Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

verificarea tehnica periodica


Vizitator pault80

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Eusebiu Angelescu

    3

  • blazeu

    1

  • GEO 53 BN

    1

Top autori în acest subiect

...VTP-ul se face la maxim 2 ani ...conform presctiptiei tehnice PTA1 /2002 cu modificarile si completarile ulterioare ...prin prestatori autorizati de ISCIR pentru aceste tipuri de verificari.La fel instalatia de utilizare gaze naturale se verifica la maxim doi ani iar revizia la 10 ani .... conform prevederilor normelor tehnice NTPEE 2008 aprobate de presedintele ANRE....prin societati autorizate de ANRE

Link spre comentariu

La centralele(pe gaz) murale,de apartament si nu numai,verificarea tehnica periodica se face la 2 (doi)ani.Verificarea tehnica periodica, este obligatorie si este facuta de o persoana autorizata pentru efectuarea verificarii.Odata cu verificarea(daca centrala nu are probleme) se face si autorizarea ISCIR a centralei.Pentru asta posesorii de centrale de apartament si nu numai,care nu au contract de service cu o firma autorizata sau o persoana autorizata,au obligatia de solicita unei firme sau persoane autorizate efectuarea verificarii periodice.Daca in urma unui control de la firma de distributie a gazelor naturale, nu poate fi prezenta dovada ca centrala a fost verificata,se da un termen pentru efectuarea verificarii.Daca in termenul dat,nu se prezinta actul prin care se dovedeste ca centrala a fost verificata,firma de distributie a gazelor naturale,debranseaza automat abonatul respectiv(de demonteaza contorul) si se sigileaza robinetul de garda, dinainte de contor. Rebransarea se face contracost si costa destul de mult.Pentru centralele pe lemne sau peleti nu stiu daca verificarea este obligatorie.Teoretic si acele centrale sint supuse acelorasi reglementari,avind in vedere ca sint instalatii care lucreaza cu anumite temperaturi si presiuni.Tot ce lucreaza la presiuni mai mari decit presiunea atmosferica,sint sub incidenta ISCIR.

Link spre comentariu

...Teoretic si acele centrale sint supuse acelorasi reglementari,avind in vedere ca sint instalatii care lucreaza cu anumite temperaturi si presiuni.Tot ce lucreaza la presiuni mai mari decit presiunea atmosferica,sint sub incidenta ISCIR.

...corect asa este si acele cazane/centrale sunt sub incidenta reglementarilor ISCIR....dar nu se respecta in RO ...am discutat personal cu un vanzator care chiar se jura ca nu sunt necesare ?!!Cat priveste limita de presiune de la care se aplica prevederile ISCIR este 0,5 bar ... relativ (ca altfel intrau si baloanele :da ..... evident glumesc)
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Sigur glumiti?Chestia cu verificarea tehnica la instalatiile pe gaz e in principiu o masura de siguranta. Nu ca ar putea impiedica la modul real incidente si accidente cu incendii si/sau explozii, in situatii in care se gaseste cate un "istet" sa umble acolo, bineinteles, fara sa stie ca face boroboate. Dar poate (spun poate, ca am "mirosit" atatea scapari de gaze in mica excursie prin minunatul nostru Ardeal impanzit cu o veche retea de gaze....), se mai gasesc gaurile mai mari din tevarie...Cat priveste cazanele ne-legate la vreo teava, ar fi cam culmea sa te "frece" careva cu "verificari"... Pe cand verificari la focurile de tabara?Raman la parerea mea: care vrea sa-si rupa gatu' o face cu toate verificarile si reglementarile si iscir-urile...Iar cine e constient ce face, nu are nevoie de nici un fel de "patalama".

Link spre comentariu

Sigur glumiti?.....Cat priveste cazanele ne-legate la vreo teava, ar fi cam culmea sa te "frece" careva cu "verificari"... Pe cand verificari la focurile de tabara?....".

:rade: nu glumesc deloc......trebuie sa facem o clarificare. Este o deosebire mare intre verificarea tehnic a instalatiei de utilizare ( cum spuneti a tevilor de gaze ) ..... si verificarea tehnica periodica a cazanelor/centralelor . Coincidenta...sau nu cele doua verificari se fac la maxim 2 ani ....dar pot fi efectuate si separat., conditia fiind ca in momentul in care se face verificarea/revizia instalatiei de utilizare gaze naturale ...sa fi pregatit sa arati documentele prin care s-a executat verificarea centralei. In ceea ce priveste reglementarile care intra sub incidenta legislatiei ISCIR... orice cazan /boiler/teava ...etc. care lucreaza la o presiune de operare mai mare de 0,5bar ( evident relativ... adica mai mare de p.atmosferica +0,5bar) intra aici ...pe langa ascensoare/masini de ridicat, sudura ...si altele.Cu alte cuvinte legea care au facut-o cei de la ISCIR nu se refera numai la cazane/boilere care sunt deservite de arzatoare pe gaze naturale....ci orice combustibil......chiar si biogaz Astfel :rade: ...daca mergem la munte ....si improvizam un cazan/boiler de tuica ...sunt si ei interesati:nebun: ...pe langa cei de la fisc :freaza:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări