Dorin007 Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Vreau sa imi cumpar un laptop cu 200lei si am primit niste raspunsuri cu niste laptopuri si unul cu un netbook 7inch(dar nu stiu nimic despre el),acum am niste intrebari:ce parere aveti despre netbookuri?din cate am inteles nu au cd/dvd-rom/rw,atunci cum instalam sistemul de operare,prin usb(nu mi se pare ok)?am inteles ca printr-un cd/dvd-rom/rw extern(as gasi ceva pana in 40lei?)...si am primit o oferta cu un laptop are incarcator dar nu are baterie...are ceva ca nu are baterie?laptopul este compaq presario 1200,as gasi o baterie pana in 40lei?...deci pana la urma daca imi cumpar netbook trebuie sa imi cumpar si un cd-rom extern,in caz ca se strica sistemul de operare?sau merge prin usb ca si prin cd? Eu nu am mai avut laptop/netbook si as vrea ajutorul/parerea voastra despre ele...inca nu stiu nimic despre netbook,dar sper ca imi trimite detalii si o sa va tin la curent...sper ca am postat unde trebuie... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Citiţi neapărat acest link: http://en.wikipedia.org/wiki/Compaq_Presario_1200 După cum se vede, aceste modele aparţin generaţiei anilor 1998-2000 şi au unităţi optice interne. Portul USB este de tip 1.1 (max. 12 Mb/s), departe de standardele actuale. Bootarea de pe USB nu este posibilă (pur şi simplu BIOS-ul "nu ştie" acest lucru). Procesorul este un AMD K6-2/K6-3/P III, iar memoria de tip SDRAM PC 100 (este destul de dificil de găsit, în ideea unui upgrade). Uzual, capacitatea HDD este foarte mică, de 1-6 Gb. În mod sigur nu veţi găsi nici la 100 de lei o baterie funcţională care să asigure o durată acceptabilă. Poate rula fără probleme Win 98/ME (eventual şi Win 2000, în funcţie de memoria instalată). Redarea corectă a unui film în format "avi" reprezintă maximul de performanţă pe care îl puteţi pretinde de la el, dar dacă este echipat cu procesor K6-2/K6-3 există şanse destul de mari să nu fie capabil de aşa ceva. În concluzie, e un laptop de muzeu/colecţie. În viaţa de zi cu zi îl puteţi folosi pentru ascultatul fişierelor "mp3", pentru a citi o carte în format electronic sau pentru jocuri fără pretenţii de grafică (de tip 2D). Mai ţineţi cont şi de faptul că pe un hardware vechi nu veţi putea instala softuri (relativ) noi, de unde rezultă o altă limitare (extrem de serioasă) a posibilităţilor de utilizare. Link spre comentariu
George(sb) Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 parerea mea in 200 de lei nu gasesti nimic care sa merite bagat in seama, gandeste-te ca ce-a mai ordinara tableta pleaca cam de la 350 de lei si nici cu aia nu faci mare branza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum