albasete Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Dupa cum spune si titlul, am gasit in Almanah Tehnium '89, la pagina 36 o schema de siguranta electronica. Ma bate gandul sa o testez pe o sursa reglabila. Va rog frumos, o parere despre schema in discutie ? Va multumesc anticipat.LE. Nu pot atasa schema... Link spre comentariu
capabilu Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Cateva scheme de sigurante electronice Part.doc Link spre comentariu
albasete Postat August 19, 2013 Autor Partajează Postat August 19, 2013 Multumesc, dar schemele acestea le-am vazut. Schema de care spun este pana la 80 Vcc / 8 A sau 50 Vcc / 4 A. Link spre comentariu
capabilu Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Dar sursa care ai facut-o nu are protectie la scurt-circuit ?Eu am facut mai multe surse cu protectie cu tiristor cu rearmare dupa scurt sau suprasarcina si functionau foarte bine.Nu am folosit siguranta electronica cu toate ca am fost tentat candvaDaca faci un astfel de montaj sa ne tii la curent SPOR Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Funcţionarea schemei la care vă referiţi este explicatăfoarte bine de autorul articolului (Mihai Spirescu), avândtotodată şi toate detaliile constructive necesare.Nu înţeleg ce fel de păreri solicitaţi. Experimentaţi-o(mai ales că schema este deosebit de simplă) şi vă veţilămuri singur despre capabilităţile ei.Indiferent de destinaţia pe care doriţi să o daţi schemei,trebuie să ţineţi cont că e vorba de un montaj serie. Link spre comentariu
albasete Postat August 20, 2013 Autor Partajează Postat August 20, 2013 O.K., am inteles ca este un montaj serie, dar autorul face referire si la redresoare auto, ceea ce nu ma intereseaza. Vroiam sa fiu sigur daca merge si la surse reglabile. Intr-o alta schema de siguranta electronica am vazut ca avea tensiunea de lucru intre 6 si 25 Vcc. Am sa o testez, sa vad eficienta ei. Capabilu, am deja 2 surse reglabile cu protectie, una este asa cum ai spus, cu thiristor si rearmare, dar vroiam ceva inedit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum