DorinD Postat Septembrie 15, 2006 Partajează Postat Septembrie 15, 2006 Uite, am gasit aici: http://www.audioheritage.org/html/profiles/jbl/k2.htm "...That system pioneered an original cross-over design developed by Greg Timbers. It is referred to as "Charge-Coupled Linear Definition Dividing Network". It utilized a biasing voltage in the crossover network to keep the music signal from crossing the dielectric zero-point of the capacitors. The result is more linear operation of the network with a significant improvement in sonic performance..." mai cauta pe net dupa aceste referinte si gasesti detaliile. Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 15, 2006 Partajează Postat Septembrie 15, 2006 deci nu am nici un raspuns...si daca am, va fi prost, sunt sigur.... iata raspunsul = grupul acela de 2R si 2C, formeaza un circuit "tampon" (sper sa nu-mi critici cuvantul, e zis sa inteleaga toti) dinspre iesire spre tranzistorii T1 si T2. daca nu ai pune acele 4 componente, curentii destul de mari care se inchid la masa prin linia mediana dinspre iesire, pot crea curenti paraziti exact in baza lui T1 si T2, unde avem curenti mici de intrare, si astfel vei avea la iesire un zgomot de fond, un barait samd. In unele scheme se renunta la aceasta decuplare antiparazitara, din considerentul ca rezistoarele R3 si R4 de langa T1 si T2 vor fi suficiente in schema. sper ca m-am facut inteles...deci se pot pune nepolarizati, polarizati....dar eu as pune, polarizati.... asta tine de disciplina "CTEE = constructia si testarea echipamentelor electronice", anul V electronica continua sa inveti, nu doar sa depui efortul de a "schimba" componente bye man and peace ! revin ca ma mananca cum am scris mai sus, acei 2 C sunt pusi ptr deparazitare ptr a nu avea brum, sgomot samd....iata ce se explica in linkul de pe alt topic... http://img373.imageshack.us/img373/9266/amp4rk.jpg unde se zice clar ca se pun ptr evitarea oscilatiilor amplifului....deci prost nu sunt....si acei 2C tot NU fac o reactie negativa ca a domnului "increzator" de mai sus, numit parca Depanatorul Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 15, 2006 Partajează Postat Septembrie 15, 2006 Nu am stat sa citesc foarte atent posturile pentru ca ma asteapta o zi infecta maine (cules de vie) insa, corectati-ma daca gresesc, pentru a avea un sunet mai clar, in locul condensatorului electrolitic de pe intrarea amplificatorului este mai bine sa folosesti doi condensatori inseriati (inca nu am inteles daca inseriati + - + - sau + - - + sau - + + - , lamuriti-ma cu asta) iar acolo unde cei 2 condensatori inseriati vin in contact legi o rezistenta de valoare mare, cel de-al 2-lea capat al rezistente-i legandu-l la Vcc.Adevarat sau fals (ma refer la ce spunea pe situl ala de pe geocities, pe care nu am avut rabdare sa il parcurg in intregime). Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 15, 2006 Partajează Postat Septembrie 15, 2006 se leaga de regula ptr o intrare, avand un semnal sinusoidal (sa zicem sinusoidal, ca nu e sinusul perfect, el variaza in functie de semnalul audio, care se bazeaza pe sinus, dar pe osciloscop vezi exact cam ce vezi in mare pe un Soundforge daca editezi audio) in formula -++- cu sigurantza si FARA rezistentza spre Vcc. Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 reactia pacii citeste mai sus ca am pus un link, in care nu se zice ca e reactie , e un kkt de antioscilant ...of Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 Si ce daca scrie asa ? Ce , in articolul ala e cuprinsa toata stiinta amplificatoarelor audio :smt003 ? Autorul a dat o explicatie , asa pentru copii mici , constructori amatori. Studiaza informatiile de pe link-ul urmator http://members.tripod.com/valveaudio/Membuatsendiri.htm E culmea sa nu cunosti ca un amplificator are nevoie de reactie negativa pentru a functiona :smt005 Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 ma las pagubash...nu ma intere ce credeti voi...la voi orice se numeste reactie....hai sa ramanem la stadiul de reactie, poate ajunge si in cosmos. Link spre comentariu
bbg Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 Dl. ing. maximus, probabil detii o diploma de la o facultate de electronica, dar se pare ca nu-i suficienta pentru descifrarea unei scheme relativ simple de amplificator audio, chiar daca cu o configuratie mai rar intalnita: CFB (current- feedback, a se vedea de ex. http://en.wikipedia.org/wiki/Current-fe ... _amplifier) care ofera viteze de crestere (slew rate) si latime de banda (BW) crescute comparativ cu mai clasicele amplificatoare VFB (voltage-feedback). Datorita impedantei reduse a intrarii inversoare, componentele rezistive ale circuitului de reactie negativa au valori mult mai reduse decat cele intalnite in amplificatoarele VFB, ceea ce duce la o valoare mare a capacitatii de cuplare la masa a rezistentei R9 pentru a stabili frecventa minima de functionare si a asigura un castig unitar in c.c. Cele 2 condensatoare electrolitice nepolarizate (bipolare, daca preferati) pot fi inlocuite cu unul singur de valoare suficient de mare, de acelasi tip. Solutia indicata de Dorin pentru inlocuirea unui condensator nepolarizat cu doua polarizate este principial corecta, polarizarea electroliticilor cu o componenta continua asigurand functionarea intr-o zona mai liniara a caracterisiticii capacitate/tensiune, dar cu dezavantajul dezechilibrului in c.c introdus de regimul tranzitoriu de incarcare a capacitatilor (zeci - sute secunde). In general, nu-i o idee stralucita utilizarea electroliticilor in calea de semnal (inclusiv cea de reactie negativa), datorita distorsiunilor introduse. O solutie o reprezinta eliminarea condensatorilor (R9 la masa), cu dezavantajul maririi castigului in c.c. si implicit micsorarea stabilitatii regimului de c.c. - pentru compensare se folosesc bucle servo, care actioneaza in c.c. (DC servo loop). Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 nu am zis ca NU e reactie acolo..am zis ca NU e inclus in acea reactie si cei 2 condensatori !!!!!!!!! in acel circuit de reactie intra DOAR acei 2 rezistori. asa ni s-a predat, asa am spus....poate nu am zis exact bine in lungimea raspunsului...ceea ce imi mentin este ideea ca cei 2C sunt pusi ptr antioscilatia sistemului, ceea ce duce la un brum, zgomot de fond etc. in acea regiune, de dupa cei 2R , dinainte de cei 2C care evident ca se poate pune un singur C, pana spre masa, daca se pune unu polarizat, nu influenteaza negativ cu nimic....daca dupa cei 2C, semnalul mergea si altundeva si nu la masa, era evident impunerea de condensatori BP.sper ca acum am scris mai corect.sanatate Link spre comentariu
bbg Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 nu am zis ca NU e reactie acolo..am zis ca NU e inclus in acea reactie si cei 2 condensatori !!!!!!!!! in acel circuit de reactie intra DOAR acei 2 rezistori. asa ni s-a predat, asa am spus....poate nu am zis exact bine in lungimea raspunsului...ceea ce imi mentin este ideea ca cei 2C sunt pusi ptr antioscilatia sistemului, ceea ce duce la un brum, zgomot de fond etc. in acea regiune, de dupa cei 2R , dinainte de cei 2C care evident ca se poate pune un singur C, pana spre masa, daca se pune unu polarizat, nu influenteaza negativ cu nimic....daca dupa cei 2C, semnalul mergea si altundeva si nu la masa, era evident impunerea de condensatori BP.sper ca acum am scris mai corect.sanatateRegret, dar C6 si C7, impreuna cu R9 si R10, _fac_ parte din circuitul de reactie negativa, rolul lor n-are nimic de a face cu oscilatii, brum, zgomot de fond sau mai stiu eu ce. Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 deci nu am nici un raspuns...si daca am, va fi prost, sunt sigur.... iata raspunsul = grupul acela de 2R si 2C, formeaza un circuit "tampon" (sper sa nu-mi critici cuvantul, e zis sa inteleaga toti) dinspre iesire spre tranzistorii T1 si T2. daca nu ai pune acele 4 componente, curentii destul de mari care se inchid la masa prin linia mediana dinspre iesire, pot crea curenti paraziti exact in baza lui T1 si T2, unde avem curenti mici de intrare, si astfel vei avea la iesire un zgomot de fond, un barait samd. In unele scheme se renunta la aceasta decuplare antiparazitara, din considerentul ca rezistoarele R3 si R4 de langa T1 si T2 vor fi suficiente in schema. sper ca m-am facut inteles...deci se pot pune nepolarizati, polarizati....dar eu as pune, polarizati.... asta tine de disciplina "CTEE = constructia si testarea echipamentelor electronice", anul V electronica continua sa inveti, nu doar sa depui efortul de a "schimba" componente bye man and peace ! revin ca ma mananca cum am scris mai sus, acei 2 C sunt pusi ptr deparazitare ptr a nu avea brum, sgomot samd....iata ce se explica in linkul de pe alt topic... http://img373.imageshack.us/img373/9266/amp4rk.jpg unde se zice clar ca se pun ptr evitarea oscilatiilor amplifului....deci prost nu sunt....si acei 2C tot NU fac o reactie negativa ca a domnului "increzator" de mai sus, numit parca Depanatorul te rog sa vezi in "quote" ca e un link la o schema f asemanatoare in care PROIECTANTUL explica CLAR in text despre c7&c8 din schema atasata pe acel site ! Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 nu ma supar io asa usor dar ma indoiesc ca acei care au redactat revista, au avut "puterea" de a schimba contextul explicativ. Acel articol este dupa parerea mea unul foarte reusit dpdv explicativ, dar doar cu explicatii generale, cum ati intuit....puteti considera ca acei 2C fac parte din acea reactie, pentru ca fiecare cred ca are puterea de a alege calea care o doreste, si sa inteleaga ce vrea. De exemplu eu nu pot considera ca acei 2C fac parte din reactie ptr ca daca ar face parte ar fi un filtru RC, putem privi si ca fiind un filtru RC, dar dat fiind faptul ca valorile rezistoarelor si ale condensatorului echivalent nu poate face obiectul unui filtru, din principu am ales calea de a extrage comportamentul celor 2C pentru a exprima efectul lor in montaj. De multe ori pe anumite topic-uri se face greseala ca cineva care isi exprima parerea sa fie repede contrazis vehement. Poate am facut si eu greseala asta de-a lungul celor 5 zile de cand sunt inregistrat aici. Ceea ce as dori este ca pe viitor daca s-ar putea este ca fiecare sa-si exprime ideile si cel care a pus problema, sub forma de topic sa poata alege varianta corecta din cele exprimate.Totodata as dori incheierea subiectului acesta, pe acest topic ptr ca se consuma prea multe resurse si jigniri de ambele parti, ceea ce nu ar fi trebuit sa se intample.Repet, trebuie sa fie vizualizat fiecare raspuns si frumos ar fi sa nu fie nici un feedback asupra altui raspuns de dinainte...daca exista alta explicatie, sa fie, cea corecta va iesi la iveala la momentul oportun, din multitudinea de post-uri.Numai bine si ne auzim pe alte probleme pe acest forum.Data viitoare sper sa fie o discutie mai omeneasca, fara trimiteri la activitatea mea, educatia mea samd, sau a mea catre activitatea altora.La revedere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum