Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator wega pv400

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Deriva este ok insa Vbe imi pare cam mare in gol, vezi unde se face reglajul curentului de mers in gol ( ca despre asta este vorba ), eventual inseriaza un ampermetru pe ramura pozitiva si vezi ce consum in mA ai, in mod normal ar trebui sa fie sub 100mA, daca nu este asa atunci regleaza-l in consecinta, undeva intre 50-80mA ar trebui sa fie suficient.

Link spre comentariu

Am inseriat ampermetrul si cand am masurat avea 80mA dar in cateva secunde a crescut la 120mA, acum am reglat curentul de mers in gol la 65mA dar mai fluctueaza +/-2mA asta la un canal ca celalalt nu pot sa reglez curentul de mers in gol este de 18,9mA si nici nu creste si nici nu scade oricat as invarti de potentiometru unde sa caut defectul? Se aude urat de tot daca il dau putin mai tare basul devine barait parca nu ar avea transformatorul suficienta putere.

Link spre comentariu

Nu pot fi sigur fara schema dar la canalul defect cei 19mA pot fi probabil doar ceea ce partea de atac consuma, ceea ce inseamna ca finalul nu consuma nimic in gol, masoara la canalul asta in gol ( adica volumul la minimult posibil/intrarea la masa ) tensiunea intre baze si emitori la finali si vezi cat o gasesti.

Link spre comentariu

Adica aproximativ intreaga tensiune de alimentare este prezenta pe iesire... esti sigur ca finalii sunt in regula? daca da atunci poate prefinalii is dusi ca altfel nu prea imi explic, ceva tranzistor este dus pe canalul ala. Ca ideie masoara intre baza prefinalilor si masa pe canalul defect, vezi ce tensiune ai.

Link spre comentariu

Am curatat placuta cu alcool izopropilic si acum merge sa reglez curentul de mers in gol din al 2-lea potentiometru,l-am reglat la 65mA la fel ca la celalatl canal. Am vazut ca daca invart de primul potentiometru creste tensiunea pe iesirea difuzorului la cat ar trebui reglata? Acum pe iesirea difuzorului fluctueaza intre 24-28mV este bine asa sau trebuie tensiune mai mica?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări