LUCI Postat August 31, 2006 Partajează Postat August 31, 2006 Deci as vrea sa imi fac niste subvofere(2 la numar) cu Hp-18W sau cu Hp-18S.Subwooferele vor fi folosite si in casa si la sonorizari diverse,muzica va fi de toate genurile dar va predomina house,hip-hop Ma intereseaza care ar suna mai bine din cele doua si ce proiect sa adopt: 1. Doua cutii basreflex cu cate un dif in eleCare 2.O cutie basreflex cu doua difuzoare in ele 3.Incinta bandpass cu doua difuzare in ea(era pe forum un proiect) Link spre comentariu
radue Postat August 31, 2006 Partajează Postat August 31, 2006 2 cutii bassreflex cu HP-18S...nu l-am ascultat dar din simualri mi se apre peste hp-18w...totusi hp-18w suna mai bine la volum mic ( cativa W ) fata de restul...Hp-18S e partea mobila de la cele de 18" seris C ( nu stiu daca 650 sau 600 EL ) deci are nevoie de putere un pic mai mare sa sune mai bine, pt ca sistemul mobil este un pic mai rigid... Link spre comentariu
Sharky Postat August 31, 2006 Partajează Postat August 31, 2006 Hp-18S e partea mobila de la cele de 18" seris C ( nu stiu daca 650 sau 600 EL ) deci are nevoie de putere un pic mai mare sa sune mai bine, pt ca sistemul mobil este un pic mai rigid...De ce zici asta? Link spre comentariu
radue Postat August 31, 2006 Partajează Postat August 31, 2006 Pt ca din cate stiu eu difuzoarele din seria C au sistemul mobil destul de rigid ( fata de Hp-18W ) si au nevoie de putere destul de multa pentru a le misca si a suna bine...Probabil de aceea un HP-18W suna bine la puteri mai mici, pt ca nu are sistemul mobil asa de rigid si excursai membranei este mai mare, iar un difuzor din seria c nu suna asa de bine la puteri mici...Din cate stiu seria c este un fel de serie sd mai iefitna, adica merge si in bassreflex ( ca si celealte ) dar si in hornuri ( asemeni seriei sd, care tocmai pt horn a fost proiectata ), unde este destul de importanta excursia membranei, pt ca se pot distruge usor difuzoarele...Acuma imi veti zice ca si hp-18w merge intr-un horn, nu zic nu, dar este mai indicat un difuzor mai rezistent...Oricum, daca gresesc corectati-ma, si ma adresez tuturor, in special celor care distribuie aceste difuzoare. Link spre comentariu
Sharky Postat August 31, 2006 Partajează Postat August 31, 2006 De la frecventa de rezonanta in jus deplasarea e data de constanta elastica a suspensiei. Deasupra rezonantei e data de forta de inertie.F=m*aa=(Asin(wt))derivat de 2 oriA= amplitudinea w=2pi*frecventa t= timpDin ecuatie scoti deplasarea, care daca nu am gresit calculele in cap e egala cu A=-F/(m*w*w*sin(wt))adica deplasarea depinde proportional cu Forta si invers proportional cu patratul frecventei si masa.Forta care o dezvolta difuzoarele cand le aplicam acelasi curent e tot cam aia, adica din ce vad in catalog unul are BL 20 si unul 30.Luam F1=F2 (F1=forta de la c18 f2 f de la hp18)30*I1=20*I2I1/I2=3/2 | ridicam la patrat si inmultim de forma cu 8/8 (impedanta de 8 ohmi)P1/P2=9*8/4*8=9/4Asta inseamna ca puterea terbuie sa fie mai mare cu 3dB la C18 ca membrana sa aiba aceasi deplasare ca si la hp18.Masele sunt aproximativ egale 190~=160, transformat in dB nu e semnificativ.Nu mi se pare semnificativa diferenta de putere ca sa pot spune "da c18 are nevoie de mult mai multa ca fie miscat cum trebuie"Eu as fi de parere ca din cauza rezonantei joase care o are hp-ul ( e drept tot din cauza suspensiei mai moi o are asa, din moment ce masa lui e ~aceasi cu c18) e mai potrivit pentru subwoofere care coboara jos, dar cu limitare in SPL data de cursa si putere modesta, comparativ cu c18.Am presupus aici ca ambele sunt montate in incinte facute ca la carte.Revizie :weedman: :axe: Acum am vazut ca e vb despre hp18w si hp18s, nu c18 :weedman: Treaba ramane "si mai valabila".BL si mms sunt si mai apropiate ca valoare, rezonantele sunt aceleasi, practic ar trebui sa se comporte la fel din punctul de vedere mecanic daca e sa luam in calcul si dispersia parametrilor de productie.Diferenta cred ca sta in parametrii electrici, unde hp18W are inductanta mult mai mare ca si S, si in Qts care la w este mai mare.S-ar putea ca W sa dea un bas mai lenes ca si S, desi pe cel care l-am auzit era ok, oricum cu muuult peste huruielile care le auzi din masini sau suburi chinezesti :toimonster: S-ar putea ca varianta S avand un Qts si Le mai mic sa sune mai rapid si mai agresiv decat W, cu ceva plusuri in zona 70-150Hz. Dar asta e o banuiala, speram ca ne lamureste dna, vasile, nexus sau oricine care a lucrat cu ele.Eu daca ar fi sa aleg as alege varianta S, care pe langa puterea mai mare ofera si o bobina de 4" si cursa tripla. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 31, 2006 Partajează Postat August 31, 2006 Da-l dracului ma..Cumpara hp18S...Doar nu o sa asculti la o namila de 18" cu 10W... Link spre comentariu
LUCI Postat Septembrie 1, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2006 binentales ca nu,voi asculta la 2 namile :finga: :tonqe: :tonqe: Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 1, 2006 Partajează Postat Septembrie 1, 2006 Sharky fei cum zici tu.Un lucru care mi-a placut la hp-18s ( din simualri, ca altfel nu l-am ascultat ) pot sa zic ca din ce am simulat eu ( parca pana in 150 L, acordat parca pe la 40-45 Hz ) nu depaseste Xamx-ul...si cum in realitate deplasarea e mai mica, atunci nu prea va depasi Xmax...Hp-18W are 2 mm Xmax, iar asta are 6.6 mm...si tinand cont ca deplasarea este aceeasi... :smt003 Gandeste-te ca HP-18W necesite neaprat filtru pe la 40 Hz parca ca sa nu se distruga la puterea lui, si despre hp-18s nu am auzit nimic ina cest sens...Bine spus ca are si bobina de 4" la aia nu m-am uitat, dar e un factor important, pt ca bobina are o suprafata mai amre, deci se raceste mai usor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum