maxente Postat August 18, 2013 Partajează Postat August 18, 2013 Daca tot vrei ceva mai simplu adica un amplificator cu un integrat driver poti sa o faci pe asta viewtopic.php?f=5&t=150758&start=15#p1344983 sau poti incerca cu driver LME fara sa te mai chinui sa faci experimente care vor fi exact cum au discutat colegii mai sus Link spre comentariu
Vizitator sami_curpas Postat August 18, 2013 Partajează Postat August 18, 2013 Sunt scheme cu tranzistoare foarte bune, si le-am experimentat si eu, ca si voi. DAR, stiti cu totii unde e problema cu ele, nu? Da, exact! In gasirea tranzistorilor din etajul fina, care trebuie neaparat sa fie originali, cu pastila mare, asa cum trebuie, si toate la locul lor. genuine. Daca lipsesc acestia, suntem niste simpli idealisti, amagindu-ne ca am realizat un amplificator audio super, cand, de fapt, exact esenta amplifului - etajul final - e neglijata.Daca cineva poate spune cu mana pe inima ca are in dotare mj15003 sau 2sc5200, sau chiar 2n3055 care sa fie originale, nu contrafaceri cu pastila de 2x2 mm, atunci acela e preafericitul printre noi.Eu am, dupa cum am spus, in dotare irfp9240 si 240 si cred ca sunt originali, pentru ca au pastila de 4x5,5mm - le-am masurat. Eventual, as incerca fet100 - daca cineva ma poate indruma spre un cablaj.Sau sugerati-mi atunci o schema incercata. Simpla (nu vreau sunet super super super fidel). class ab e suficient Link spre comentariu
Vizitator sami_curpas Postat August 18, 2013 Partajează Postat August 18, 2013 Daca tot vrei ceva mai simplu adica un amplificator cu un integrat driver poti sa o faci pe asta viewtopic.php?f=5&t=150758&start=15#p1344983 sau poti incerca cu driver LME fara sa te mai chinui sa faci experimente care vor fi exact cum au discutat colegii mai susschema nu e deloc simpla, si nici pcb-ul nu mi l-ai dat... merita oare? Link spre comentariu
Marian Postat August 18, 2013 Partajează Postat August 18, 2013 Si ce te face sa crezi ca in configuratia TDA+etaj final eventualele falsuri ar fi mai putin problematice? ca tot zici ca nu faci cu tranzistori cap-coada datorita falsurilor... apoi clasa de functionare nu prea are multe in comun cu performantele tehnice ale unui amplificator, asta este o alta problema pe care nu prea o pricepi... asta ca tot spui ca nu vrei ceva extrem de performant, ci ceva in clasa AB ar fi suficient, ei bine in clasa AB exista si bijuterii ( vezi SARA al lui @Greierasul ) si mai exista si asazise gunoaie audio, eu n-as fi atat de dur dar sunt de acord ca sunt unele in aceasta clasa care nu pot fi numite decat cel mult improvizatii...Concluzia? scheme de calitate si performanta sunt destule, simple sau foarte simple insa? nu prea se confunda cei 2 termeni. Link spre comentariu
Vizitator sami_curpas Postat August 18, 2013 Partajează Postat August 18, 2013 mda, se pare ca varianta cu TDA7294 in combinatie cu tranzistori de putere ca etaj final cade.Ma voi orienta sa folosesc tranzistorii mosfet pe care-i am (24 lanumar), rezultati in urma abandonarii proiectul av400, in a construi ceva compact si bun, de puteri de 100w maxim.Daca mai are cineva ceva de completat, sa o faca liber, ca eu m-am lamurit ca nu se poate face combinatia asta.Va multumesc inca o data pentru efortul si interesul depus in explicatiiDeci, topicul se poate inchide. Link spre comentariu
Marian Postat August 18, 2013 Partajează Postat August 18, 2013 Nu as vrea sa ramai cu impresia ca as fi intervenit doar pentru a te descuraja in a incerca ceva nou pentru tine, nici vorba, ci dimpotriva singurul motiv pentru care am intervenit este pentru a te scuti de irosirea de timp si resurse intr-o configuratie care nu se justifica, si care ar putea face mai mult rau. Apoi, scheme care se folosesc de etaje finale mosfet sunt multe, foarte multe chiar, insa merge vorba printre veteranii audio ca IRFP-urile nu-s tocmai hi-fi, ca nu-s destinate pentru hi-fi sau oricum ca nu se pot folosi pentru asa ceva... in fine se intelege ideea, personal am un amplif cu asemenea mosfeturi si sunt foarte multumit de el, ce zic altii despre ele... nu conteste. Link spre comentariu
Vizitator sami_curpas Postat August 18, 2013 Partajează Postat August 18, 2013 Cred ca te referi la ampliful de 100w mosfet: viewtopic.php?f=5&t=32915&p=1285246&hilit=100w+mosfet#p1285246E facut parca cu ocazia ca ai ars un amplif la o petrecere.... :rade:Eu chiar am un pcb pregatit pentru populare cu piese. Merită, spui? Link spre comentariu
Marian Postat August 18, 2013 Partajează Postat August 18, 2013 Da, si e facut prin 2008, intre timp i-am mai modificat cate ceva insa oricum nu mi-a creeat nici o problema, si acum sunt multumit de el si sincer spun ca nu l-as da pe unul comercial, nu atunci cand stiu ca traful este facut cu manutele mele ( m-am muncit aproape o saptamana pana am reusit sa-l fac cum vroiam ) si stiu ca suporta functionare nonstop fara nici un fel de stres, nu-l dau pe unul comercial cand stiu ca asta pe sarcini de 4 Ohm merge de zbarnaie geamurile in rame si nu comenteaza niciodata, cand stiu ca tot ce e acolo e facut de mana mea, chiar daca carcasa arata nu tocmai comercial... putin imi pasa, a suportat multe nopti de discteca in mai multe localuri si cu mai multe soiuri de boxe fara sa protesteze deci... chiar n-am nici un motiv sa renunt la serviciile sale, ce-mi pasa mie ca este o schema mai veche si ca performanta haifai ceruta de profesionistii de pe aici nu prea are treaba cu el, urechile mele nu-s la fel de sensibile ca spectrometrul sau osciloscopul. PS: Evident, alegerea iti apartine in totalitate. Link spre comentariu
franzm Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Se poate concepe si construi un etaj final cu amplificare în tensiune supraunitara, dar nu pentru TDA7294. Mai degraba pentru LME498x0. Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Eu la repezeala am inteles ca de fapt vrei putere mai mare dar folosind acest integrat. Daca le-ai folosi in punte nu te-ar satisface puterea obtinuta ? Astia zic ca in loc de 100W ai obtine 250W. http://www.electroschematics.com/1192/t ... -circuits/ Vezi in josul paginii. De fake-uri ale tranzistorilor finali nu trebuie sa te temi exagerat de tare... unde scrie unul tu pui 2...3 si poti sa stai linistit. Link spre comentariu
ratza Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Cu două bucăţi nu va scoate 250W în veci, cum zic ăia pe site, dar s-ar putea să-i fie de ajuns. Link spre comentariu
Vizitator sami_curpas Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 De fake-uri ale tranzistorilor finali nu trebuie sa te temi exagerat de tare... unde scrie unul tu pui 2...3 si poti sa stai linistit.Deci, tin sa te anunt ca situatia cu tranzistorii finali fake nu e asa de roza, cum imi spui tu. La bipolari nu merge asa de simplu sa pui 2 ca sa se ajute reciproc, ce sa mai zic de faptul ca e riscul sa nu reziste la +/-70. Ia trage cu ochiul aici: http://sound.westhost.com/counterfeit.htmAm folosit si tda-ul in punte, dar nici macar nu se dubleaza puterea. Tda 7294 are sunet clar pana la maxim 40-50w, dupa care incepe bruiajul. In punte, de la 70w incepe thd-ul.Oricum, tin sa va anunt ca am facut 4 module tda7294, simple, pentru amplificarea pianului. Sper ca va avea claritate suficienta pentru a umple un living-room. Link spre comentariu
maxente Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 TDA7294 e bunicel dar nu e cel mai grozav, e intr-adevar o solutie mai ieftina si mai rapida Incearca sa iei niste 2sa 2sc de la tme am vazut ca au cu 5 lei bucata cu tva, poate a mai luat cineva aceste tranzistoare si poate ne zic si noua ce e cu ele http://www.tme.eu/ro/katalog/#search=2s ... order=DESC http://www.tme.eu/ro/katalog/#search=2s ... order=DESC Eu am mai luat de la ei diferite component, dar nu si 5200 - 1943 care par destul de ieftini, ce am luat eu erau ''genuine'' sau cel putin pareau destul de bune ma refer la niste relee Omron si niste relee reed MEDER, si cateva TDA7294 ST Curieratul este 27 de lei cu tva inclus Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Daca spui ca ai deja mosii ai putea incerca LME49830 ca si driver.Cu un minim de experienta in Sprint Layout poti incarca poza cablajului meu si sa-l refaci dupa vrerea ta.Userul Misa are experienta cu acest tip de driver si ar putea sa te ghidoneze.Toate cele bune,Acum vad ca a disparut poza cablajului meu. Deci misto! Link spre comentariu
ratza Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Ce a dispărut şi de unde? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum