Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microlab m-820 defect

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salut,Va pun niste poze reale cu placa de la sistem.. Am schimbat diodele arse cu cele de 10A 1000V si condensatorii 3300uF la 25V si s-a ars o "siguranta/sarma", dar nu stiu de ce.. tensiune prea mare pe circuit.. nu stiu.. Am incercuit zona /siguranta/sarma pe poza...Poate ma sfatuiti voi ce trebuie sa fac...

post-44320-139829670104_thumb.jpg

post-44320-139829670111_thumb.jpg

post-44320-139829670118_thumb.jpg

post-44320-139829670123_thumb.jpg

post-44320-139829670131_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca ai montat corect diodele, un lucru este cert.Nu sa ars strapul acela pentru ca ai pus diode de 10A.Daca ai fi pus diode de putere mai mica , exista posibilitatea sa se arda iar vreo dioda.Problema ta este cel mai probabil faptul ca ai cel putin un Tda ars.Posibil cel care este pentru bas.In lipsa unor masuratori eu nu iti pot decat recomanda , sa scoti Tda-ul din dreptul sarmei arse, sa pui sarma la loc si sa vezi daca se mai arde.Daca nu se arde , schimba Tda-ul si s-ar putea sa functioneze.

Link spre comentariu

Daca ai o pompa de fludor dezlipesti la fiecare TDA pinii 3 si 5, te asiguri ca nu mai au contact cu placa apoi cu aparatul pus pe ohmetru masori la fiecare TDA sa nu ai scurt intre 3 si 5, acolo fiind pinii de alimentareDaca iti da le vreunul rezistenta 0 sau aproape de 0 inseamna ca e in scurt si e cel mai probabil asa sa fieAm mai reparat si eu cateva modele de sisteme d-astea cu sateliti si in majoritatea am gasit clone ale acestui TDA, le-am inlocuit cu TDA2030 scoase din televizoarele de acum 30 de ani, inegrate facute de TFK, SGS si merg fara problem si in zilele noastreN-as recomanda sa iei de la miva... ca sigur vor pocni

Link spre comentariu

TDA-ul acela era in scurt ?Probabil mai e in scurt vreun TDA pe langa cel scos, verifica si traful daca mai ''traieste'' , ii deslipesti firele de pe placa si il alimentezi in gol, sa ii masori tensiunile intre infasurari sa vezi daca mai sunt ca cele inscriptionate pe el

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări