Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Retea can-spi cu 5 microcontrolere

Vizitator bufferzone

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator bufferzone

Multumesc pentru link dar nu am inteles mai nimic. Eu vreau ca toate MCU sa comunice intre ele. Am urmatoarele ID:

#include "init.h"unsigned short current_duty;unsigned  int  CHECK_TIME = 0;unsigned char  COUNTER_CHECK_TIME[7] = { '0' };unsigned char  Can_Init_Flags, Can_Send_Flags, Can_Rcv_Flags;                   // can flagsunsigned char  Rx_Data_Len;                                                     // received data length in byteschar           RxTx_Data[8];                                                    // can rx/tx data bufferchar           Msg_Rcvd;                                                        // reception flagconst long     ID_1 = 111,                                                    // IDs nod retea NR. 1                   ID_2 = 112,                                                        // IDs nod retea NR. 2                   ID_3 = 113,                                                      // IDs nod retea NR. 3                   ID_MST = 12345;    
Nu stiu cum sa setez CANSPISetFilter pentru ca toate MCU din retea sa primeasca mesajul transmis de unul dintre ele.

Multumesc pentru ajutor si mii de scuze daca sunt un pic cam greu de cap.

Link spre comentariu

In principiu vrei sa primesti doar mesajele care iti sunt adresate (id-ul mesajului == id-ul device-ului). Daca vrei sa faci broadcast poti trimite la id-ul 0 si le vor primi toate.

Daca am inteles eu bine cum e cu can-spi (n-am folosit asa ceva) ai avea 2 variante:

- sa trimiti mesaje cu id-ul 0

- sa configurezi can-spi astfel incat sa primeasca toate mesajele: asta ar insemna sa pui masca 0 si sa pui orice id la functia setfilter...

(CANSetMask(filtru, 0,_CAN_CONFIG_XTD_MSG);
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări