Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema AN6884

Vizitator opel97

Postări Recomandate

Vizitator opel97

Buna ziua!Acum cateva zile ma uitam pe youtube si am gasit un filmulet cu vumetre. Au inceput sa imi starneasca curiozitate asa ca am cautat si m-am documentat mai mult. Am gasit o schema si am dat comanda cu piesele respective. Va rog sa-mi spuneti daca ati incercat schema si daca este functionala.Componente:-circuit integrat AN6884 -rezistenta 10k -rezistenta semireglabila 10k -condensator 2.2Mf 50V+ -condensator 10Mf 50V+ -5 leduriCircuitul se alimenteaza la 4.5-5VPiesele au venit si am facut circuitul exact ca in schema, dar nu imi vine tensiune in leduri. Am

post-78826-139829669725_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan-a2

1

• ratza

1

• Mircea

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ledurile sunt montate cum trebuie? Aplica semnal si pune un voltmetru de CC pe pin 1, asa iti dai seama daca ai pus ledurile invers. Ai alimentat cu buna polaritate?

Link spre comentariu
Vizitator opel97

Condensatorii sunt pusi bine, ledurile sunt puse bine, tensiunea este bună, semnalul intra, dar nu se intampla nimic. Am verificat cu voltmetrul si imi vine tensiune doar pe pinii integratului(-). Mâine o sa pun si o poza.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator opel97

Dupa lungi verificari, am aplicat o tensiune mai mare de intrare, ledurile au inceput sa se aprinda. Problema este ca se aprind toate o data, nu unul cate unul cum ar trebui. Am incercat sa reglez potentiometrul dar din cauza tensiunii prea mari a iesit fum din el :( . Vumetrul a fost pus in paralel cu o boxa la o statie de 100W, tensiunea era in jur de 9-14V. Ce ar trebui sa fac sau sa modific la circuit ca sa mearga la o tensiune mai mica, 1-5V si sa imi aprinda ledurile unul cate unul?Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări