Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme whirlpool fl 5085-800

daktari

Postări Recomandate

Buna ziua!am o problema cu aceasta masina ,cand ajunge la stoarcere , dupa spalare,pleaca progresiv in turatie de stoarcere , si ramane la stoarcere, numai trece mai departe, doar cu ajutor , rotind de programator. Am schimbat triacul btb16, periile schimbate, curatat colectorul. O parere, un sfat. Multumesc anticipat .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daktari

10

• paul14

7

• gabiunu

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

nu merge , de la B unde este stoarcerea lunga se duce treptat in regim de stoarcere , stoarce cam 8,9 minute face rotatiile stg, dr dupa care pleaca tot pe stoarcere si tot asa pana la adanci batraneti.Banuiesc sa fie defecta partea mecanica de la motoras care ivarte programatorul, vreun dinte de la angrenaj cu stima

Link spre comentariu

Salut , pune poze cu placa electronica.Scrie ce condesatori au fost schimbati si ce scrie pe procesor.Masoara tensiunile de cc de pe diodele stabilizatoare ,5V si 24V.

Link spre comentariu

Ma bag si eu in discutie cu o Whirlpool FL 5105, destul de asemanatoare. In urma cu ceva timp se bloca inainte sau imediat dupa programul "B", adica stoarcere, iar de cateva saptamani se blocheaza si la programul "C" si aleator in timp ce spala undeva la jumate. Din punctele astea moarte nu trece neam, doar s-o mut cu mana.Multe persoane zic ca e programatorul dus, dar se poate sa scap si mai ieftin, ajuta sa schimb tot ce pare suspect?

Link spre comentariu

Va salut!Boala lor este programatorul !!! Este multicontact si functioneaza la o tensiune mare, unde condensatoarele trebuie sa stinga arcurile electrice de pe ele. Acest lucru nu se mai realizeaza, asa ca intervine uzura contactelor din programator care se topesc cate putin. Cam dupa 7, 8 ani intervine acest aspect. Am vazut pe net programatoare. Cred ca merita inlocuit!Toate bune!

Link spre comentariu

Tocmai ce am pus capacul si i-am dat un program rapid de proba. Am gasit un condensator de 1uF/270v devalorizat, mai avea cam 1/3 din valoare. Contactele la programator aratau chiar foarte bine.PS: a mea cred ca are aproximativ 12 ani :nas:

Link spre comentariu

Tocmai ce am pus capacul si i-am dat un program rapid de proba. Am gasit un condensator de 1uF/270v devalorizat, mai avea cam 1/3 din valoare. Contactele la programator aratau chiar foarte bine.PS: a mea cred ca are aproximativ 12 ani :nas:

Corect ,de asta am intrebat ce condesatori au fost schimbati .sigur cel de 1uF/270Vca a fost omis.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări