electron49 Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 sunt ucenic in calculatoare si va adresez o intrebare celor care sunt mult mai in tema.am un hard plin cu diferite scheme si subiecte.ce program i-mi trebuie sa le citesc direct la subiect?nu vreau sa rasfoiesc tot hardul sa gasesc datele necesare pierzand timp.in speranta ca ma veti ajuta va multumesc. Link spre comentariu
iod2 Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 io nu prea am priceput ce vrei sa zici. dar un simplu search nu merge? Link spre comentariu
electron49 Postat August 17, 2013 Autor Partajează Postat August 17, 2013 cu un simplu serci nu merge. banuiesc ca are nevoie de un program cum este PDF etc.din sutele de scheme sa-mi scoata ce dau eu cautare ceea ce acum nu vrea sa caute.multumesc. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 Ceea ce doriti dv. are legatura mai mult cu metoda mentala de organizare pe care o preferati. Un exemplu ar fi creearea de categorii (foldere, directoare) pentru fiecare subiect si mutarea fiecarui fisier (poza, pdf, etc.) in categoria (directori, foldere) respectiva.Se poate adauga un "tag" sub forma de text sau cod fiecarui fisier astfel ca la "search" (cautare) sa se caute dupa acel tag.Ca idee cautati un site care are organizate informatiile pe categorii intrun mod preferat de dv. si folositi aceeasi organizare ca acolo. Va va fi mult mai usor sa cautati si fara a apela la functia cautare. Singurul dezavantaj este durata (foarte) mare de sortare initiala daca le aveti amestecate (asa ca mine ).Presupun ca ati salvat "de-a valma" si acum doriti sortarea acestora. Daca doriti cautarea dupa text in pdf atunci generati un "print" text cu textul pdf-ului cu ajutorul unei imprimante virtuale setata in modul text. Daca doriti cautarea dupa text in poze atunci este necesar ca fiecarei poze sa-i fie atasat un fisier text generat de un program "OCR" (adica program care recunoaste literele din poza) in care sa se faca cautarea. Varianta ar fi ca la "description" din proprietatile pozei sa se adauge toate cuvintele din acea poza. Exista programe care pot indexa fisierele text, sau ce contine text, si care pot ajuta dar nimic nu se compara cu organizarea initiala pe categorii. Link spre comentariu
electron49 Postat August 17, 2013 Autor Partajează Postat August 17, 2013 nu le am inregistrate chiar ,,dea valma,,.le am pe categorii in foldere si le gasesc oricand doresc dar pierd mult timp cu cautarea.ex am scheme tv cateva mii puse in foldere dupa alfabet tip de fabricatie etc, dar cautarea dureaza ceva timp.ori eu as vrea sa dau cautare cu denumirea schemei tv si sa fie gasita mai usor mai repede.cam asta as vrea daca ma poate ajuta cineva. multumesc. Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 inseamna ca nu a fost bine facuta organizarea pe foldere .. angajeaza o femeiusca proaspata absolventa de facultate sa-ti faca "curatenie" si sa ti le rearanjeze in asa fel incat sa le gasesti.. Ceva de genul "Where is it" Link spre comentariu
electron49 Postat August 17, 2013 Autor Partajează Postat August 17, 2013 m-am lamurit.tot ce am stocat am in ordine.dar din cauza ca sunt multe trebuie ceva timp sa le caut.cam asta este problema.multumesc. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 Pentru DVD-uri/Cd-uri exista programe de evidenta gen catalog......in mod similar se poate folosii pentru ce aveti dvs. nevoie. Cautati cu gogu dupa dvd catalogSau se poate creea o baza de date gen indexing ......in acces/excel.....cu o scurta descriere si hiperlink catre fisierul cautat....dar necesita o munca destul de laborioasa ( numai cat timp trebuie pentru atasarea hiperlink-urilor ...si apoi grija sa nu se mute/redenumeasca fisierele )LE: oricum ca sa mearga search-ul mai bine in win trebuie activata functia de indexing.........chiar cred ca are si ceva optiuni de catalog de la mama lui Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 Eu folosesc catfish (Eng): http://equi4.com/catfish/ pentru indexarea dvd-urilor si are optiune de indexare si a Hdd-ului. Cu acesta tin evidenta fisierelor imprastiate (nu le am cu organizarea...) pe multe dvd-uri. Acesta creeaza un fisier pentru fiecare cd, dvd, hdd (partitie) scanata si are cautare globala. PS: daca tineti toate documentele pe un singur hdd este cazul sa incepeti salvarea acestora pe dvd sau alt suport noninscriptibil pentru mai multa siguranta. Defectarea unui hdd se poate solda cu pierderea tuturor datelor iar prin defectarea unui dvd pierdeti doar ce e pe acel dvd restul ramand folosibil. Link spre comentariu
electron49 Postat August 17, 2013 Autor Partajează Postat August 17, 2013 problema la mine este ca am descarcat DVD,CD si tot ce mia cazut in mana iar DVD-urile le am in ,,biblioteca,,la pastrare.multumesc mult si o sa mai incerc ce ma-ti invatat. Link spre comentariu
Vizitator sorin_frumuseanu Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Tot cu adobe.Daca te pricepi cat de cat la engleza, gasesti rezolvarea aici online-tech-tips.com/computer-tips/how-to-search-for-text-inside-multiple-pdf-files-at-once/Ideea e sa muti toate pdf-urile intr-un folder unde sa le caute. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 As mai putea recomanda "SearchMyFiles" creeat de Nir Sofer . Pentru mine inlocuieste cu succes cautarea din windows avand optiuni mai bune si mai "corect" asezate. Pentru unul care are buton "save as .mht" (adica salvare completa a paginii, cu tot cu poze) in bara la browser si cand vede o pagina interesanta apasa acel buton, de la 20.000 de fisiere in sus acest program s-a gasit utilitatea. Pe scurt, caut in functie de data salvarii pe hdd ca sa le pot grupa (sa zicem tentativa de ordonare pe categorii) pentru ca de obicei sar de la una la alta in cadrul aceleiasi categorii si folosesc acelasi folder la gramada... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Revin cu o completare. Catfish nu functioneaza pe Windows 7 Ultimate x64 orice ati face. Daca aveti multe salvari facute cu acest program va recomand sa instalati "windows virtual PC", sa instalati xp (sp2) in masina virtuala apoi sa activati "integration features" ca sa aveti acces la hdd-uri si la sfarsit copiati folderul cu catfish si fisierele lui in interiorul masinii virtuale ca sa il puteti folosi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum