gerbil Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Tocmai am achizitionat un computer vechi ZX Spectrum +2 reconditionat, printre modificari se numara sunetul stereo, alt eprom mai performant, sursa normala de laptop de 9V, cooler. Calculatorul a venit si cu un cablu pentru TV cu o mufa DIN (gen cea de magnetofon dar cu 8 pini) care intra in spectrum si un euroscart. Pe tv normal merge bine pe rgb nimic de zis se vede clar. As dori totusi sa il pot folosi si la mine in camera unde am un miniTV care are doar mufa jack ( normal ar trebui o mufa cu 4 pini - 1 pin masa, 2 pini audio left, right si unul video, dar o sa folosesc deocamdata un jack normal stereo, voi folosi deocamdata doar left sau right pt audio). Problema e ca nu stiu daca a fost schimbata ordinea firelor pe acest cablu, nu stiu daca respecta culorile. Am facut poze si am colorat cum sunt firele lipite in mufa euroscart de pe cablul meu. Vreau sa leg de acest cablu (de mufa euroscart) alt cablu cu un jack pt composite/audio pe care o sa il bag in tv mini ( ca sa nu stric cablul, sa il pot folosi si pe tv-ul mare cu euroscart). Numai vreau sa bag bani deocamdata in adaptoare sau alte mufe, am prin casa cabluri multe cu jackuri. Eu cred ca ar trebui sa lipesc firul pt composite de culoarea galbena (nr 20 pe schema euroscart), audio de unul dintre gri sau alb (2 sau 6) iar masa, aici ma incurca, ori de negru -17 ori de 21? Vreau sa fiu sigur ca va merge, nu as vrea sa stric calculatorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum