Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul SN400

philiprobz

Postări Recomandate

Cât de uzate pot fi ? Câtva mm maxim , care ii puteați rectifica . Bacurile nu trebuie neaparat sa fie dure . Sunt bacuri si din aluminiu . La cât folosiți dumneavoastră Strungul ,uz casnic ,sigur țineau si asa moi cum sunt .

Link spre comentariu

am incarcat in final bacurile cu electrozi ok8478 am prins bacurile in strung apoi am stâns o cămașă de rulment si am rectificat bacurile cu o piatră de biax dar in față unde prinde bacurile piesa a rămas 5zecimi distanta dintre bacurile si piesă

Link spre comentariu
Vizitator ionut catalin zlate

Dupa parerea mea cred ca tot universal de 250 romanesc are slabe sanse la ceva strain mai deosebit si bacuri ica se gasesc la universaluri de 250 numai in obor gasiti garla bacuri daca va duceti cu unul de model.

Link spre comentariu
Vizitator ionut catalin zlate

Un manual pentru sn 400 stie cineva pe unde as putea gasi, si are cumava cineva din intamplare pe aici reductia de con morse 6 la 4 care intra pe axul strungului ?

Link spre comentariu

domnilor bacurile strungului leam incarcat cu sudura am strunjit bacurile am scos o bataie de 3sutimi acum ce va intreb ,pe fata bacurilor strunjite trebuie sa fac mici canale cum au si bacurile originale ? pot le face cu flexu?

Link spre comentariu

canalele pe bacuri sunt facute ca sa adere mai bine pe material ca risul sa alunece in interiorul universalului cand strunjiti, sa fie mai mic. Totul depinde ce span luati si ce avans, Daca nu luati mai mult de 2mm din diametru pe trecere si nu dati avans peste .300 atuncea nu va trebuie, dar daca lucrati cu span de 5 mm atuncea va trebuie canalele.

Link spre comentariu

incarcat cu sudura am strunjit bacurile am scos o bataie de 3sutimi

Felicitari, ma bucur sa aud ca ti-a reusit. 3 sutimi e foarte bine. Fa-i si santurile, cu flexul e ok, nu trebuie sa fie precise, dar fara ele o sa ai mari probleme in a prinde piese.

Prinderile drepte/netede nu merg decat daca ai precizie foarte buna, de ex pensetele. Altfel piesa prinsa joaca, si rezultatele sunt jalnice.

Link spre comentariu

Felicitari, ma bucur sa aud ca ti-a reusit. 3 sutimi e foarte bine. Fa-i si santurile, cu flexul e ok, nu trebuie sa fie precise, dar fara ele o sa ai mari probleme in a prinde piese.

Prinderile drepte/netede nu merg decat daca ai precizie foarte buna, de ex pensetele. Altfel piesa prinsa joaca, si rezultatele sunt jalnice.

Nu-i chiar asa, eu lucrezi cu bacuri netede de vrio 2 ani si nu sunt probleme mari, daca nu abuzezi cu spanul si cu avansul nu sunt probleme. Si pe vremea cand avea caneluri la avans mare tot intra piesa in universal. Pe langa astea se gasesc si bacuri moi, care le strunjesti la nevoie la care nu se fac caneluri ,

Link spre comentariu

le-am încărcat cu super baz,prima dată leam încărcat cu electrozi ok8478 dar nu stiam cu ce sa strunjesc din sudură am bagat o piatra de biax dar strunjirea iesea conica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări