Dr.L Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Asteapta-te la o bubuiala.Sau o poti evita inseriand cu sursa un bec de 220V/60W. Link spre comentariu
poe Postat Septembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2013 De ce bubuiala, siguranta aia s-a ars ultima, dupa alte compenente sau cum? Sa inseriez becul ala unde pe partea de 220v? sau de 12v? Si la ce-mi ajuta sa inseriez becul sa nu faca poc doar? doar nu o sa stau acolo cu un bec. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Da, normal ca siguranta s-a ars ultima!Siguranta e pusa doar ca sa nu-ti ia foc alimentatorul, nu ca sa-i protejeze piesele (in mai toate aparatele!)...N-ai citit ce s-a scris pana acum? Pe 220V, acolo unde e siguranta arsa...O sa eviti fix un poc. Adica o sa vezi ca nu doar siguranta e arsa (becul o sa lumineze puternic daca exista un scurt in sursa).Aia cu folositul becului pe 220V in permanenta...pe bune, mai gandeste-te nitel pe baza a ce s-a scris deja inainte de a posta Link spre comentariu
poe Postat Septembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Am inteles, intr-adevar m-am pripit si am citit printre randuri, scuze, ok si daca becul acela se aprinde tare inseamna ca s-au ars si alte componente, exista sansa sa nu se fi ars si altceva? Eu tot sper...daca nu s-a ars altceva becul nu va mai lumina sau cum? Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Eu nu cred ca exista sansa ca altceva sa nu se fi ars. Dar testeaza, n-ai ce pierde!Da, daca e in regula, becul nu va lumina (va lumina nitel la conectare si in mers fara sarcina, va lumina f putin). Link spre comentariu
poe Postat Septembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Am probat si intr-adevar becul se aprinde cu putere, cel putin cele 2 piese incercuite cu albastru sunt arse, pe tranzistor scrie 3067, rezistenta are 2 dungi portocalii una argintie si una aurie (de cat este?), este posibil doar cele 2 piese sa fie arse? Link spre comentariu
geomx Postat Octombrie 2, 2013 Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Daca ordinea culorilor este cea enuntata, atunci valoarea rezistentei este de 0,33 ohmi toleranta 5%. Din poza e mai greu de spus exact puterea..... cea albastra pare de o,5w.... deci pa asta a ta o estimez la 1w (pare un pic mai mare). Totusi cum ai dedus ca este arsa? Din poza nu prea pare... Link spre comentariu
poe Postat Octombrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Am dedus ca este arsa ca este carbonizata si exfoliata dedesubt. Acum ala sper ca dungile alea sunt portocalii si nu rosii..sa-nteleg ca de 0.33 ohm ar fi prea mica? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 2, 2013 Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Cu rosu ar fi 0,22 ohmi.Pune-o de 0,33 ohmi. Rezistenta e exfoliata, sau cablajul de sub ea? Link spre comentariu
poe Postat Octombrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Rezistenta este carbonizata/exfoliata...concret am sanse sa fie doar cele 2 piese defecte, tranzitorul 3067 si aceasta rezistenta? Ca nu as vrea sa le inlocuiesc de pomana ca mai departe nu stiu sa diagnostichez ce mai este defect. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 2, 2013 Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Eu nu prea cred, zic ca sunt sanse mari ca si integratul sa fie mort. Poate chiar si dioda redresoare...La cate piese are sursa aia, nu e greu de depanat. Testele le poti face si cu 15Vcc (faci o smecherie pt alimentarea integratului) si vezi ce si cum. Dar ti-ar trebui si un sociloscop... Link spre comentariu
geomx Postat Octombrie 2, 2013 Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Cel mai probabil ca sunt portocalii deci de 0,33..... daca ar fi fost rosii atunci valoarea ar fi fost 0,22 ohmi.... dar inca odata cred ca nu avea cum sa se modifice culoarea atat de mult incat sa devina portocaliu si acel portocaliu sa fie exact de nuanta portocaliului de pe alta componenta. Compara culoarea aceea cu alta de pe alta componenta.Mai verifica cu un multimetru si integritatea diodelor... si si cu putin noroc ar putea sa fie doar astea, desi, sincer, nu prea vad bine integratul ala.....tare ma tem ca ar fi si el dus.....L.E. de cand am inceput sa scriu deja vad ca au mai aparut 3 comentarii... deja se raspunsese.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum