Ticu Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Borna (deci suntul aparatului) de 20A se foloseste doar pe pozitia 20A (impreuna cu borna Com).Borna (suntul) "mA" se foloseste pentru toate celelalte 3 pozitii "de curent" ale comutatorului si o sa indice bine.Radiatoare mai mici sau mai mari se gasesc la magazinele de componente electronice care vand si tranzistoare. Vezi si pe forum la Bazar. Tabla - pe la resturile unui atelier mecanic sau pe la targurile de vechituri.Dar, vorba lui dr.L, iesim din subiectul topicului; astea-s probleme pentru sectiunile AMC-uri (aparate de masura si control), Alimentatoare, s.a. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Rinaldoparaipan ce leduri ai montate pe acel reflector de la pagina 6? Mai stii ce curent aveai pe seria de 3 leduri cand foloseai schema cu lm317? Sa inteleg ca acum ai maximul suportat de led-uri, 350mA? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Aveti idee cu ce se poate inlocui BUZ11? La magazin nu au asa ceva si pe comanda este undeva la 25Ron.... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Rinaldoparaipan ce leduri ai montate pe acel reflector de la pagina 6? Mai stii ce curent aveai pe seria de 3 leduri cand foloseai schema cu lm317? Sa inteleg ca acum ai maximul suportat de led-uri, 350mA?La acel proiector aveam cam 270mA/serie de leduri-cam 800mA per proiector.Da, acum am 1A per proiector, deci aproape de curentul maxim. Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Aveti idee cu ce se poate inlocui BUZ11?E un tranzistor destul de comun, de putere, mos-fet cu canal N (50V; 30A; 0,04 ohm si cam 2,5 lei).Sa-ti dea o lista cu mos-fet cu canal N pe care ii au si poate alegem de acolo. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Rinaldoparaipan ce leduri ai montate pe acel reflector de la pagina 6? Mai stii ce curent aveai pe seria de 3 leduri cand foloseai schema cu lm317? Sa inteleg ca acum ai maximul suportat de led-uri, 350mA?Rinaldoparaipan poti pune o poza cu aceste proiectoare? Sunt cu 9 leduri? Cati vati? Si cum e lumina, suficienta? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Rinaldoparaipan ce leduri ai montate pe acel reflector de la pagina 6? Mai stii ce curent aveai pe seria de 3 leduri cand foloseai schema cu lm317? Sa inteleg ca acum ai maximul suportat de led-uri, 350mA?Cati watti?Cat sa fie, 9W.Lumina e suficienta.Cu doua astfel de proiectoare , la 3m de ele vad cand s-a facut gratarul :smt103: Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 In ceea ce priveste inlocuirea tranzistorului Buz11 din schema de scc a d-lui Ticu, am urmatoarele variante:1. IRFZ44N 55V/49A2. IRFZ48N 55V/64A , la acelasi pret. Credeti ca ar fi mai bine sa aleg IRFZ48N pt ca are un amperaj mai mare?(va functiona mai rece?) Sper sa nu vb prostii. Rinaldoparaipan led-urile sunt chinezesti? Recent am achizitionat si eu unu de 10W chinezarie, am impresia ca da o lumina deranjanta, cred ca are un indice CRI destul de mic. Cred ca led-urile de provenienta china sunt teapa. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Da, ledurile sunt chinezesti, luate de aici. http://hebeiltd.en.made-in-china.com/product/dqUxkYJOYfhL/China-1W-White-High-Power-LED-star-type-Lambertian-.html Cele de 5W tot de aici http://hebeiltd.en.made-in-china.com/product/toCmszlJOaVP/China-5W-White-High-Power-LED.html lumineaza mai puternic decat cel de 10W pe care l-am testat si care da o lumina aiurea rau. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Ledurile fara placuta star din reflector le-ai lipit cu poxipol pe radiator? Asigura un transfer termic bun? Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 In ceea ce priveste inlocuirea tranzistorului Buz11 din schema de scc a d-lui Ticu, am urmatoarele variante: 1. IRFZ44N 55V/49A 2. IRFZ48N 55V/64A, la acelasi pret. Credeti ca ar fi mai bine sa aleg IRFZ48N pt ca are un amperaj mai mare?(va functiona mai rece?)Da, e corecta alegerea. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Ledurile din pozele de la pag.6 au placuta star.Lipirea am facut-o cu un amestec de rasina epoxi Bison Epoxy 5min+pasta termo in proportie de 70%-30%(aproximativ, nu e critic raportul).Cele de la Cree, fara placuta star le-am lipit cu acelasi amestec.Asigura un tranfer termic bun. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Ieri am sacrificat un led si l-am lipit pe radiator cu poxipol proportie de 70% si 30% pasta termoconductiva. Transferul de caldura este ff bun ... la prima vedere ledul are aceeasi temp cu placuta-radiator si fixarea mecanica este la fel de buna. Link spre comentariu
popescuion Postat Septembrie 25, 2013 Partajează Postat Septembrie 25, 2013 La un topic mai vechi e o schema -limitare curent led 10v 10w si tensiunea de alimentare 10,5...15v- in care la iesirea ao 358 sint 2 rezistente de 1k una pe + iar cealalta inseriata cu grila mosului.Ce rol au ? Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 25, 2013 Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Nu e nevoie de ele daca alimentezi cu mai mult de 10V.Rezistenta spre + ridica putin tensiunea pe poarta, ceea ce era util la tensiuni mici de alimentare (apropiate de limita tensiunii de deschidere a mos-ului), fiindca iesirea lui 358 nu ajunge chiar la +.Rezistenta serie era ramasa de la varianta cu tranzistor bipolar in loc de mos-fet; mai servea ca protectie suplimentara pentru AO in cazul cand mos-ul devine "sarma", desi suporta scurtcircuit la iesire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum