Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutatima cu Hidroforul


Vizitator chirusa90

Postări Recomandate

Vizitator chirusa90

Buna ziua tuturor , am nevoie de ajutorul dumnevoastra in asa o problema: Hidroforul Marina cu capacitate de pompare a apei de la adincimea de 25 m! fintina are 4 m si problema e ca hidroforul nu ridica presiunea de 3 Atm. se ridica doar pina la 1.8 si se opreste iar cind pornesc apa , motorul incepe a lucra la o presiune de 0.8 Atm, si permanent apa curge cu bule de aier. Ce sa fac si cum sa rezolv problema. In rezervorul cu aier presiunea am dato de 1,5. Ajutatima va rog cit mai rapid

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • andreivlad1999

    3

  • GEO 53 BN

    2

  • pop_ady44

    2

  • ggi

    2

Top autori în acest subiect

Daca nu se ridica presiunea, mai intai ar trebui verificat presostatul si reglat (cu surubelnita dreapta), dar cata vreme apa curge mereu cu bule ar putea fi incomplet amorsat sau ar putea trage aer pe la o imbinare pe traseul sorb-presotupa. Deci, verifica mai intai toate imbinarile de la hidrofor pana la sorb (eventual refa-le cu atentie) si apoi regleaza presostatul.

Link spre comentariu

daca folosesti furtun de plastunion (teava pee)si racorduri ar fi posibil sa a-i ceva racord cu problema sau teava sugrumata si pe acolo prinde aer pompa merge ca si cum ar avea ceva pietre in ea ?adica zgomotos

Link spre comentariu

Atita timp cit presiunea este mica iar apa iese din pompa cu bule de aer,sigur undeva intre pompa si sorb este o neetansare.E posibil ca pompa sa nu fie amorsata suficinet de bine.Evita pe cit posibil teava din PE cu racordurile(coturi,mufe,etc)aferente.Daca totusi le folosesti,mare atentie la montare.De cele mai multe ori se greseste la montare.Intotdeauna se va scoate O-ringul si piesa intermediara care apasa pe O-ring.Montarea se va face in felul urmator.Pe teava se va introduce in ordine:piulita,piesa despicata,piesa intermediara care apasa pe O-ring si ultimul O-ringul.Se va introduce in racord teava pina da de umarul existent in racord,se va introduce O-ringul in racord,piesa intermediara care apasa pe O-ring,complet(intre umarul piesei si racord,trebuie sa fie o distanta de citiva mm 3-5mm) ,piesa despicata,iar apoi se va infileta piulita.Stringerea se va face bine cu un cleste mopsd trebuie sa fie.Si acum, indiferent daca sint pietricele in pompa ,presiune ar trebui sa fie.Sigur daca sint pietricele in pompa, nu trebuie neglijat acest lucru.Mai devreme sau mai tirziu, turbina pompei se va uza sau rupe.

Link spre comentariu

zgomotul de pietricele il face aerul care loveste rotorul nu-i neaparat sa aibe pietricele etansarea se poate efecuta si pe teava PE dar in interiorul tevi se vor confectiona niste bucse car nu vor lasa teava sa se sugrume si implicit nu va scapa aer in interior din cauza viduluiam vazut la Curtici arad absorbea apa de la 40-50 metri pe teava PE dar avea racordurile facute cum spun cu bucsi valva unic sens nu erea pe sorb ci langa hidrofor si mai avea un fel de mic ciclon decantor(vas de vreo150 litri ) unde apa facea cateva ture sa decanteze nisipul

Link spre comentariu

etansarea se poate efecuta si pe teava PE dar in interiorul tevi se vor confectiona niste bucse car nu vor lasa teava sa se sugrumel

Teava din PE, cu dunga albastra este suficient de rigida incit sa nu se sugrume datorita vidului.Ca atare la cei 4 metri cit are fintina adincime, nici nu se pune problema sugrumarii.Stiu ca teava din PE poate sa asigure absortia apei de la o adincimi destul de mari fara sa se deformeze datorita vidului creeat,mai ales ca grosimea peretelui tevii este destul de mare.
Link spre comentariu

Daca tragi apa de la 4m atunci de ce ti-ai cumparat hidrofor care trage de la 25m? Intreb pentru ca hidroforul este ineficient daca e folosit de la 4m. O parte din apa este permanent recirculata pe tevile de 1 1/4" respectiv 1"de pe traseul de aspiratie al pompei adica platesti curent ca sa plimbi apa.

Intrebari:

- ai verificat sa ai 1.5 bari in butelie? Verificarea se face cu hidroforul scos din priza si cu cel mai apropiat robinet de pe refulare deschis.

- ai montat duza si tubul Venturi in ejector?

- ai montat ejectorul?

- ai montat sorbul inainte de ejector?

- ai respectat diametrele de teava de pe aspiratie(1 1/4", 1")?

- ai un robinet general pe traseul de refulare?

- tevile de pe aspiratie au panta crescatoare catre hidrofor?

Daca nu ai facut cele de mai sus atunci ar trebui sa le faci. Dupa ce faci cele de mai sus trebuie sa te asiguri ca ai montat astfel tevile si racordurile de pe aspiratie astfel incat sa nu ramana in ele pungi de aer la amorsare si ca etansarile sunt perfecte. Amorsezi pompa. Deschizi cat mai multi consumatori pe refulare. Deschizi usor robinetul principal pana cand auzi un zgomot ca de pietre in pompa. Inchizi usor robinetul pana cand zgomotul de pietre in pompa dispare.

Reglezi presostatul astfel incat pompa sa porneasca la 1.6 bari si sa opreasca la 2.8.

Daca ai respectat tot ce am scris mai sus si tot nu functioneaza atunci duci hidroforul, cu tot cu ejector, la un service pentru a fi verificat si daca e cazul reparat.

Posted Image

PS. Daca ai pus filtre pe aspiratie scoate-le.

Link spre comentariu

Dupa ce ai sa rezolvi eventualele probleme care sunt la montajul hidroforului poti sa treci la reglajul presostatului.

Uite cum se regleaza presotatul italian Italtecnica model PM/5:

Posted Image

Metoda ar trebui sa fie valabila pentru orice presostat cu 2 arcuri de reglaj. Cred ca o sa-ti trebuiasca o cheie tubulara de 10 cu maner izolat.

Atentie sa nu te electrocutezi! Reglarea se face cu presostatul sub tensiune asa ca exista riscul de electrocutare. Nu te apuca sa reglezi daca nu stii sa lucrezi cu curentul electric. Curentul electric nu-ti prea da a doua sansa. Eu te-am avertizat. :mort

Link spre comentariu

Ai mai rezolvat cu hidroforul? Daca ai rezolvat spune-ne si noua cum. Daca nu ai rezolvat spune-ne din ce cauza. Astfel ii ajutam si pe altii care au probleme. Numai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări