Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa cu led-uri.

adrianf88

Postări Recomandate

• Răspunsuri 262
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrianf88

41

• Alexutz

38

• Dr.L

34

• Ticu

34

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 12V eu am folosit schema asta, pentru un LED alb de 10W http://s1136.photobucket.com/user/ticu2 ... sort=3&o=0Din rezistenta semireglabila de 1K hotarasti curentul prin led, in limitele 0,1...1A.De observat ca se foloseste un tranzistor mos-fet mai ieftin (BUZ11 - cam 2,5 lei) fiindca nu mai exista constrangerea de a se deschide la tensiuni de grila mici.Ar fi util sa spui concret ce leduri vrei sa folosesti.De exemplu, daca vrei sa comanzi leduri care cer sub 8V, poti sa scapi mai usor din punct de vedere constructiv, folosind o sursa de tensiune LM317 "transformata" in sursa de curent constant prin adaugarea catorva rezistente.

Multumesc pentru raspuns. Intentionez sa folosesc 3 leduri inseriate de 3W, 1.0A max., 2.7-3.7V max. fiecare. As vrea sa le alimentez cu cel mult 75% din puterea maxima, pentru o viata cat mai lunga. Pentru alimentare de test, detin o sursa de PC de 350W. Schema ramane aceeasi, in mare?
Link spre comentariu

@popescuion Da, schema ramane exact cea de mai sus. De altfel ledul de 10W are in paralel 3 grupuri de cate 3 leduri in serie. Curentul il reglezi din semireglabil. Foarte buna ideea de a nu merge la maximum cu curentul, nu uita si de radiatoare.Daca nu vrei sa masori curentul direct cu ampermetrul inseriat cu ledurile, poti sa masori tensiunea pe rezistenta de 0,1 ohmi: 75mV inseamna I = U/R = 75/0,1 = 750mA.

Link spre comentariu

Dupa cum am promis, am revenit cu un update. Azi mi-au venit restul de piese necesare de la General Systems. Total neseriosi... Dar in fine... Mi-am luat si un multimetru DT-9208A pe care am dat 40 de RON. Pare ok facut si l-am testat pe ceva rezistente cumparate pt proiectul asta si masoara corect. Na... Sper sa nu imi faca figuri cand o sa am nevoie de el. :da Acuma trebuie sa imi gasesc ceva timp sa ma apuc de treaba si sper sa iasa ceva ok. :d

Link spre comentariu

Inca un mic update. Dupa ce am mai citit pe ici pe colo despre multimetre si dupa ce m-am desumflat putin din entuziasm afland ca modelul asta DT-9208A e o porcarie, am mai studiat putin problema si am aflat ca astea facute de Senit (ca al meu) sunt de fapt cele mai bune chinezarii... Adica ma rog... tot porcarii sunt dar dintre toate modelele si copiile de DT-9208A, astea Senit sunt cele mai bune. E corect? Stiti ceva de faza asta?

post-78635-139829674469_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări