Florin berdila Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 domnilor am o intrebare ,papusa fixa de la strungu meu are patru suruburi care prinde sistemu cu bacuri de strangere ,se poate face reglarea si din aceste suruburi sa nu mai bata piesa cand o prind in papusa fixa ? am o bataie de 3 mm cand prind un semifabricant Link spre comentariu
emil.gabor Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 domnilor am o intrebare ,papusa fixa de la strungu meu are patru suruburi care prinde sistemu cu bacuri de strangere ,se poate face reglarea si din aceste suruburi sa nu mai bata piesa cand o prind in papusa fixa ? am o bataie de 3 mm cand prind un semifabricant Depinde. Puteti pune un comparator pe universal sa vedeti daca bate. in mod normal universalul sta pe un registru strunjit pe plansaiba. dar daca cineva a pus un universal cu alt registru este posibil si acest lucru... Sau mai mult ca sigur are melcul din universal bataie. si ar cere un universal nou . desii 3mm ii exagerat de mult si pentru un universal uzat Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 domnilor vreau sa fac sa strunjesc un con si un trunchi de con , dar cum aflu ce unghi de inclinatie are fiqecare piesa cu forma de con si forma de trunchi de con ce formula folosesc pentru fiecare ca sa aflu conicitatea va rog mult sami dati un raspuns Link spre comentariu
ctl_tec Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 salutare va rog sami dati un sfat azi am vrut sa strunjesc un ax dar am o mica bataie la bacuri la papusa fixa cum scap de aceasta problema a la papusa strungului decat doua suruburi de strangere orice piesa prind are o mica bataie Americanii prefera sa utilizeze universal cu 4 bacuri reglabile independindent din 2 considerente: 1 sunt mai ieftine decat cele autocentrante si 2 poate sa asigure o prindere fara bataie daca ai rabdare sa centrezi piesa ceea ce e foarte bine daca trebuie sa faci de ex. un ax din 2 prinderi. Daca faci strungarie din placere , atunci cumpara un universal din acesta si nu mai ai probleme cu bataia materialului de prelucrat. La noi nu prea se poarta felul asta de universale din cauza strungarilor care s-au invatat cu cele cu autocentrare pe timpul raposatului , ca de , era de unde , dar o sa vina vremea si la noi cand nu o sa se mai gaseasca universale furate de prin fabrici si atunci o diferenta de vreo 200-300 de euro o sa ii faca sa treaca la modelul cu 4 bacuri. Link spre comentariu
emil.gabor Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Un universal nou cu bacuri autoconcetrice clasa de precizie medie este garantat la concentricitate de 0,04 mm . Care cate fii destul me mult depinde de aplicație . Da, la noi in fabricile comuniste sau folosit mult cele autoconcentrice ca nu ii interesa abaterea de max0,04 pentru ca piesa venea rectificata ulterior . Link spre comentariu
alghet Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Buna ziua. Schema electrica la SN502 inainte de anii 90 se poate gasi ,am schema si documentatia la strungul fabricat 1995 Multumesc Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 salut domnilor am si eu o mica întrebare ,am o mandrina de strung si trebuie să-i fac un con dar nu pot măsura ce dimensiuni are înăuntru mandrinei ce con mi-ar trebui să fac cum procedez să fac o măsură a mandrinei să văd ce con să fac va multumesc Link spre comentariu
acs Postat Martie 15, 2017 Partajează Postat Martie 15, 2017 Sunt conuri "STAS" (standardizate) nu trebuie sa masori nimic, trebuie sa sti ce con suporta, exemplu MK1B16 ,cauti pe internet si vezi dimensiunile. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 15, 2017 Partajează Postat Martie 15, 2017 pai da dar eu nu stiu ce con suporta am doar mandrina si vreau sa aflu ce con avea mandrina deci cum fac sa vad ce con suporta Link spre comentariu
Adrian Pruna Postat Martie 15, 2017 Partajează Postat Martie 15, 2017 Pai, topeste niste plumb si toarna-l in conul mandrinei. Poti sa ungi putin sa iasa usor forma dupa racire. O scoti si ai conul real 1:1 sa il masori cum vrei. Inainte de racire sa pui o sarma sau o spita de bicicleta unsa de-a lungul conului, care ulterior o sa o scoti si o sa poti folosi plumbul la pescuit. Vorbesc serios. Link spre comentariu
acs Postat Martie 16, 2017 Partajează Postat Martie 16, 2017 pai da dar eu nu stiu ce con suporta am doar mandrina si vreau sa aflu ce con avea mandrina deci cum fac sa vad ce con suporta Cauti dimensiunile conurilor "STAS" masori diametrul gauri de la mandrina si compari cu dimensiuni masurate si astfel vei vedea daca este B16 sau altceva. Dimensiunile difera mult asa ca nu poti sa te pacalesti singur. Link spre comentariu
emil.gabor Postat Martie 16, 2017 Partajează Postat Martie 16, 2017 pai da dar eu nu stiu ce con suporta am doar mandrina si vreau sa aflu ce con avea mandrina deci cum fac sa vad ce con suporta Cel mai simplu mergeti cu mandrina in buzunar, la un magazin sau in targ(sau de unde cumparati dumneavoastra sculele ) si vedeti care se potriveste. Link spre comentariu
Vizitator steelmind Postat Martie 17, 2017 Partajează Postat Martie 17, 2017 Salut. Am vrut sa postez niste poze cu dimensiunile de la Morse dar nu m-a lasat site-ul. Cum se ataseaza fisiere pe acest forum ? Link spre comentariu
Vizitator steelmind Postat Martie 17, 2017 Partajează Postat Martie 17, 2017 http://postimg.org/image/6zx30rzz7/d05b4112/ https://postimg.org/image/7dyf0dk2r/ Dimensiuni conuri freze ISO/BT/HSK Aici avem mandrine pentru masina de gaurit. J-ul este conul din brosa/pinola masinii iar B-ul din mandrina. Link spre comentariu
grifonul_alb Postat Martie 18, 2017 Partajează Postat Martie 18, 2017 Sunt bune aceste date, mai ales pentru mine - incepator. Multumesc pentru ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum