Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutie lipire piesa pe textolit

coco243

Postări Recomandate

Salut,De curand am avut de facut mentenanta la niste echipamente de putere si am schimbat niste condensatori de pe cablaje. Acestia erau lipiti de placa, pentru a nu se desprinde din cauza vibratiilor cu un fel de clei.Vreau sa intreb ce solutie se foloseste pentru asa ceva? Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coco243

5

• petru_f

2

• pinky

2

• strombi

1

Top autori în acest subiect

Am folosit si eu silicon, iar acum strang din dinti sa nu se topeasca siliconu si sa imi faca vreun scurt pe placa.Da, dar daca vreau sa schimb componenta lipita cu prenadez dau cu ciocanu si in placa.Nu a folosit nimeni clei din ala? sau cum i-o zice?

Link spre comentariu

Conductor electric nu este pentru ca este un fel de cauciuc din cate stiu eu. Dar nu stiu cum se comporta la temperaturi mari, ma gandeam ca la temperaturi mari exista posibilitatea sa se topeasca si impreuna cu impuritatile industriale sigur si conduce, mai ales pe o placa electronica.

Link spre comentariu

Nu ai specificat ce fel de condensatori. SMD sau THT ? Daca e vorba de SMD, nu e nevoie de vreun clei sau lipici-silicon deoarece stau bine in lipituri. Daca e vorba de THT, nu trebuie sa-ti faci griji ca s-ar topi siliconul. Fludorul de topeste la cel putin 175^C. Condensatorul este mort la 175^C, de mult, cu vreo 70^C in urma. Linistit poti sa folosesti silicon. Cel mai aderent este cel alb pentru izolari sanitare. Siliconul nu se topeste, devine rigid odata cu cresterea temperaturii. Daca te nelinisteste temperatura, poti sa folosesti silicon rosu auto. Ala rezista pana la 650-800^C, temperatura la care placa electronica este de mult carbonizata.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări