cianyika Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Am un lcd phocus model lcd 26 whs , mainboard beko electronic 16-b y51.190 -05 Problema consta ca nu gaseste nici un program in b/g , d/k sau I , in schimb gaseste programe pe L dar normal ca nu se vede bine din cauza normei. Am scos epromul (24c32) si lam lasat fara (deoarece nu am gasit dump pt el) si se comporta la fel cu diferenta ca nu tine minte nimic. CIne sa mai confruntat cu problema rog sa dea o mana de ajutor si va multumesc in avans. Aici este si un mini service manual http://petrila.org/l6b.pdf Ps. pe main mai este o eticheta pe care scrie uk9 hzz si asta este placa foto spate luata din manualu service .Placa si sursa sunt la fel diferenta facando doar partea de comanda (butoanele dispuse n partea de jos nu in laterala ca aici) Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Salut ,a-i intrat in meniu service si a-i modificat ceva?Intra in meniu si da OK la FACTORY RESET. Link spre comentariu
cianyika Postat August 20, 2013 Autor Partajează Postat August 20, 2013 Am dat si la fel nici o schimbare Link spre comentariu
cianyika Postat August 22, 2013 Autor Partajează Postat August 22, 2013 Chiar nu a intalnit nimeni problema asta ? 1.Problema ciudata este ca in meniul service nu am mai nimic de setat (se vede si in manualu service) atashez si aici. 2. in manualu service are 24c64 iar pe placa este 24c32 si nu a fost umblat pe la el. Ps. Nu am mai reparat model din acesta de lcd (sunt specializat pe samsung si nu am reparat nimic pe sasie de beko - westel) L6 CHASSIS SERVICE MODE ITEMS display menu ITEM TYPICAL VALUES/OPTIONS panel 1280x768 power on time 03:39:45 back light time 03:39:45 scart prescale 25 nicam prescale 45 fm/am prescale 24 agc adjust 16 red brightness 128 red contrast 128 green brightness 128 green contrast 128 blue brightness 128 blue contrast 128 calibre menu ITEM TYPICAL VALUES/OPTIONS video format auto color space RGB test pattern none color components all solid field level 33 initial ats on factory reset press to reset dpms on osd time out 60 sec version ITEM TYPICAL VALUES/OPTIONS Software SL630T_CH1_T13 L6B 1.22 Chi30 GUI Project; L6B Toshiba Generated Date: October 01,2004 at 22.42 Link spre comentariu
elmar Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Dar nu ne spuneti nimic....lcd-ul a functionat in normele noastre tv? sau a fost adus de "afara" si dvs doriti sa-l "trageti in banda"?ati incercat sa schimbati optiunea "video format " din auto in pal? Link spre comentariu
cianyika Postat August 22, 2013 Autor Partajează Postat August 22, 2013 Nu stiu daca a functionat , eu lam luat de la cineva care la adus din germania (din cate stiu germania este in norma noastra mai putin sunetul).cu ecranul defect avand o dunga alba cam de o palma in partea stanga , defect datorat unui driver.Iam schimbat panelu si am ajuns la problema asta.Eu nu stiu daca a functionat in norma noastra deoarece nu lam incercat pe selector decat pe scart.In meniu are limba romana si toate normele dar nu merge decat pe L restu negasind absolut nimic.Am masurat pe selector la VST si indiferent de norma daca ii dau sa caute se schimba tensiuneaAm incercat sa il pun si pe pal si este la fel.Am dat si factory si la fel.Ce am observat este ca sunetul pe un canal est mult mai incet cu toate ca balansul este la misloc.Pe toate sursele de av functioneaza corespunzator.Din cate am observat are si obtiunea sa merga pe 2 canale independente dar nu imi apare in meniu sau pe butonul care in manualu service spune ca face aceasta obtiune.Tensiunile care le-am gasit in schema ce vin din psu sunt corecte.Cam asta este tot ce stiu despre el.Daca mai sunt nevoie de ceva detalii va rog sa imi spuneti. Link spre comentariu
elmar Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Eu nu stiu daca a functionat in norma noastra deoarece nu lam incercat pe selector decat pe scart.aici tot nu am inteles ce ati vrut sa spuneti...cum ati cautat cautat canalele daca nu ati folosit selectorul?e posibil sa aiba un soft care nu permite normele noastre tv...ati verificat daca intradevar poza atasata de dvs mai sus corespunde realitatii?nu cumva lipsesc componente de pe placa dvs? si daca da, care sunt acestea? Link spre comentariu
iuliantv Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 dumpuri sant ceva,ave ti chasis beko l6b,chiar acum 2 zile a m avut un toshiba cu acelasi chassis,merg oricare din aceste dumpuri dar trebuie si alta telecomanda,in functie de dumpul ce l scrie ti,toshiba,grundig etc,eu personal v a recomand de grundig fiind tot nemtesc poate bate tel dv,succesuri Link spre comentariu
iuliantv Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 http://dump.elektroda.pl/main.php?d_start=0 Link spre comentariu
cianyika Postat August 22, 2013 Autor Partajează Postat August 22, 2013 aici tot nu am inteles ce ati vrut sa spuneti... Spuneam ca lam testat doar pe scart fara sa testez daca functioaneaza partea de selector inainte de schimbarea panelului. Expuneam toata istoria lcd - ului deaorece mai sus ati spus ca nu am dat suficiente detalii. cum ati cautat cautat canalele daca nu ati folosit selectorul? Ulterior dupa schimbarea panelului am dat sa caute si pe selector. e posibil sa aiba un soft care nu permite normele noastre tv... Am specificat mai sus ca la cautare apar toate normele , doar ca nu gaseste nimic pe ele exceptand norma L ati verificat daca intradevar poza atasata de dvs mai sus corespunde realitatii? Este la fel si schema corespunde singura diferenta ce am observato este ca difera memoria care este 24c32 nu 24c64 nu cumva lipsesc componente de pe placa dvs? si daca da, care sunt acestea? Din ce am inspectat eu nu lipsesc componente. dumpuri sant ceva,ave ti chasis beko l6b,chiar acum 2 zile a m avut un toshiba cu acelasi chassis,merg oricare din aceste dumpuri dar trebuie si alta telecomanda,in functie de dumpul ce l scrie ti,toshiba,grundig etc,eu personal v a recomand de grundig fiind tot nemtesc poate bate tel dv,succesuri AM o telecomanda programabila pe care o pot programa pe orice model de tv , deci nu este problema daca o sa trebuiasca alta telecomanda.Ideea este sa mearga. http://dump.elektroda.pl/main.php?d_start=0 am luat de aici dar dumpurile pentru eprom sunt doar pentru 24c64 sau sugerati sa scriu si flashul ? si daca da care este procedura ? Din ce vad eu sunt mai mult hexuri care le scriu in ce ? si cum ? configdata.hex flasher.hex gui.hex romcode.hex AM wileprom ca programator. Va multumesc , mai aveti alte idei ? , sunt deschis la sugesti. Link spre comentariu
cianyika Postat August 23, 2013 Autor Partajează Postat August 23, 2013 Va multumesc pentru incercarea de a ma ajuta .L-am rezolvat prin inlocuirea ic TDA9886T. Link spre comentariu
Patrick K Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 Salut. Am primit acest tv fara telecomanda si din greseala am activat din meniu Kindersicherung ceva blocaj pentru copii si acum nu mai merge nici un buton de la panou. Cum pot intra in service menu sa-l resetez? Sau daca iau telecomanda o sa-l pot debloca? Multumesc!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum