vasy_gsm Postat Octombrie 28, 2004 Partajează Postat Octombrie 28, 2004 I-mi dati si mie o adresa de unde as putea lua si eu o schema de un amplificator de antena FIF-UIF, cu un castig in dB foarte mare.Daca se poate peste 100 dB...Va multzumesc foarte mult... Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 29, 2004 Partajează Postat Octombrie 29, 2004 Tu faci misto? :lol: Tu stii ce inseamna 100dB?Cirip Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Octombrie 29, 2004 Partajează Postat Octombrie 29, 2004 Considerand ca prin antena iti vor intra in acest amplificator (doar Superman poate construi asa ceva) cam 1 mV la iesire vei avea vreo 100V. Ca sa nu mai calculam la o putere de intrare de 5mW ce putere o sa ai la iesire... O sa concurezi cu hidrocentralele! Link spre comentariu
vasy_gsm Postat Octombrie 29, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2004 Vorbesc cat se poate de serios,am nevoie de un semnal foarte puternic,mai bine zis de o sensibilitate cat de mare...Sunt amplificatoarele astea pe piata care au un castig de aprox.25-30 dB FIF-UIF,de ce este de mirat daca am nevoie ,de 3,4 ori mai mult...? Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Octombrie 29, 2004 Partajează Postat Octombrie 29, 2004 Decibelul este o unitate logaritmica de masura a raporturilor de tensiune, curent sau putere. De aceea decibelii nu se inmultesc ci se "aduna". Pentru tensiuni si curenti :dB =20 log (U1/U2) iar pentru puteri:dB =10 log (P1/P2) O dublare de tensiune sau curent este echivalenta cu o crestere de 6dB, iar dublarea puterii inseamna 3dB.Deci pentru tensiuni cresterea de 10ori este 20 dB, de 100 ori este 40 dB, iar o crestere de 1000 ori este 60 dB.O crestere de 3-4 ori a semnalului (in tensiune) reprezinta o crestere de 9-12dB. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Octombrie 29, 2004 Partajează Postat Octombrie 29, 2004 Uite si schema unui amplif care are un cistig max de 30dB. http://forum.softpedia.com/index.php?act=Attach&type=post&id=8270 Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 29, 2004 Partajează Postat Octombrie 29, 2004 Edit: Sectiune stearsa de Cirip ptr ca era utilizata o exprimare nepotrivita.[...]ptr vasyAcuma pe bune, 100 dB e extrem de mult. Daca dai mai multe detalii despre ce vrei sa faci, poate ca poti primi si alte respunsuri decat din cele demne de revista Urzica Tehnica.Cirip Link spre comentariu
cniky Postat Octombrie 30, 2004 Partajează Postat Octombrie 30, 2004 oameni buni.., va rog nu o luati `pe ulei` cu explicatii gen pisica si altele ca nu e frumos, si imi dati de lucru cu curatenia pe aici... :lol: ok..., s-a pus problema amplificatorului.., nu s-a adus in discutie antena. deci vasy_gsm te rog sa spui exact ce/pt.ce ai nevoie de amplificatorul ala, ca altfel nimeni nu va putea sa-ti ofere un raspuns concret la `porblema` ta..., ok?! :wink: Link spre comentariu
vasy_gsm Postat Octombrie 30, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2004 Buna Baieti,uite ca este si bunavointa din parteaunora,dar sunt oameni respectuosi care nu i-au lucrurillenumai sub forma de ras,spre exemplu <> este unbaiat care se uita si la interesele altora nu numaila e-ul nostru propriu. Bine uitati care este problema: Eu sunt din Sighet,si am pe cineva intr-o localitate mai departe de Sighetprintre dealuri,la care de abia intra TV1,si acela cu zgomotmare,iar pentru partea de UIF as vrea sa vad daca merge si Ungaria +ceva Rusi,pentru ca acolo nici vorba de Cablu TV. Pentru acest lucru am solocitat eu un amplif.de antenamai deosebit, si oricum va multzumesc pentru interesulacordat. Numai Bine... Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Octombrie 30, 2004 Partajează Postat Octombrie 30, 2004 In acest caz e nevoie de amplificatoare FIF si UIF acordate pe frecventele canalelor disponibile in zona, sumator FIF-UIF si alimentator comun. Daca directia semnalelor este diferita ai nevoie de antene separate . Ce frecvente sau canale Tv trebuiesc receptionate? Link spre comentariu
cniky Postat Octombrie 31, 2004 Partajează Postat Octombrie 31, 2004 mister_rf are perfecta dreptate, dar inainte de a te apuca sa faci toate astea, mai ia in considerare si urmatorul aspect... acuma sa o dau eun pic `pe ulei`... , ce rost are sa te chinui sa faci toate astea, doar pt. niste programe unguresti si ceva rusesti, cand poti foarte bine la un pret de 2 - 2.5mil iti iei o instalatie pt. satelit (analogica) si receptionezi mult mai multe programe si la o calitate foarte buna?! La maxim 4mil iti iei deja o istalatie completa digitala `free to air`, si ai sute de programe pe un singur satelit. E doar o idee... :wink: Link spre comentariu
vasy_gsm Postat Octombrie 31, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2004 Da dar vezi cum e,Tv1 Digital este PowerWU in general,iar cele analogice cine stie cat o sa mai mearga,Eu as vrea totusi sa fac un Amplif.de banda larga,nu pe canal mai mult si din curiozitate sa vad cum se receptioneazaacolo la distanta si celelalte prog. pentru ca mai aproape de granita cu Ucraina,merg destul de bine celelalte canale,si asta nu ca ar avea cine stie ce emisiuni deosebite.Daca stiti o schema buna care sa fie cu Tz.cu un zgomot redus,va rog... Daca este buna schema de sus , as incerca si cu ea,dar va rog sa i-mi spuneti numai daca o pot folosi,daca a facuto cineva... canalele sunt: 7,10 si UIF 22,24,26,si mai sunt cateva ,tot di UIF... Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Octombrie 31, 2004 Partajează Postat Octombrie 31, 2004 1)...Eu as vrea totusi sa fac un Amplif.de banda larga,nu pe canal mai mult si din curiozitate sa vad cum se receptioneazaacolo la distanta si celelalte prog. .2)...Daca stiti o schema buna care sa fie cu Tz.cu un zgomot redus,va rog...1) Amplificatoarele de banda larga nu sunt eficiente in acest caz. Prezenta unor semnale cu amplitudini si frecvente diferite poate produce intermodulatii . De asemenea obtinerea unui cistig mare combinat cu pastrarea unui raport semnal/zgomot cit mai mare se face numai cu amplificatoare acordate pentru o gama de frecventa. Pentru experiment eu iti propun sa testezi un amplificator de banda larga cu intrare separata FIF si UIF, de genul celor turcesti care au alimentarea reglabila.2) Schema prezentata este dupa un model comercial, testat si adaptat si pentru tranzistoare "clasice". Este perfecta pentru compensarea semnalului de cablu in cazul unei distributii de apartament. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 1, 2004 Partajează Postat Noiembrie 1, 2004 Inca o idee. Daca vrei sa incerci ceva de banda larga, dar mai putin stufos, "asa din curiozitate", dupa cum scriai, iti propun sa tragi un ochi si la minicircuits. http://www.minicircuits.com/dg03-170.pdf Ei produc niste amplificatoare de banda destul de larga, care au marele avantaj ca sunt foarte usor de folosit. Eu am avut un astfel de amplificator de banda larga facut cu 2 bucati MAR6 si am fost multumit de el. Cu doua condensatoare (cuplajul), o bobina si o rezistenta ti-ai facut un etaj. Poate mai trebuie adaugate cateva decuplari, dar schema e f simpla. Te poti inspira si din notele de aplicatie. Spor, Cirip Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Noiembrie 1, 2004 Partajează Postat Noiembrie 1, 2004 Da, scuze daca am deranjat cu "uleiul". Am crezut ca e vorba de cineva in necunostinta de cauza. Revin cu obsesia mea de a construi mai degraba o antena cu castig mare, decat un amplificator puternic care in afara de semnal mai amplifica si zgomotul. Inainte de 89 am vazut cu ochii mei in Bucuresti programul 2 al televiziunii iugoslave. Dar: antena era cu douazeci si ceva de elementi in timp ce amplificatorul nici intr-un caz nu avea 100dB castig. Avantajul omului era ca statea intr-un bloc cu mai mult de 10 etaje. Emitatorul spre care era indreptata antena era undeva la granita cu Bulgaria, la Kladovo sau Negotin. Ceea ce vroiam sa zic, este ca totusi nu e nevoie de un asemena amplificator, antena bine acordata rezolvand multe... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum