Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA 7294 si TRANZISTORI mosfet ca etaj final

Vizitator sami_curpas

Postări Recomandate

Acum vad ca a disparut poza cablajului meu. Deci misto!

Sau poate ca ai sters-o chiar tu :da Nu era greu deloc: Panoul utilizatorului -> Administrare fisiere atasate -> Selectare poza pentru stergere -> Stergere -> gata ! Sa nu te superi, mai fac si eu cate o poanta. :rade:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da , ERAU . Nu le poti reatasa pe forum ? Erau frumusele , cu trasee albastre ...Probabil ca un user rau la suflet si foarte invidios le-a sters :) . Nu stiu cum a reusit ( de fapt stiu :) ) dar putem afla impreuna .In panoul administratorului exista un log in care se face automat mentiunea fiecarei modificari a continutului forumului , trebuie doar sa apelati la @Vasile si descoperiti " vinovatul " ...dar nu dati vina pe " concurenta " , sigur nu s-au folosit descantece sau blesteme . Pentru asemenea modificare de continut trebuie " acces " la instrumentele moderatorilor globali sau locali si/sau ale administratorului !

Link spre comentariu
Vizitator sami_curpas

deci, judecand dupa cele spuse aici, inseamna ca nici tranzistorii din schema asta nu aduc nimic in plus fata de ce scoate ne5532, asa-i? Sunt inutili aici tranzistorii? Daca nici Tda7294 nu functioneaza mai bine cu tranzistori ca etaj final, atunci nici aici nu e bine?Si, daca se poate, sa-mi explice cineva ce rol au acolo tranzistorii. Multumesc in avans

post-36125-139829671272_thumb.gif

Link spre comentariu
Vizitator sami_curpas

Pai sami_curpas nu stiu ce avantaje astepti tu de la schema aia cu NE5532 care e facuta pentru casti, ori discutia cu TDA7294 e alta, descrisa mai sus de ceilalti colegi

Pai, eu nu astept nici un avantaj din schema cu ne5532, iar discutia nu e alta, e aceeasi, despre tranzistori ca etaj final, pusi sa lucreze in acelasi mod atat la ne5532 cat si la tda7294. Nu inteleg de ce nu imi explica mie cineva daca schema aia are vreun beneficiu ca sunt pusi acei 4 (2) tranzistori la iesirea lui ne5532. Adauga ceva putere la iesirea integratului sau nu? Inteleg ca sunt diferente intre un amplificator de casti si unul de putere.

Rod Elliott are o schema similara pentru casti, sa nu uitam :limb:

Link spre comentariu
@sami_curpas la schema cu AO tranzistorii aia fac oarecum acelasi lucru ca si la TDA7294, adica in principiu muta sarcina de pe iesirea integratului pe ei ( pe tranzistori ). Este nevoie la AO de acei tranzistori pentru a asigura o impedanta de iesire mult mai mica decat ce poate oferi AO pentru casti, deci la fel ca si la TDA tranzistorii nu amplifica in tensiune ci in curent, cursa maxima la iesire este in aceeasi masura limitata strict de capabilitatile amplificatorului operational folosit ( cat de aproape se poate duce cu iesirea de alimentare ) si de alimentarea sa. La un moment dat vei intelege faptul ca doar adaugand multi tranzistori nu obtii putere mai multa, ca mult mai multe detalii sunt necesar a fi puse la punct.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări