anddy Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Am un alimentator laptop toshiba la 19v care nu mai mergea. Inainte sa il arunc am descoperit ca, cond. de 82uf 400v avea un picior iesit din el. La mine in oras nu am gasit condensator de aceasta valoare asa ca am demontat un alimentator samsung de 9.5v si avea in el cond de 100uf 400v la marimea care imi trebuia mie dupa care l-am montat in alimentatorul de 19v.Am masurat cu multimetru si tensiunea de iesire este de 19,13v. Am mai masurat la alte 2 alimentatoare de laptop tensiunea de iesire dar nici unul nu depaseste 19v.Capacitatea condesatorului e critica? ar trebui sa caut de 82uf? Link spre comentariu
puriu Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Nu prea conteaza capacitatea. Oricum, toleranta capacitatii electroliticilor este foarte mare, pana la +50%. Tensiunea de 19,13 V nu e prea mare. Link spre comentariu
anddy Postat August 22, 2013 Autor Partajează Postat August 22, 2013 Era bine daca masuram tensiunea de iesire inainte sa se defecteze dar daca e buna acum, il las asa, cu acest cond. de 100uf. Sunt conditionat de marimea fizica a cond. si am avut noroc ca l-am gasit pe asta de 100uf la aceeasi marime ca ala de 82uf. Link spre comentariu
mircea888 Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Este foarte buna tensiunea de 19.13V, inseamna doar +0.7% fata de tensiunea declarata de 19V.Capacitatea acelui condensator nu e nici pe departe asa de critica, ba chiar e mai bine sa fie mai mare, atat cat nu e chiar asa de mare incat sa sara siguranta cand se incarca sau sa se arda puntea.Asa ca stai linistit, incarcatorul tau sigur este bun. Link spre comentariu
George(sb) Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 am vazut laptopuri de 18.5v alimentate la 20v, unele rezista altele nu, oricum nuprea e ok, diferenta ta e ca si inexistenta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum