Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptie programe satelit satelit

Vizitator Nairda_electro

Postări Recomandate

Vizitator Nairda_electro

Stimati domni,

de curand am achizitionat un kit antena satelit, Sunny.

Deoarece cei care sunt "alesi" de vanzator pentru a ajuta la montarea acestei antene, trag de timp, am ales sa nu mai astept ajutorul lor. Pe site-ul http://www.dishpointer.com/ , am descoperit ca-mi va trebui un dispozitiv de aliniere a antenei cu satelit(ii). Asta (dar si ce banuiesc ca va urma) m-a cam bagat in ceata.

Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac, ce dispozitive ar trebui achizitionate si cum se programeaza aparatul/ receptorul din kit.

Va multumesc.

Cu stima,

AO

Link spre comentariu

Nu iti trebuie nici un aparat sau dispozitiv; site-ul lyngsat e foarte bun pentru aflarea pozitiilor orbitale si a programelor/pachetelor transmise, insa nu te va ajuta foarte mult la alinierea antenei daca nu ai oarecari cunostinte in domeniu. Precizeaza cam ce fel de programe ai dori sa receptionezi si locatia in care te afli iar eu te pot ajuta cu repere naturale pentru alinierea antenei; in cazurile cele mai nefericite poate dura 4-5h, dar in general ajunge o ora ca sa fie aliniata antena, chiar si pentru un incepator.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Am achizitionat o antena de satelit SUNNY cu receiver , nu am primit insa cartea tehnica a receiverului si nu pot seta anumiti sateliti care ii gasesc pe internet insa nu-mi apar in meniul receiverului.

Daca are cineva acest CT, m-ar ajuta foarte mult sau macar sa-mi explice cum se face resetarea listei si/sau adaugarea de sateliti.

Am reusit sa prind 4 sateliti din meniu pe azimut Est, reglajul pe maxim l-am obtinut cu ajutorul unui Voltmetru analogic cuplat la receiver (nu am satfinder).

Am pus o poza de pe net ca sa se stie despre ce model de receiver vorbesc

Posted Image

Link spre comentariu

Aveti antena fixa cu diseqc sau antena mobila,pe ce sateliti vreti sa o fixati sau numai pe un satelit?

Antena cu disc fixa, o fixez manual...am pozitionat-o pe satelitul Eutelsat W3>>Az 16°E, Elv 37,6° ,nu il vad insa in receiver (in lista de sateliti)...E vorba strict de receiver (de soft cred).
Link spre comentariu

Schimbati numele la alt satelit si puneti Eutelsat 16E,nu este important numele,scrieti o frecventa,de exemplu 11131 V 14815,pe care sunt Antenele(2,3...) si cautati semnal,cu lnb activat universal.Daca este cu autocautare gasiti si restul de frecvente si programe,daca nu le treceti manual,sunt trecute pe lyngsat sau kingofsat,nu cunosc tipul de receiver.

Link spre comentariu

Am obtiunea dar nu vede satelitul ca sa pot sa il adaug, nu stiu unde sa-l gasesc.Sare de 16°E le stie doar pe cele de langa el. E destul de ciudat.

Pai daca aveti aceasta optiune,trebuie introdus litera cu litera numele satelitului si pozitia acestuia,dupa ce ai facut acest lucru dai o scanare automata,daca nu va functioneaza aceasta metoda,fiind lista goala unde trebuie sa aveti acele frecvente,introduceti manual o frecventa si scanati din nou.Alte frecvente aici.....http://es.kingofsat.net/pos-16E.php

post-71340-139829751729_thumb.jpg

Link spre comentariu

Da e ok, asa functioneaza... am scris inca un satelit: Nilesat pe 7°W si prinde programe in rusa:

http://www.youtube.com/watch?v=WP3mCrPY ... e=youtu.be

Inca o intrebare pe Sirius/Astra4 la 4.8°E nu am reusit sa receptionez canalele Giga TV Ro, TTV Targoviste; U Romania; TVT89; Taraf TV; Etno TV; si Est TV... le gasisem intr-o lista pe net la programe FTA .

Cam asta e tot ce am receptionat:

http://youtu.be/E1IvCuf1gmc

:rade:

Link spre comentariu

In primul videoclip programele sunt de pe Amos 4w,in videoclip 2,programele sunt de pe Thor(Intelsat) 1w,urmariti dupa frecvente,sunt frecvente care sunt pe mai multi sateliti sau apropiate si mai deruteaza.Pe Eutelsat 16 E sunt multe programe in HD,in SD au ramas Antena stars,Antena 3,GSP,Euforia,Favorit,West tv,pentru 16 E mutati spre est si ridicati putin pe verticala din reglaje pina gasiti un program,apoi reglati mai bine,urmariti calitatea la semnal.

Link spre comentariu

Buna dimineata. Va rog sa faceti si o filmare la meniul receptorului, ca sa va putem ajuta mai bine.Intrebare. Ce programe doriti sa vedeti? O zi buna.

Mai intai sa vad ce pot sa receptionez cu antena parabolica, si evident in final cat mai multe programe Ro...tot ieri am mai prins si Türksat la 42E (sper ca asta e satelitul ca orientare e pe acolo dupa Hellas 2 la 39°E :rade: ) am sa confrunt cu lista programelor de pe net daca este sau nu.http://www.lyngsat.com/Turksat-3A.htmlpentru orientare ma folosesc si de programelul asta: http://www.dishpointer.com/ dar si asa e destul de dificil de localizat exact satelitul. Eu credeam ca sunt la 7°W cand de fapt am pozitionat antena pe 4°W; Problema este ca singur receiverul arata semnal pe satelitul care il vede el iar daca dau scanare ia canalele pe care le vede. Apoi analizand canalele constat ca e alt satelit oarecum apropiat. Daca scanez pe satelitul real tot nu il vede e ceva ce imi scapa mie. Sunt sigur ca receiverul nu are absolut nimic.Diseara film cu meniul receiverului...
Link spre comentariu

Cu o antena parabolica setata pe un singur satelit, lista de programe romanesti este limitata. Parerea mea, este ca dupa satelitul Intelsat 12 at 45.0°E unde se afla Prima Tv, nu se mai merita cautarea altor programe si sateliti. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări