mely17 Postat Septembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Pana la urma l-am lasat asa. In cutie nu se mai aude chiar asa de tare. Multumesc de ajutor. Link spre comentariu
costinium6 Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 Va salut, am si eu nevoie de putin ajutor, la o sursa de laptop de 19V vreau sa o duc in 17V, sursa este plina de silicon si nu am acces decat la dioda finala.daca inseriez inca 3 diode cu cea finala inainte de condensatorii de filtraj s-ar incalzi la fel de tare decat daca le-as pune dupa ei? Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 Evident ca da devreme ce vor fi parcurse de acelasi curent indiferent in ce parte a condensatorului le-ai pune. Link spre comentariu
giongiu Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 Daca le pui inainte de filtraj,nu rezolvi nimic.Tensiunea va fi la iesire tot 19V.Ramane varianta conectarii dupa filtraj.Ce curent maxim consuma laptopul? Link spre comentariu
costinium6 Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 vreau sa alimentez un incarcator de baterie auto care nu vrea peste 18V, intamplator am dat de o sursa de laptop care da 19.3V si incarcatorul intra in avarie.sursa furnizeaza 3A dar daca inseriez diode de 30A le incalzeste cu radiator cu tot. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 Pai se incalzesc, ca 3A * 3V (cate 1V pe dioda) = 9W!Pt racire pasiva, iti trebuie un radiator maricel!Ca idee, un radiator din sursele de pc disipa pasiv 2W (la 50-60 de grade!). Link spre comentariu
costinium6 Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 tocmai varianta radiatorului marit incercam sa o evit, am sa incerc sa mai introduc o spira in traf dar cred ca distrug sursa, fix in asta au facut chinezii risipa de silicon.pe de alta parte daca ea vede alta tensiune la iesire nu se ambaleaza? Link spre comentariu
giongiu Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 O spira introdusa nu va rezolva problema;tensiunea pe iesire va ramane 19V.Ar trebui modificat divizorul rezistiv ce citeste tensiunea pe iesire.Acest divizor de regula polarizeaza referinta unui TL431,ce comanda un opocuplor.Daca e smt,e in capsula de tranzistor BC,referinta e pinul din stanga,cum privesti capsula din fata.Cauta-l pe cablaj,daca-l gasesti,masoara rezistenta dintre Ref si masa,respeciv Ref si plus.Modificarea pentru 17V,va consta in conectarea in paralel cu rezistenta dinspre plus,a unei rezistente calculate pt 17V pe iesire. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Problema e ca terbuie modificata toata compensarea, ca sursa sa lucreze stabil cu o alta amplificare... Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Diferenta ar fi destul de mica, poate are norocul si compensarea de pe placa este cat de cat flexibila astfel incat scapa de recalcularea ei ca altfel ceva imi spune ca se va opri aici "proiectul"... Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Nu e atat de mica (1/3)!Vezi modificarea anterioara, care s-a soldat cu suieraturi!Pt a avea aceeasi stabilitate, trebuie ca tensiunea de alimentare sa creasca cu 1/3.Iar ca sursa sa functioneze ok in noile conditii, tensiunea de alimentare trebuie sa fie cu 1/3 mai mare decat tensiunea minima de alimentare.O problema e daca sursa are pfc activ. Atunci tensiunea de alimentare nu are importanta, ca pfc-ul scoate o tensiune constanta la iesire. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Nush de ce intelesesem eu ca ar fi vorba despre reducerea tensiunii de la 19 la 17V... daca m-am inselat atunci scuze, si ai perfecta dreptate. Link spre comentariu
costinium6 Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Da era vorba de reducere de la 19 la 17v dar am abandonat-o pentru ca nu face fata la incarcarea unei baterii auto. tensiunea am trecut-o printr-un pwm dar sursa in 3 minute sfaraie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum