimensiuni. Link spre comentariu
Florin berdila Postat August 13, 2017 Autor Partajează Postat August 13, 2017 domnilor am o nelamurire azi am facut rost de 500mm apa tare vreau sa o sting am luat zincul de la cinci bateri tubulare de lanterna am bagat zinc putin cate putin la inceput il dizolva pe tot dar dupa ce am bagat trei corpuri de bateri restu a ramas in sticla nedizolvat fasiile de zinc nu sau mai dizolvat sa inteleg ca apa tare este stinsa ?am varsat putin pe jos dim sticla dar tot face spume fierbe ce ma sfatuiti Link spre comentariu
puriu Postat August 13, 2017 Partajează Postat August 13, 2017 Sticla cu apa tare "stinsa" cu zinc in ea se lasa cateva zile la soare pana cand nu se mai degaja hidrogen. Tot acidul clorhidric s-a consumat. Solutia contine numai clorura de zinc. Dizolva oxizii de zinc, fier si cupru, dar nu ataca metalele. Link spre comentariu
one Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 (editat) Eu sunt curios daca este vreun chimist pe aici sa imi explice si mie de ce clorura de zinc "dizolva" oxidul de zinc, fier si cupru, tinand cont ca in seria reactivitatii chimice a metalelor zincul se afla inaintea fierului si cuprului. De asemenea, mi-ar placea sa inteleg de ce acidul nu este bun in acest caz. Asta pentru ca dupa parerea mea aceasta "apa tare stinsa" nu este decat un acid cu o concentratie redusa, care se consuma cu zincul de pe tabla si astfel nu mai ajunge sa atace fierul. Altfel, pentru eliminarea oxidului de zinc tot acidul ar fi mai bun, caci Hcl+ZnO --->ZnCl2 + H2O. Corectati-ma va rog unde gresesc. Editat August 14, 2017 de one Link spre comentariu
Nostalgic Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 Eu sunt curios daca este vreun chimist pe aici sa imi explice si mie de ce clorura de zinc "dizolva" oxidul de zinc, fier si cupru, tinand cont ca in seria reactivitatii chimice a metalelor zincul se afla inaintea fierului si cuprului. De asemenea, mi-ar placea sa inteleg de ce acidul nu este bun in acest caz. Asta pentru ca dupa parerea mea aceasta "apa tare stinsa" nu este decat un acid cu o concentratie redusa, care se consuma cu zincul de pe tabla si astfel nu mai ajunge sa atace fierul. Altfel, pentru eliminarea oxidului de zinc tot acidul ar fi mai bun, caci Hcl+ZnO --->ZnCl2 + H2O. Corectati-ma va rog unde gresesc. Probabil ca pe aici nu sint multi cei ce te pot contrazice, si cum berdila este interesat sa-si rezolve problemele cotidiene, noi cum sa-l ajutam daca nu le intelege? 1 Link spre comentariu
one Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 O mica eroare: 2 HCl..... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 domnilor am o nelamurire azi am facut rost de 500mm apa tare vreau sa o sting am luat zincul de la cinci bateri tubulare de lanterna am bagat zinc putin cate putin la inceput il dizolva pe tot dar dupa ce am bagat trei corpuri de bateri restu a ramas in sticla nedizolvat fasiile de zinc nu sau mai dizolvat sa inteleg ca apa tare este stinsa ?am varsat putin pe jos dim sticla dar tot face spume fierbe ce ma sfatuiti 500mm sau 500ml? Fratilor tineti-va bine. A intrat Florin in forta. Link spre comentariu
dany_cta Postat August 14, 2017 Partajează Postat August 14, 2017 Nu prea am eu habar de chimie, dar stingand apa tare nu rezulta un explozibil in toata regula pe baza de amoniu ? Daca scopul este pur si simplu lipirea unor table zincate, nu era mai simplu sa fie cositorite si gata ? Link spre comentariu
StelianP Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 Pai cositorul nu "prinde" pe galvan, trebuie decapat cu o soluție. Link spre comentariu
dany_cta Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 (editat) La mine a prins mereu fara nici o problema si se intinde chiar frumos ca pe cupru, smecheria e sa se incalzeasca bine cu un arzator nu letcon sau altceva. Am folosit cositor de electronice si sacaz. Editat August 15, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 15, 2017 Partajează Postat August 15, 2017 Daca scopul este pur si simplu lipirea unor table zincate, nu era mai simplu sa fie cositorite si gata ? Este surprinzator ce bine merge sudarea( mai corect brazarea) lor cu MIG-ul folosind sirma de bronz, CuSi3 si Argon 100% Grig 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum