giongiu Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Trebuie sa ai in pinul 7,macar 10V;ai varianta cu o spira sau doua inseriate cu infasurarea ce alimenteza integratul,sau cea cu dublorul de tensiune.Daca traful iti permite,prima varianta e cea mai simpla.Sau poate or mai fi si alte solutii.... Link spre comentariu
mely17 Postat August 21, 2013 Autor Partajează Postat August 21, 2013 Prima varianta cade. Cea cu dublarea tensiuni cum este? Link spre comentariu
Dr.L Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Da, cum se dubleaza tensiunea la un alimentator flyback? Link spre comentariu
Marian Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Pai nu prea se dubleaza... sau cel putin eu asa cred. Subscriu la parerea lui @giongiu si totodata cer scuze ca nu m-am gandit la asta din prima si am sarit direct la compensare, este nevoie de o anumita tensiune minima la pinul 7 al integratului penca are UVLO si nu poate functiona corect, fa tot posibilul si modifica traful, mai precis infasurarea auxiliara, alta solutie in afara de tensiunea normala si stabilizator liniar serie dupa, nu prea vad. Link spre comentariu
mely17 Postat August 21, 2013 Autor Partajează Postat August 21, 2013 Cam greu sa modific traful. Nu pot sa continui infasurarea la exterior? Link spre comentariu
Marian Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Ba da, in conditiile in care spirele adaugate inconjoara sectiunea miezului, deci oricum va trebui sa desfaci traful ( ferita ) dar nu si bobinajul, doar inseriezi cu auxiliarul ala inca 2 sau 3 spire peste bobinajul existent si refaci conexiunile. Link spre comentariu
mely17 Postat August 21, 2013 Autor Partajează Postat August 21, 2013 Mai am loc pentru infasurare fara sa mai desfac traful. Sensul infasurari nu conteaza? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 pisica matache zicea undeva intr-o postare despre dublarea tensiunii de alimentare auxiliare a ci, acum eu nu am testat ci doar am amintit-o. Dar de ce nu s-ar putea dubla o astfel de tensiune? cum se practica la transformatoarele de retea de 50Hz? Link spre comentariu
giongiu Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Mai am loc pentru infasurare fara sa mai desfac traful. Sensul infasurari nu conteaza?Sensul conteaza;daca nu nimeresti din prima,inversezi capetele.Bobineaza o spira,sarma cat de subtire.Daca nu ajungi la 10-12V,incearca cu doua spire. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 pisica matache zicea undeva intr-o postare despre dublarea tensiunii de alimentare auxiliare a ci, acum eu nu am testat ci doar am amintit-o. Dar de ce nu s-ar putea dubla o astfel de tensiune? cum se practica la transformatoarele de retea de 50Hz?Pt ca traful de 50Hz si cele din sursele dublu forward au ambele alternante.Pe cand in flyback, e doar o singura alternanta (se vede ca se foloseste redresarea monoalternanta!). Acum, exista ceva si pe alternanta cealalta (care inseamna transfer forward!), dar sursa nu e facuta pt asa ceva... Link spre comentariu
giongiu Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Nu stiu daca functioneaza dublorul de tensiune in cazul de fata.Dar daca nu gresesc,baleajul orizontal din tv,e o sursa flyback.Acolo se foloseste cu succes multiplicarea de tensiune,pentru obtinerea FIT. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Dar parca de ceva timp nu mai sunt folosite multiplicatoarele (triploare de fapt,nu?).Poate TV-urile respective erau gandite sa functioneze asa...Dar cum in cazul de fata se mai poate insera acea spira, e cea mai buna varianta! Link spre comentariu
mely17 Postat August 22, 2013 Autor Partajează Postat August 22, 2013 Buna ziua. Am pus 3 infasurari in plus pe infasurarea auxiliara si tensiunea pe pinul 7 este de 11.3V la tensiunea de iesire de 13V. Acum fara sarcina sursa este silentioasa dar la o sarcina de 3-4A tiuie exact ca inainte. Acum ce pot sa mai fac? Link spre comentariu
Dr.L Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Care e tensiunea la pinul 7 cand tiuie?Sa nu-i trebuiasca mai multe spire...desi aici poate fi si o problema de instabilitate Link spre comentariu
giongiu Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Daca in pin 7,sunt in gol 11,3V in sarcina,cand tiuie va fi sigur mai mult.Problema nu mai e de aici;as zice ca sursa intra in limitare.Se spune ca sursa modificata scotea 19V,dar nu se specifica curentul.Se poate verifica daca e limitarea curentului,micsorand putin rezistenta din sursa mosfet.Testul trebuie facut rapid,altfel se poate distruge mosfetul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum