Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare sursa tableta

Marius84

Postări Recomandate

Am inlocuit si toate diodele, inclusiv cele din puntea redresoare. Am verificat cablajul, nu e niciun traseu intrerupt. Am inlocuit toti condensatorii electrolitici si neelectrolitici, inclusiv cei SMD.Am inlocuit integrat, TL431, optocuplor.Mai am sa inlocuiesc rezistentele SMD, poate, poate, desi niciuna nu este devalorizata.Manifestarea asta o poate da si trafo? Daca nici dupa schimbarea rezistentelor nu am rezultat, pot sa il desfac? Cu ce sunt lipite cele doua miezuri?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marius84

9

• Marian

5

• Dr.L

2

• Vlad Mihai

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

:aplauze Alimentator rezolvat!Desi nu am dat importanta initial acestui fapt, am observat ca ansamblul infasurarilor de pe trafo se misca destul de liber. Am dat trafo jos, ocazie cu care am constatat ca una din infasurari este intrerupta, in speta era o lita rupta. Chiar, cu ce adeziv as putea sa rigidizez totul? Ca ma gandesc ca va fi ceva temperatura acolo... Si cand ma gandesc cat m-am dat cu capul de pereti cu defectul asta... :bataieCel mai probabil, tableta fiind a unor copii, acestia s-au purtat foarte ""atent"" cu alimentatorul.Multumesc tuturor pentru indrumari!
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator g_fane39

Salut,Un alimentator defect cu THX203H am si eu,numai ca la mine integratul a avut nesansa sa explodeze pur si simplu :speriat ...aveti cumva idee unde l-as putea gasi sau un echivalent?...caci pana acum nu prea am gasit,cel putin nu in Bucuresti,pe Doamnei...multumesc anticipat pentru ajutor!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Acelasi alimentator mi s-a intors dupa circa o luna inapoi mort complet. Adica nu mai am decat tensiunea de 315v pe condensatorul de dupa redresare, in rest nicio tensiune. Nu prea inteleg cum se formeaza tensiunea de alimentare a integratului pe pin 2 din schema de principiu data in datasheet-ul acestuia, poate are cineva timp sa-mi dea o idee. Am schimbat integrat, tl 431, optocuplor, nu misca nimic...

Link spre comentariu

Nu-mi vine sa cred ce gasesc de data asta. Tot sarmele chinezului. Acum este un filtru cred, este compus din doua bobine, miezul de ferita a crapat si sarmele sunt impuscate, este montat imediat dupa filtrarea de 10uf/400v, dupa care vine un alt cond de 10uF/400v. Pot sa elimin aceasta bobina dubla si sa pun doua strapuri? Nu am miez de ferita de dimensiunea aia, ca altfel le-as rebobina...L.E. Am pus strapuri din sarma din care erau confectionate bobinele, merge, am 5v2. Poate distruge ceva lipsa acestui filtru?

post-32876-139829722413_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări