Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator magneti permanenti DIY

Vizitator dexterboot

Postări Recomandate

Vizitator dexterboot

Buna ziua!In primul rand sunt nou pe aici si foarte incepator :) daca gresesc ceva va rog sa ma iertati Am un motor de masina de spalat automata clasic pe inductie cu doua viteze modelul este prezentat si pe emilmatei.ro Daca fac niste gauri in stator si introduc acolo niste magneti in configuratia N S N S N S ar trebui sa se transforme in generator nu ? Gresesc ?Ma intereseaza un minigenerator care sa-mi semnalizeze o antena de internet pe un deal la 12 m inaltimeVa rog sa ma ajutati sa-l execut :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ovidiu grigore

2

• cristian_draghiescu

1

• vera

1

Nu aţi spus nimic despre puterea minimă necesară.În principiu un panou solar + acumulator + electronicaaferentă este mult mai sigur şi mai fiabil (nu are pieseîn mişcare, un avantaj enorm în situaţia dvs.).

Link spre comentariu
Vizitator dexterboot

Am si panouri dar aici e vorba de efectul elicei in varf de deal - o nebunie de-a mea....Vreau sa- pun o turbina lenz dar nu as vrea sa se invarta degeaba - sa produca acolo 20- 30 W nu mai mult Nu stiu insa cum transform motorul asta in generator

Link spre comentariu
Vizitator dexterboot

Am deja un motor de la o masina de spalat automata - si mi se pare mult mai ok fara perii Doresc transform acest motor in generator cu magneti permanenti

Link spre comentariu
Vizitator dexterboot

Am dat gauri in rotor si am montat 6 magneti S N S N S N .Va rog sa ma ajutati sa colectez corect tensiunea de la borne - mi se pare ciuat motorul asta cu 6 borne de iesire doua faze zmeii lui :cry: Multumesc

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

daca aveti o antena de 12m pe un deal sigur trebuie semnalizata,motorul de ms e posibil sa aibe prize in stator pt inversarea sensului de rot si trepte de viteza ,oricum cu toti magneti nu veti obtine acei 20w cel mai indicat ar fi alimentarea permanenta a becului de semnalizare,sau cum a spus colegul mai sus cu celule fotovoltaice cu un acumulator in tampon si un motor pas cu pas pt elice si ceva circuite electronice pt controlul incarcarii acumulatorului,adica cind nu e soare bate vintu si invers si in cele trei situatii adica soare si vint intervine circuitul de incarcare

Link spre comentariu

daca aveti o antena de 12m pe un deal sigur trebuie semnalizata,motorul de ms e posibil sa aibe prize in stator pt inversarea sensului de rot si trepte de viteza ,oricum cu toti magneti nu veti obtine acei 20w cel mai indicat ar fi alimentarea permanenta a becului de semnalizare,sau cum a spus colegul mai sus cu celule fotovoltaice cu un acumulator in tampon si un motor pas cu pas pt elice si ceva circuite electronice pt controlul incarcarii acumulatorului,adica cind nu e soare bate vintu si invers si in cele trei situatii adica soare si vint intervine circuitul de incarcare

motorul cu magneti atasati in rotor nu va produce energie decit in cazul rafalelor de vint adica la turatii mari,un motor pp aprimde usor citeva LED-uri la adierea vintului
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator dexterboot

Va salut!

Nu am renuntat la ideea de a construi un generator eolian si am creat ceva destul de interesant care debiteaza 40V rotit cu mana .

Posted Image

Am gasit pe internet o schema pentru un shunt regulator dar numai pentru 24V - ma ajuta cineva cu o schema pentru un regulator eolian de 48 V ?

Posted Image

Multumesc !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări