marik2500 Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Pentru ca omul gospodar isi face iarna CAR si vara ,,STEA DE CRACIUN CU LED-uri,, am zis sa incep de pe acum constructia unei mununate stele pe care am vazut-o de cativa ani si mereu am omis acest proiect deoarece era luna DECEMBRIE si nu mai aveam timpul fizic sa o construiesc. Aici se poate vedea un video cu aceasta in stare de functionare.Mentionez ca am gasit acest proiect aici http://unusualelectronics.co.uk/projects/star/ si am ramas placut surprins de jocul de lumini pe care il face. Piesa principala a acestei jucarii o reprezinta uC PIC 18F2620 Link spre comentariu
sotan_ionut Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 functioneaza si cu PIC18F2525 Link spre comentariu
marik2500 Postat August 22, 2013 Autor Partajează Postat August 22, 2013 Sunt curios daca cineva a realizat acest proiect. Mai jos PDF-ul cu descrierile realizarii, PCB, etc si 3 versiuni de program ce trebuie scris in PIC 18F2620. star.pdf star_versions.zip Link spre comentariu
sotan_ionut Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 l-am realizat eu cu PIC18F2525 si functioneaza. Link spre comentariu
marik2500 Postat August 22, 2013 Autor Partajează Postat August 22, 2013 As vrea sa vad cum ati realizat steaua propriuzis, din ce. Poate daca nu cer prea mult ar fi bune niste foto! Link spre comentariu
sotan_ionut Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Din carton de 1.5mm. Am printat, din documentatia lor dispunerea led-urilor (prin lipirea celor 4 coli A4 se obtine o stea cu laturi de aproximatin 42 cm) . Link spre comentariu
marik2500 Postat August 25, 2013 Autor Partajează Postat August 25, 2013 Merci sotan_ionut pentru poze. E ok daca vrei so pui undeva in interior. Eu as face-o s-o ,,plantez,, undeva afara sub acoperis insa poate sa ajunga si umezeala la ea. As face-o din ceva rezistent la ninsoare si apa. Link spre comentariu
marik2500 Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Am mai lucrat la acest proiect, la PCB si la cablaj. Imi mai trebuie ceva piese si m-am gandit sa fac steluta din PLEXIGLAS ALB. Pana acum arata asa! Link spre comentariu
sotan_ionut Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 . Imi mai trebuie ceva piese si m-am gandit sa fac steluta din PLEXIGLAS ALB. Pana acum arata asa!De ce piese mai ai nevoie? Poate te pot ajuta. Link spre comentariu
marik2500 Postat Noiembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Ledul RGB se pune in centrul stelei si este optional(poate lipsi). In filmuletzul cu o stea nu exista dar in cel cu doua stele daca urmaresti exista. Vezi aici Link spre comentariu
sotan_ionut Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 l-am realizat eu cu PIC18F2525 si functioneaza. Link spre comentariu
marik2500 Postat Noiembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Ambele uC atat PIC18F2620 cat si PIC 18F2525 se gasesc la Farnell la pret rezonabil (33 respectiv 23 RON). Le mai gasiti deasemenea si la Adelaida insa la pret aproape dublu. Bafta! Link spre comentariu
marik2500 Postat Noiembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2013 Pai da dar vezi ala nu e un magazin pentru electronistu' sarac care vrea o bucata din ceva...Acolo tre sa comanzi minim 5 bucati asadar !!?!?!?!?! vezi mai jos Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 20, 2013 Partajează Postat Noiembrie 20, 2013 Nu este chiar asa, au uneori preturi mai bune decat la chinezi.Daca faci click pe "Mai mult" o sa vezi ca poti comanda si numai o bucata, iar pretul fara TVA este de 17.5047 RON deci pretul final este 21.7 RON / bucata (capsula DIP).La Farnell este 23.64 RON /bucata (pret final, capsula DIP) deci mare diferenta nu este. Numai stiu daca Farnell cere bani pentru livrare.La ambele magazine livrarea este de pe o zi pe alta: la Comet vin din Bulgaria, la Farnell vin din UK. La Comet, trebuie sa te duci sa ridici din magazin marfa sau platesti curier. La Farnell vine cu curierul.Cel mai ieftin, daca vrei sa astepti cca 2..3 saptamani, este sa faci o comanda de free sample direct de la Microchip de pe site, doar ca aia percep o taxa de procesare de 5USD. In 5USD poti primi 2 tipuri de componente dar cu o limita de numar bucati la fiecare (depinde de pretul de fabricatie al componentei). Livrarea este gratis acasa la destinatar.LE: am gresit, costul de "manipulare" este de 7.5USD. Tocmai am verificat pe contul de la servici si se pot comanda maxim 2 bucati dar mai poti adauga in pretul asta o alta componenta (eventul 18F2620)LLE: si mai e o chestie, pentru a face un cont la Microchip este nevoie de o adresa de email de firma (nu yahoo, nu gmail, nu hotmail etc). Link spre comentariu
sotan_ionut Postat Noiembrie 20, 2013 Partajează Postat Noiembrie 20, 2013 toate variantele sunt OK.(testate cu pic18f2525) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum