leo 17 Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 cu o antena de 60 cm se poate receptiona ok ?sau trebuie sa fie mai mare 80-90 cm ? Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 (editat) cu o antena de 60 cm se poate receptiona ok ?sau trebuie sa fie mai mare 80-90 cm ? TVR -urile/ Realitatea/PRO TV INT si Trinitas intra cu semnal mare spre 70% ; se prind mai greu cele moldovenesti si cele din 12574-V/ 6000 am semnal cam 30% Antena este de 80cm. sigur TVR-urile/Realitatea /PRO TV INT/Trinitas merg si cu un dish de 60cm. De retinut ca se pot receptiona si cu un receiver fara HD urmatoarele programe Romanesti: Favorit TV Realitatea TV Realitatea Plus Si inca cateva programe straine. Editat Septembrie 6, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Tot pe 16°E au aparut si pink-urile 11151.00 V / 13268 https://www.youtube.com/watch?v=fvTnt7WlAss&feature=youtu.be Link spre comentariu
leo 17 Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 indiferent de programe romanesti sau nu ..de ex pe mine ma intereseaza un satelit cu cel mai mare nr de programe fta ..care ar fi de ex unul ? Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 (editat) indiferent de programe romanesti sau nu ..de ex pe mine ma intereseaza un satelit cu cel mai mare nr de programe fta ..care ar fi de ex unul ? FTA româneşti? sau străine? Pentru programe româneşti ...thor6-intelsat10-02.... Editat Septembrie 8, 2015 de elmar Link spre comentariu
leo 17 Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 FTA româneşti? sau străine? Pentru programe româneşti ...thor6-intelsat10-02.... un satelit ce are cat mai multe canale tv fta deci straine romanesti la gramada Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 (editat) Eu ţi l-aş recomanda tot pe ăla...sunt altele care au multe canale dar...toate sunt străine şi ne interesante!(de fapt, numai tâmpenii ...după parerea mea) Un exemplu e Eutelsat Hot Bird 13*est....mi se pare că e si tvr internaţional pe el(dar,cam atât!) Editat Septembrie 8, 2015 de elmar Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 O antena cu actuator rezolva problema... Le ai pe toate. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Da, Eutelsat Hotbird de la 13 grade est, are prea multe programe pe cât sunt de proaste... Vorbesc de cele care sunt la liber. Româneşti: TVRi şi Pro TVi, în rest multe, multe abureli, arăbeli... ş.a.m.d. Eu de aici mă inspir: http://www.flysat.com/satlist.php Link spre comentariu
cipri_mury Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Imi aduc aminte ca pe vremuri un unchi de-al meu avea antena parabolica personala si receptiona cu ea programe tv egiptene,indiene s.a.m.d. plus programe de radio cu duiumul si la acea vreme toata lumea spunea ca o antena parabolica personala este mult mai rentabila decat cablul dar in ziua de astazi nu cred ca mai cunosc pe cineva care sa foloseasca asa ceva.Dar oricum am auzit ca trebuie modificate tot des o multime de coduri,iar o buna parte dintre programe sunt codate deci ai nevoie de decodor pentru a le receptiona.Dar pana la urma vorba lui @dorian 70 intra abureli de programe cu duiumul la care cine se uita?Deci eu consider ca in ziua de astazi este mai rentabil sa apelezi la o firma de cablu chiar daca programele receptionate sunt clar mai putine dar daca stam sa ne gandim cate programe romanesati au aparut in ultimii ani nu stiu cati romani se mai uita la programele straine cum era odata cand ne uitam la programe nemtesti,frantuzesti,italiene s.a.m.d. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 (editat) Imi aduc aminte ca pe vremuri un unchi de-al meu avea antena parabolica personala si receptiona cu ea programe tv egiptene,indiene s.a.m.d. plus programe de radio cu duiumul si la acea vreme toata lumea spunea ca o antena parabolica personala este mult mai rentabila decat cablul dar in ziua de astazi nu cred ca mai cunosc pe cineva care sa foloseasca asa ceva.Dar oricum am auzit ca trebuie modificate tot des o multime de coduri,iar o buna parte dintre programe sunt codate deci ai nevoie de decodor pentru a le receptiona.Dar pana la urma vorba lui @dorian 70 intra abureli de programe cu duiumul la care cine se uita?Deci eu consider ca in ziua de astazi este mai rentabil sa apelezi la o firma de cablu chiar daca programele receptionate sunt clar mai putine dar daca stam sa ne gandim cate programe romanesati au aparut in ultimii ani nu stiu cati romani se mai uita la programele straine cum era odata cand ne uitam la programe nemtesti,frantuzesti,italiene s.a.m.d. Te contrazic... Canalele FTA de stiri straine sunt diferite in lb engleza de cele Romanesti cu "traducere", ca sa nu zic mai multe. A receptiona cu abonament (pe bani multi) canale TV nu inseamna ca e si mai bine. Dar pe o problema strict personala pe mine ma ajuta sa invat engleza si franceza. Si in zona rurala azi nu ai ce sa alegi: ori cablu pe bani, ori satelit gratis...moca la terestru nu mai prinzi mai nimik! Editat Septembrie 9, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
cipri_mury Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Din cate stiu eu si daca ai o instalatie satelit personala platesti ceva in fiecare an cel putin asa auzeam eu pe vremuri cand era la moda asta dar actualmente cel putin aici unde locuiesc eu(se vede in profilul meu) numai stiu pe nimeni care sa aiba antena parabolica(ofset) decat pusa cu firme precum Digi,Dolce s.a.m.d.Tin minte ca pe la jumatatea anilor 90 erau programele acelea italiene Mediaset(Italia 1,Rete 4 si Canale 5) care dupa vreo 3 ani au fost scoase de catre reteaua de cablu si mi-a parut foarte rau caci erau faine si mai intelegeam cate ceva iar cu instalatie satelit personala se puteau receptiona in continuare mai intai cu decodor iar apoi fara din cate imi aduc aminte.Dar oricum am postat in acest topic ca sa-mi spun parerea nu ca sa ma contrazic cu cineva. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 (editat) Din cate stiu eu si daca ai o instalatie satelit personala platesti ceva in fiecare an cel putin asa auzeam eu pe vremuri cand era la moda asta dar actualmente cel putin aici unde locuiesc eu(se vede in profilul meu) numai stiu pe nimeni care sa aiba antena parabolica(ofset) decat pusa cu firme precum Digi,Dolce s.a.m.d.Tin minte ca pe la jumatatea anilor 90 erau programele acelea italiene Mediaset(Italia 1,Rete 4 si Canale 5) care dupa vreo 3 ani au fost scoase de catre reteaua de cablu si mi-a parut foarte rau caci erau faine si mai intelegeam cate ceva iar cu instalatie satelit personala se puteau receptiona in continuare mai intai cu decodor iar apoi fara din cate imi aduc aminte.Dar oricum am postat in acest topic ca sa-mi spun parerea nu ca sa ma contrazic cu cineva. FTA -urile sunt gratis. Sunt si receivere fara cartela si platesti doar costul echipamentului. Antenele pot fi Dolce, Digi, etc... dar poate ca sunt si fosti clienti care le utilizeaza pentru programe FTA. Se merita sa receptionezi FTA-uri; de exemplu pe Eutelsat 16°E la ora asta sunt 19 programe FTA in lb. romana iar pe dolce baza sunt 25 de programe romanesti cu abonament la 38lei (cu TVA si chirie echipament). Eutelsat 16°E programe in lb. romana + moldovenesti 1 Pro TV International 2 TVR 3 3 TV Romania International 4 TVR Cluj 5 TVR Craiova 6 TVR Iasi 7 TVR Timisoara 8 TVR Tirgu Mures 9 Trinitas TV 10 Etno TV 11 Taraf TV 12 Estrada TV 13 Alfa Omega TV 14 West TV 15 Bucuresti 1 TV 16 TV 7 (Moldova) 17 STS 18 Realitatea TV 19 Realitatea Plus A, si sa nu uitam un amanunt foarte important: calitatea receptiei pe satelit nu se compara cu ce se "vede" pe cablu. Editat Septembrie 9, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 As vrea sa luam in calcul si antenele cu mai multe LNB-uri: 1 Link spre comentariu
cipri_mury Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Da am mai vazut asa ceva.Antena din fotografia postata de tine este de tipul ofset(doar de astea cred ca se mai fabrica acum) avand pe langa focarul principal si focare secundare asta permitand receptia mai multor sateliti simultan.Apoi un alt avantaj mai este ca nu exista sansa ca LNB-ul sa umbreasca focarul antenei pentru a afecta calitatea imaginii cum se mai intampla in cazul antenelor parabolice mai mari ce se fabricau odinioara.Totusi antena din poza are 7 LNB-uri,chiar cu atatea n-am vazut numai cu 2 maxim 3. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum