philiprobz Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 Detin un trimmer electric la care capul de taiat patineaza pe axul motorului. Sistemul de prindere este unul simplu si se pare ca tocmai aceasta simplitate a cauzat si uzura rapida. Capul de taiat se prinde direct de axul motorului dar nu prin infiletare asa cum am vazut la alte modele. Capul este prevazut cu o bucsa din bronz sau alama iar axul motorului are un canal pe care este montat un colier subtire de tabla cu un fel de striatii ce imita o dantura sa zicem asa. Acest colier este intrerupt . pentru montare capul se preseaza pe axul motorului, colierul se strange pe ax si permite intrarea acelei bucse de bronz datorita sanfrenului de pe margine. Bucsa de bronz are o uzura pronuntata si este ovalizata chiar daca nu se obs in foto. As fi bucuros daca reparatia ar consta doar in inlocuirea bucsei . Nu reusesc sa inteleg pe deplin cum acel colier firav de tabla poate asigura o fixare atat de buna astfel incat axul motorului sa devina corp comun cu capul de taiere. Oare forta centrifuga sa determine umflarea colierului si lipirea acestuia de peretii interiori bucsei ? Orice pareri sau sugestii sunt binevenite . Multumesc . Link spre comentariu
mihaighe Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 As fi bucuros daca reparatia ar consta doar in inlocuirea bucsei .Dupa cum pare bucsa are un sanfren si peste ea s-a turnat plasticul asa ca nu o sa o poti scoate din plastic,ar trebui rectificata la strung si facut o bucsa intermediara .Am vazut si eu sistemul asta de montare cu tabla asta ondulata intre piese ,de fiecare data l-am inlocuit cu bucsa intermediara si suruburi de fixare in ax si piesa(fulie sau ce era),puneam 2 suruburi identice diametral ca sa nu am bataie la viteze mari(cum e cazul tau). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum