Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul SN400

philiprobz

Postări Recomandate

ma gândeam să intru mai putin inspre universal si mai mult in partea groasa in timp ce se strunjeste ,deci in afara de metoda descrisa cu sania transversala nu ar fi ?

Link spre comentariu

sunt Mai multe variante . Cea mai simpla varianta , daca este un diametru nominal , sa cumpărați oțel calibrat . Se gasesc la H6- H8

Prima data trebuie pus strungul la nivel . Cu o nivela de 0,02mm / m. Dupaceea verificat daca axul principal este in linie cu Batiul . Dupaceea văzut daca păpușa mobila este in linie( sau mai sus sau jos) , Dupaceea văzut ce diametru vreți sa strunjiti( daca ii de fi30 lungime 600mm oricum se deflecta in centru facă lineta de urmarire),  ce cuțit folosiți , ce Șpan , ce avans , ce Oțel si Dupaceea vedeți daca uzura strungului va deranjează . 

Varianta intermediara este sa reglati din păpușa mobila încât sa fie acceptabila conicitatea 

PS: nici ale mele nu sunt puse la nivel si n-am verificat nimica. Dar reglez dupa caz păpușa mobila 

Link spre comentariu

azi am pus o tijă de cil8ndru in universal si am pus comparatoru pe sania port cuti si la o distanta de universal de 40mm am o zecime pe raza apoi la 80mm am două zecimi pe raza si tot asa mai departe e aiurea dacă nul pot scoate la drept

Link spre comentariu

Acolo poate fi papusa fixa decalata dar si universalul sa prinda aiurea.

Cum ai masurat in fapt?

Ai facut diferenta intre bataia maxima si cea minima la 40mm si la 80mm sau doar ai dus comparatorul pe carucior la cele doua pozitii?

Link spre comentariu

Puneti comparatorul si pe verticala si pe orizontala.Faceti semne cu markerul pe tija,din 3 in 3 cm si pe urma verificati si notati in dreptul semnelor cu comparatorul si pe verticala si pe orizontala,daca valorile cresc sau scad liniar de exemplu la 3 cm +0,1 la 6 cm +0,2 la 9 cm +0,3 la 12 cm +0,4 sau de exemplu la 3 cm -0,1 la 6 cm -0,2 la 9 cm -0,3 la 12cm -0,4 si asa mai departe inseamna ca nu e uzura de batiu ci neparalelism intre ghidaje batiu si si axa rotatie universal.Daca valorile variaza extrem de putin si cand va apropiati cu sania de universal variaza puternic e semn de uzura.

Link spre comentariu

am facut domnule Valivoi ,pe verticala pe distanta de 163mm am o diferenta de 1,5 zecimi ,iar pe orizontala tot pe 163 mm am cinci zecimi pe raza adica la strunjire am o diferenta de 1 mm,dinspre universal am urma toarele valori pe orizontala ,la 38mm de universal am 0,1mm,la 71mm am 0,2mm,la 103 de universal am 0,3,la 130mm de universal am0,4 mm,la 163mm de universal am 0,5mm deci ce ma sfatuiţi ?am facut si cu mutarea la maxim a saniei transversale spre universal dar nu se duce mult decat 10cm

Editat de Florin berdila
nu am bagat poza
Link spre comentariu

https://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=translate&ie=utf-8&oe=utf-8

Metoda tatălui lui Rollie pentru aliniamentul strungului http://www.John-Wasser.com/NEMES/RDMLatheAlignment.html Copyright 1997 de către New England Model Engineering Society Ceea ce aveți nevoie de o bară rotundă Lungimea barei ar trebui să fie de aproximativ 1/3 până la 2/3 pat lungime. Bara trebuie să aibă un diametru de-a lungul întregii sau a lungimii sale. Dacă nu este, veți avea nevoie de amicometru pentru a măsura cu precizie diametrele sale. Bara nu trebuie să fie complet dreaptă. Din moment ce Rollie are un magazin de autoturisme, el folosește puțurile de șocuri și stâlpi junked. Indicatorul cadranului Capătul tijei de măsurare trebuie să fie plat. Un mijloc de montare a indicatorului pe glisiera transversală la înălțimea centrului strungului. Pentru a face o aliniere verticală: Un mijloc de a monta indicatorul pe șaibă transversală, astfel încât să fie direct mai sus (sau mai jos) axa strungului. Un mandr de orice tip pentru a ține brațul. Fuga în mandrină nu este o problemă (din același motiv că o ușoară îndoire în bara nu este aproblem). Ceea ce nu aveți nevoie de un coamă, o bară perfect dreaptă, o garnitură sau un mandrină de precizie sau orice biți de scule. Aplicarea metodei (Aliniere orizontală) 1. Apăsați bara din mandrină. 2. Montați indicatorul cadranului de pe glisieră în înălțimea centrală a strungului. 3. Trageți înapoi maneta de măsurare a indicatorului cu mâna (pentru a evita deteriorarea indicatorului) și deplasați vehiculul astfel încât indicatorul să se afle în apropierea capătului mandrinei. 4.Reclamați tija indicatorului și rotiți strânsul manual, notați măsurătorile cele mai înalte și cele mai joase ale indicatorului. 5.Pentru a citi citirile joase și joase (adăugați împreună și împărțiți-le cu două) pentru a obține "rezistența medie la capătul apropiat". Dacă bănuiți că bara nu are un singur diametru de-a lungul lungimii sale, măsurați diametrul și scădeți jumătate din diametru de la media pentru a obține o corectare a "distanței medii apropiate" 6. Scoateți tijă de măsurare a indicatorului înapoi cu mâna pentru a elimina neregulile și mișcați carrige la capătul barului de la mandrină. 7.Raculați tija indicatorului și din nou, rotiți strânsul manual, notați valorile cele mai ridicate și cele mai scăzute ale indicatorului. 8.Pentru noile citiri înalte și joase (adăugați-le împreună și împărțiți-le cu două) pentru a obține "rezistența medie la capătul de la capăt". Dacă bănuiți că bara nu are un singur diametru de-a lungul lungimii sale, măsurați diametrul și scădeați jumătate din diametru față de media pentru a obține o corectare a distanței medii de capăt. 9. Diferența dintre "distanța medie la capătul apropiat" și "distanța medie la capătul îndepărtat" este o măsură a nealinierii axei axului cu căile.10.Pentru a corecta problema, puneți o bucată de hârtie sub piciorul din lateral la capătul strunjit al strungului (picioarele de la capătul coapsei sunt uneori pivotate pentru a acționa ca un singur picior). Re-efectuați măsurătorile

Link spre comentariu

asa am facut

ma gandeam sai pun un dispozitiv cu rulment cu un surub reglabil pe marginea batiului ,care va fi prins de carucior rolul acestui rulment de a nui mai da voie caruciorului sa fuga in directia transversala ,adica cum este sania port cutit

Link spre comentariu

domnilor vreau să cumpăr un set de bacuri pt strungul meu sn 400 dar de unde stiu ce model ei spun ceva de 32 sau 35 ,deci cum d3scriu ce vreau cei cer producatorului

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Florin berdila a spus:

domnilor vreau să cumpăr un set de bacuri pt strungul meu sn 400 dar de unde stiu ce model ei spun ceva de 32 sau 35 ,deci cum d3scriu ce vreau cei cer producatorului

Depinde ce universal aveti . Nu contează strungul. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări