Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema av800

Vizitator fryalex

Postări Recomandate

Vizitator fryalex

salut,sper ca am postat unde trebuie,am urmatoarea problema cu av800,practic functioneaza dar nu mai are putere,tensiunile r1 r2 r3 r55 r56 sunt aprox cu50% mai mici,r13(10k1w)se incinge,tensiunea pe rezistentele de putere ale irfp-urilor 1-2mv(mentionez ca a functionat corect multa vreme) tranzistorii au fost verificati si se pare ca sunt buni,condensatorii de 220u au fost schimbati r13 este ok nu e decalibrata,daca are cineva vreo idee este binevenita,mulumesc

AV800.PDF

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator fryalex

am gasit problema dioda 1n4007 de pe ramura negativa era arsa,dar tot mai am o problema ,tranzistorii 2sa1306 si cei 2sc3298 impreuna cu r13(10k3w),r42(10k3w),r40(10k3w) se incing rau

Link spre comentariu

Banuiesc ca rezistentele alea in mod normal nu se incalzeau asa, nu? ma uitam pe schema si nu vad pentru ce s-ar incalzi R13 si R42, poate zennerele cu care sunt inseriate spre masa or fi duse, desi daca ar fi fost asa ma indoiesc ca diferentialul ar mai fi mers... verifica-le totusi si verifica si tranzistorii de pe intrare. La fel nu pricep pentru ce s-ar incalzi asa tare tranzistorii de la amplificatorul in tensiune, poate Q8 sa fie dus dar ma indoiesc...Apoi dioda inseriata pe ramura negativa poate suporta pana la 1A si consumul normal acolo e doar de cateva zeci de mA maxim, esti sigur ca Q3, Q4, Q24 si Q25 sunt in regula? daca da atunci la ce tensiuni alimentezi?

Link spre comentariu
Vizitator fryalex

amplificatorula functionat bine pana de curand,cand deodata la volum peste 20% a inceput sa distorsioneze,am verificat finalii prefinalii si superdioda si au fost ok toate,i-am mai facut o proba demontata am observat ca se incingea r13(10k3wla mine),m-am gandit ca ar putea fi zenarele asa ca leam scos si le-am verificat verificate cu aparatul dadeau bn la proba pe un transformator in loc sa permita 15v in sens invers a permis numai 3v(am zis gata asta e) am luata altele noi dar dupa probe am observat ca permiteau aceiasi tensiune,am gasit unele de 7,5v si masurate permiteau intradevar 7,5v am facut proba pe amp si acelasi rezultat,am gasit doua z15 le-am montat si acelasi rezultat,apoi le-am pus inapoi pe cele care le-a avut initial,dupa cateva masuratori am observat ca ramura negativa nu se alimenta si astfel am gasit dioda 1n4007 arsa,am skimbato si amplifu a inceput sa aive putere dar......r13 se incinge rau si cei doi 2sa1306,si parca si bc-urile546 restul tranzistorilor sunt reci,curentul de mers in gol masurat pe rezistentele de putere este sub1mv pe toti finalii in conditiile in care semireglabilul este in aceeasi pozitie in care aveam 18 mv cand functiona bn,off set 27mv,am skimbat si conzii electrolitici dar tot fara rezultat,ma mira faptul ca a functionat fara tensiune v- pe partea de preamplificare si ma gandesc ca probabil functionand a sa sa ceva sa dus in vre-un fel.......tensiuneade alim+-95finalii si prefinalii/+-105 restul.......astept pareri

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări