Florin berdila Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 dak nu vreti dumneavoastra exista si oameni mai intelegatori asa ca nu ma supara afirmatile dumneavoastra Link spre comentariu
Vizitator Dragos Fanel Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 buna! stie cineva ,unde gasesc o pompa ulei pentru cutia avansuri[norton] pentru un sn 400,care se afla sub capacul cu tabelade filete?? 0729165700 Link spre comentariu
Adrian Pruna Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 http://olx.ro/oferta/pompa-de-ulei-strung-masina-de-frezat-si-alezat-IDXq4X.html La asta te referi? Link spre comentariu
Vizitator mihay009 Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Buna ziua. M-ar interesa tabela de filete si avansuri de la sna 400 x 1000 din '65. Daca cineva poate sa faca o poza si sa o posteze aici v-as fi recunoscator! multumesc anticipat Link spre comentariu
SerbanClaudiu Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Buna seara !!! Pompa de ulei este accesibila pe exterior la cutia de avansuri (sub capacul cu tabela de filete ).Eu am demontat-o am curatat-o , am schimbat arcul si dupa montare a functionat perfect . Daca inca mai ai pompa acolo incearca o revizie cu atentie mare la bile , arcuri , tevi de desfundat. In final trebuie sa curga picaturi de ulei prin citeva tevi pozitionate in gaurile situate pe partea superioara a cutiei de avansuri . Nu uita sa verifici teava de cupru prin care se face aspiratia uleiului din partea de jos a cutiei. Daca demontezi capacul cu manetele de comanda se pot vedea toate tevile de evacuare si poti urmari pozitionarea lor corecta astfel incit sa picure ulei pe toate pinioanele. La mine citeva din tevile alea erau infundate .Cred ca mai am pe undeva citeva poze cu interiorul cutiei. Spor la treba !!! Link spre comentariu
SerbanClaudiu Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Buna seara !!! Pentru mihay 009 Am tabela de avansuri si filete.Trimite adresa mail Numai bine !!! Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Buna seara, Pentru mihay009 ............in '65,dupa vagile mele cunostinte,era in fabricatie strungul S3 si de prin '67-'68 a intrat in fabricatie strungul SN400..........cred ca o poza ar fi binevenita,pt. a putea fi identificat modelul de strung pe care-l detii. Alex Link spre comentariu
Vizitator shloymas Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 (editat) Poate cineva sa-mi spuna ce model este? Multumesc. Pe el scrie 320....dar sigur nu este...asa ca banuiesc sna 400....dar astept un raspuns sigur...poate s-a mai intalnit cineva cu acest model.... Editat Noiembrie 30, 2015 de shloymas Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Salut, Pe el scrie 320...........ce?Dupa cum arata,cel mai probabil este un SNA400,cu ambreiaje electromagnetice.Daca te uiti mai atent,intre cutia de viteze si Norton trebuie sa ai inscris modelul.O poza a acelei zone ar elucida misterul. Alex Link spre comentariu
Vizitator shloymas Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) Chiar acolo e placuta pe care scrie 320.....probabil a fost schimbata impreuna cu plansa de filete... Editat Decembrie 1, 2015 de shloymas Link spre comentariu
bcristian Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 De ce esti sigur ca nu e SNA 320? N-am lucrat pe asa ceva, doar am vazut vreo 2, dar din ce-mi amintesc si un google rapid imi confirma pare sa fie chiar aia. Cel mai simplu, masoara cu o ruleta (nu e nevoie de precizie) ce diametru maxim incape peste ghidaje (nu peste sanie) - altfel spus, distanta din centrul universalului si cea mai apropiata muchie a ghidajelor, inmultit cu 2. Aia e valoarea la care se refera 320, 400, etc. Valoarea masurata asa o sa fie cu cativa milimetri mai mare decat cea din denumire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) Este SNA 320. S-a mai discutat despre el pe un topic special. Se pare ca a fost produs doar intr-o serie foarte limitata. Parerea mea este ca nu sunt mai mult de 10 bucati in exploatare, majoritatea au fost livrate in fostul URSS. Pe Internet nu exista decat o singura sursa care citeaza acest strung - o revista "Flacara" de dinainte de 1990. Altminteri nu exista nici un fel de informatii tehnice si nici o carte tehnica cu instructiuni in limba romana. Cam aceleasi lucruri se pot spune si despre SNA 400. Cea mai importanta serie a Uzinei de Strunguri Arad, incepand cu anii '60 a fost strungul SNB 400, pe care eu personal l-am intalnit in cateva zeci de exemplare doar intr-o singura uzina in care am lucrat. Numai atelierele Scularie si Mecanic Sef, detineau impreuna 12 unitati SNB 400. Si SN-ul 400, despre care se discuta pe acest subiect a fost bine reprezentat, dar nu chiar ca SNB 400. Editat Decembrie 1, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Daca asa scrie,ala este.........SNA400 am intalnit cateva.........cel mai probabil difera doar ca si dimensiune fata de SNA400.Colegul bcristian a spus bine ce a spus. Link spre comentariu
Vizitator shloymas Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Multumesc pentru raspunsuri...dar inca nu sunt convins ca e un 320...toate modelele 320 pe care le-am vazut pe internet sunt foarte diferite...dar e posibil sa ma insel eu....si apropo nici pasulde filet si avansul nu corespund cu tabelul care este pe strung... Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Tu confunzi SN320 cu SNA320..........cat despre avansuri,poate ca in urma ultimei reparatii s-a montat gresit ceva in Norton.Nu ar fi primul caz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum