Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un driver "standard" cu TB6560AHQ

kovari_andrei

Postări Recomandate

SalutareDupa multe incercari esuate ... si cateva componente arse am decis sa cer cateva sfaturi...Vreau sa ii rog pe toti cei care au realizat drivere cu TB6560 sa posteze (daca nu e ultrasecret) schema lor de driver... si sa precizeze toate pro/contra si eventual configuratia in care au dat roade acele drivere (tensiune de alimentare, microstepping, software etc.)Am cautat mult prin aceasta sectiune insa fiecare driver realizat parca parca avea "ceva"Am nevoie doar de schema, de proiectare ma ocup eu in EagleSper ca acest topic sa fie folositor tuturor celor care isi construiesc un CNC si s-au "blocat" la partea electronica...Multumesc anticipat si astept nerabdator raspunsuri,Kovari AndreiP.S.Driverul va fi folosit pentru un CNC cu 3 axe, motoare nema23 la 24V...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bercioiu

4

• kovari_andrei

3

• cnc_step

2

Top autori în acest subiect

Daca studiezi foaia de catalog a integratului, nu-ti mai trebuie alta schema...@mincof rezistentele alea de pull-up sunt redundante, ele exista in integrat. De asemenea, semnalul "prot" scos de integrat nu-i suficient de puternic pentru a aprinde leduri.

Link spre comentariu

Daca studiezi foaia de catalog a integratului, nu-ti mai trebuie alta schema...@mincof rezistentele alea de pull-up sunt redundante, ele exista in integrat. De asemenea, semnalul "prot" scos de integrat nu-i suficient de puternic pentru a aprinde leduri.

Eu am pe stoc vreo 12 drivere de la soc, si pot sa-ti spun ca leduri-le se aprind foarte bine.Sptamana viitoare imi vin si 20 de drivere cu 6600. Sunt curios cum merg alea.
Link spre comentariu

Eu am pe stoc vreo 12 drivere de la soc, si pot sa-ti spun ca leduri-le se aprind foarte bine.

Stiu, am vazut ca se practica aprinderea ledurilor cu semnalele prot si Mo netrecute prin buffer... Eu atentionam ce zice datasheet-ul:"Output terminal Mo and output terminal Protect are open-drain outputs. MO drain current I (MO) 1 mAProtect drain current I (Protect) 1 mA"Sunt curios de 6600 :da cine strie cand o ajunge si "pe la noi"Succes!
Link spre comentariu

Schema este gata :)Intre GND si GND1 .. alimentarea logica de 5V si alimentarea motorului de 24V... exista un solder jumper...In ce conditii trebuie lipit?De asemenea ... pe schema la SENS-A si SENS-B sunt niste rezistente de valori mici... acele rezistente nu trebuie sa fie si de putere?Ii rog pe cei experimentati sa "dea o geana" peste schema mea...Am adaugat in plus numai cativa terminali (pentru a-l comanda din arduino prin sistemul enable-step-dir)Astept critici sau sfaturi :)

Link spre comentariu

Se pare ca n-ai citit ce am scris mai sus:

Rezistentele de pull-up de la JP1 nu mai trebuiesc montate... (R3...R8). Pinii respectivi deja sunt tinuti sus intern.

Rezistentele de sens se calculeaza in functie de puterea motorului...

Deschide datasheet-ul si parcurge-l daca vrei sa faci treaba...

Editat ulterior:

Vezi ca rutarea GND A, GND B si rezistentele de sens trebuie facuta in stea, trebuie evitata bucla de masa acolo.

Editat si mai tarziu:

Postand link-ul cu datasheet-ul, l-am si deschis... Vezi ca intern, pinii sunt tinut low, eu tineam minte pe dos... deci selectia la JP1 la tine nu este bine, trebuie legat comunul switch-urilor la +5v nu la masa ... Aceeasi poveste si la RESET si ENABLE! Scoate pull-up-urile alea. Toate intrarile sunt tinute low intern cu rezistente de 100 k.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări