Dr.L Postat August 27, 2013 Partajează Postat August 27, 2013 Si trebuie un radiator mai serios.Diferenta mai mare de tensiune intre alimentare si led = mai multa putere disipata! Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat August 27, 2013 Partajează Postat August 27, 2013 Cateva din realizarile mele.Parte din ele sunt cu leduri de la @maxim sedilec. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat August 27, 2013 Partajează Postat August 27, 2013 Continuare.Consumul total este cam de 60W si am curtea luminata aproape ca un stadion. Link spre comentariu
popescuion Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 La 12V eu am folosit schema asta, pentru un LED alb de 10W http://s1136.photobucket.com/user/ticu2 ... sort=3&o=0Din rezistenta semireglabila de 1K hotarasti curentul prin led, in limitele 0,1...1A.De observat ca se foloseste un tranzistor mos-fet mai ieftin (BUZ11 - cam 2,5 lei) fiindca nu mai exista constrangerea de a se deschide la tensiuni de grila mici.Ar fi util sa spui concret ce leduri vrei sa folosesti.De exemplu, daca vrei sa comanzi leduri care cer sub 8V, poti sa scapi mai usor din punct de vedere constructiv, folosind o sursa de tensiune LM317 "transformata" in sursa de curent constant prin adaugarea catorva rezistente.Multumesc pentru raspuns. Intentionez sa folosesc 3 leduri inseriate de 3W, 1.0A max., 2.7-3.7V max. fiecare. As vrea sa le alimentez cu cel mult 75% din puterea maxima, pentru o viata cat mai lunga. Pentru alimentare de test, detin o sursa de PC de 350W. Schema ramane aceeasi, in mare? Link spre comentariu
Dr.L Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 @rinaldoparaipan - Felicitari Link spre comentariu
Ticu Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 @popescuion Da, schema ramane exact cea de mai sus. De altfel ledul de 10W are in paralel 3 grupuri de cate 3 leduri in serie. Curentul il reglezi din semireglabil. Foarte buna ideea de a nu merge la maximum cu curentul, nu uita si de radiatoare.Daca nu vrei sa masori curentul direct cu ampermetrul inseriat cu ledurile, poti sa masori tensiunea pe rezistenta de 0,1 ohmi: 75mV inseamna I = U/R = 75/0,1 = 750mA. Link spre comentariu
popescuion Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Domnu Ticu am omis sa va intreb daca se poate inlocui lm358 cu 741j am citeva si as dori sa le folosesc la schema pe care mi-ati recomandat-o. Va multumesc mult. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Nu prea, cel putin la tensiune mica nu! Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 ...se poate inlocui lm358 cu 741j ...In niciun caz. Incearca ceva cu tranzistoare. http://s1136.photobucket.com/user/ticu2 ... sort=3&o=0 Link spre comentariu
popescuion Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 ok. Multumesc mult. Link spre comentariu
adrianf88 Postat Septembrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2013 Dupa cum am promis, am revenit cu un update. Azi mi-au venit restul de piese necesare de la General Systems. Total neseriosi... Dar in fine... Mi-am luat si un multimetru DT-9208A pe care am dat 40 de RON. Pare ok facut si l-am testat pe ceva rezistente cumparate pt proiectul asta si masoara corect. Na... Sper sa nu imi faca figuri cand o sa am nevoie de el. Acuma trebuie sa imi gasesc ceva timp sa ma apuc de treaba si sper sa iasa ceva ok. Link spre comentariu
adrianf88 Postat Septembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Inca un mic update. Dupa ce am mai citit pe ici pe colo despre multimetre si dupa ce m-am desumflat putin din entuziasm afland ca modelul asta DT-9208A e o porcarie, am mai studiat putin problema si am aflat ca astea facute de Senit (ca al meu) sunt de fapt cele mai bune chinezarii... Adica ma rog... tot porcarii sunt dar dintre toate modelele si copiile de DT-9208A, astea Senit sunt cele mai bune. E corect? Stiti ceva de faza asta? Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Aparatul e foarte bun la pretul lui, ca nu faci metrologie. Deabia dupa ce scoti banii cu el poti sa te gandesti la asa ceva: viewtopic.php?f=59&t=152537&hilit=flukeDeocamdata omul e veriga cea mai slaba, ai grija sa nu ajungi in situatia asta: viewtopic.php?f=16&t=152972 Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Totusi sa ramanem la leduri aici.Despre multimetre se poate vorbi aici: viewforum.php?f=19 Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 ok. Multumesc mult.Atentie, am mutat schema aici http://s1136.photobucket.com/user/ticu2 ... sort=3&o=0fiindca avea o inversiune la pinii BD-ului si m-a atentionat colegul @rinaldoparaipan care a si verificat-o practic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum