TESSLA Postat August 15, 2013 Partajează Postat August 15, 2013 Dupa cum spune si titlul ma intereseaza sa indepartez rapid fosforul de pe interiorul spiralei de la becurile economice. Intentionez sa confectionez un refrigerant micut si am nevoie de o spirala de sticla. Vaa multumesc! Link spre comentariu
TESSLA Postat August 15, 2013 Autor Partajează Postat August 15, 2013 Am sa incerc si asa...dar fosforul ala e fixat destul de bine. Astept si alte idei. Multumesc Dr. L. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat August 15, 2013 Partajează Postat August 15, 2013 Dau si eu o idee, o fi buna sau nu,nu stiu.Un ghemotoc de vata de sticla antrenat de un ax flexibil sa-l poti introduce si roti prin cilindrul de sticla. Link spre comentariu
Ticu Postat August 15, 2013 Partajează Postat August 15, 2013 Ai mai putea sa cauti un solvent pentru "cleiul" folosit. Alcool izopropilic, soda caustica (atentie la arsuri!)... Link spre comentariu
geomx Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 -probabil ca soda caustica ar fi buna sau chiar diluantul de vopsele dar ar fi bine cumva combinate si cu ceva nisip cum zicea si un coleg mai sus.....-eventual se poate incerca construirea unui spalator in genul celor de sticle dar doar dintr-o bucatica de burete sau carpa si o sarma ceva mai elastica daca se poate.... Link spre comentariu
iulidan2 Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 La magazinele de tehnica medicala ar trebui sa gasesti acea spirala. Link spre comentariu
Adierea Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 La magazinele de tehnica medicala ar trebui sa gasesti acea spirala.Da si un pret de speriat .Nu poti folosi nisip deoarece sticla nu trebue zgariata daca o zgarii se fisureaza cand este supusa la variatii de temperatura .Vezi ca sticla aceria se poate deforma ,lipi ,topi ,chiar la o flacara de aragaz sau la un arzator pentru csitorit tevi de instalatii . Link spre comentariu
Taraxacus Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Dintr-o spirala de aia nu vei putea face un refrigerent pt ca va fi "inecat" de fluidul condensat. Sticla de la becurile astea nu stiu daca rezista la variatii de temperatura apoi nu stiu cum o vei lega la balonul cu fluidul ce urmeaza a fi distilat, probleme de etansare... Refrigerentele nu degeaba sunt asa de scumpe, sunt din sticla termorezistenta (Pyrex, Karlzeiss-Jena etc), au stutz pt intrarea si iesirea fluidului de racire, shlif conic pt etansare. Nu ai spus ce fel de refrigerent vrei, ascendent (pt rectificari) descendent (pt separari prin distilare). Un refrigerent nu poate fi mic sau mare, el trebuie calculat in functie de debite si schimburi termice pt ca ai nevoie de o anumita suprafata si un anumit timp de stationare a vaporilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum