daktari Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Buna ziua!am o problema cu aceasta masina ,cand ajunge la stoarcere , dupa spalare,pleaca progresiv in turatie de stoarcere , si ramane la stoarcere, numai trece mai departe, doar cu ajutor , rotind de programator. Am schimbat triacul btb16, periile schimbate, curatat colectorul. O parere, un sfat. Multumesc anticipat . Link spre comentariu
Vizitator Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Salut ,condesatorii de pe placa electronica , au fost verificati (schimbati )? Link spre comentariu
daktari Postat August 21, 2013 Autor Partajează Postat August 21, 2013 nu am schimbat condensatori , Link spre comentariu
daktari Postat August 21, 2013 Autor Partajează Postat August 21, 2013 tot pe ei este banuiala, dar acum nu-i am Link spre comentariu
daktari Postat August 22, 2013 Autor Partajează Postat August 22, 2013 i-am incalzit pe cond ,am dat pe 400 rot si a mers,schimb toti cond Link spre comentariu
daktari Postat August 23, 2013 Autor Partajează Postat August 23, 2013 nu merge , de la B unde este stoarcerea lunga se duce treptat in regim de stoarcere , stoarce cam 8,9 minute face rotatiile stg, dr dupa care pleaca tot pe stoarcere si tot asa pana la adanci batraneti.Banuiesc sa fie defecta partea mecanica de la motoras care ivarte programatorul, vreun dinte de la angrenaj cu stima Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Salut , pune poze cu placa electronica.Scrie ce condesatori au fost schimbati si ce scrie pe procesor.Masoara tensiunile de cc de pe diodele stabilizatoare ,5V si 24V. Link spre comentariu
paul14 Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Ma bag si eu in discutie cu o Whirlpool FL 5105, destul de asemanatoare. In urma cu ceva timp se bloca inainte sau imediat dupa programul "B", adica stoarcere, iar de cateva saptamani se blocheaza si la programul "C" si aleator in timp ce spala undeva la jumate. Din punctele astea moarte nu trece neam, doar s-o mut cu mana.Multe persoane zic ca e programatorul dus, dar se poate sa scap si mai ieftin, ajuta sa schimb tot ce pare suspect? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Va salut!Boala lor este programatorul !!! Este multicontact si functioneaza la o tensiune mare, unde condensatoarele trebuie sa stinga arcurile electrice de pe ele. Acest lucru nu se mai realizeaza, asa ca intervine uzura contactelor din programator care se topesc cate putin. Cam dupa 7, 8 ani intervine acest aspect. Am vazut pe net programatoare. Cred ca merita inlocuit!Toate bune! Link spre comentariu
paul14 Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Tocmai ce am pus capacul si i-am dat un program rapid de proba. Am gasit un condensator de 1uF/270v devalorizat, mai avea cam 1/3 din valoare. Contactele la programator aratau chiar foarte bine.PS: a mea cred ca are aproximativ 12 ani Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Tocmai ce am pus capacul si i-am dat un program rapid de proba. Am gasit un condensator de 1uF/270v devalorizat, mai avea cam 1/3 din valoare. Contactele la programator aratau chiar foarte bine.PS: a mea cred ca are aproximativ 12 ani Corect ,de asta am intrebat ce condesatori au fost schimbati .sigur cel de 1uF/270Vca a fost omis. Link spre comentariu
daktari Postat August 23, 2013 Autor Partajează Postat August 23, 2013 salut! am schimbat cond 100uf-50v,470uf-16vPicture.zip Link spre comentariu
daktari Postat August 23, 2013 Autor Partajează Postat August 23, 2013 cele trei cond schimbate, langa ele cel mare gri este cond de 1,5uf/275v pe care nu l-amschimbat Link spre comentariu
daktari Postat August 23, 2013 Autor Partajează Postat August 23, 2013 masina nu este de clasa a, iar releele sunt de 24v Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Schimba si acel condesator apoi masori tensiunile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum