Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa cu led-uri.

adrianf88

Postări Recomandate

sa rezolvat merge ok am facut cateva modif alimentare 14,5v/5aT1 2N3904T2 FDP 8870R1 1K din baza 2n3904pot 100 ohni R2 din pot in emitor 22 ohmi R3 ramane 5.1k R4 3.3 OHNI /4W LEDURI 3X1W serie plaje rreglaj 0.2A----1,1Atemperatura fet 33 grade la 0.35Amultumec de sfaturi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 262
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrianf88

41

• Alexutz

38

• Dr.L

34

• Ticu

34

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ieri am facut si eu scc prezentata de dl Ticu http://s1136.photobucket.com/user/ticu2 ... sort=3&o=0 (cea cu semireglebil, am testat-o cu un led 10W) . Curentul reglat se face in intervalul 0.65-1.15 A, am constatat ca IRFZ44 desi are un radiator micut se incalzeste - poti tine degetul pe radiator la limita sa zic asa. Ce trebuie facut/schimbat in aceasta schema pentru a avea un interval de reglaj intre 0.200-1A sau 0-1A?Se poate ? As vrea sa alimentez 3 le-uri in serie de 1W.

Link spre comentariu

Tranzistorul mos-fet disipa totdeauna, sub forma de caldura, diferenta intre tensiunea de alimentare a montajului si tensiunea pe led(uri), inmultita cu curentul prin tranzistor. Daca e prea cald trebuie marita suprafata radiatorului.

Reglajul e posibil doar in raportul aproximativ 2/1. Exista un prag de minim 0,6V necesar pe rezistenta-sunt la care se deschide tranzistorul bipolar. Pentru 0,35A (3 leduri de 1 W in serie) poti folosi asta:

http://s1136.photobucket.com/user/ticu2 ... sort=3&o=0

Reglajul curentului de la valori apropiate de zero il poti obtine cu o schema ca asta:

http://s1136.photobucket.com/user/ticu2 ... sort=3&o=1

unde pentru curenti de 3 ori mai mari trebuie sa micsorezi de aproximativ 3 ori rezistenta inseriata cu potentiometrul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara, buna seara! Am revenit pentru inca o mica parere din partea voastra! Vreau sa achizitionez iar ceva leduri si m-am oprit la 2 modele. 1 de 4W ce se alimenteaza la 10V si 400mA si altul de 5W care se alimenteaza de la 3V si ceva si 1500mA. Intrebarea mea e: Ce e mai usor de construit? O scc cu voltaj mare dar curent mic sau cu voltaj mic dar curent mare? Spre care dintre cele 2 sa ma orientez?

Link spre comentariu

E cam acelasi lucru, fiindca nu sunt curenti mari. Alegerea as face-o dupa sursa disponibila.De exemplu 12V este o tensiune des intalnita (acumulator, automobil, alimentator) si lampa ar fi mai universala.

Link spre comentariu

Domnu Ticu, mare domn ca intotdeauna! :d Pot sa adresez o intrebare? Ma uitam pe youtube la niste video-uri cu si despre LED-uri de putere si am vazut o scc interesanta. L-am intrebat pe cel care a facut video-ul de unde o are si m-a indrumat spre dansa. Pun link acuma. E oare ceva de capul ei?

http://www.ebay.com/itm/150-1500mA-Buck ... 257dec23e2

Si daca e nevoie, uite aici si video-ul despre care vorbeam ca sa o vezi in actiune.

Link spre comentariu

Un convertor in comutatie, coborator de tensiune, cu alimentare intre 9 si 48V, pentru curenti constanti la iesire de 150, 300, 450, 600 mA sau combinatii ale acestora (maxim 1500 mA). Protectii la sub-alimentare, termica, lipsa sau scurtcircuitul ledului. Posibilitate de comanda cu un PWM extern.E gata facut, dimensiuni mici, pret moderat, presupun ca are si o fiabilitate rezonabila.Daca te satisface pentru ledurile care le ai sau pentru experimente, nu vad de ce nu l-ai folosi.Atentie, trebuie sa asiguri tensiunea de alimentare ceva mai mare (nu spune cat) decat a ledurilor, fiindca el nu o ridica. In film alimenteaza cu 12V din acumulator un led de 10W cu 3x3 cipuri, care din cate stiu eu are nevoie de 10V.

Link spre comentariu
http://postimg.org/gallery/1l8pzqgk/7a5a21e1/ Lampa nemteasca, avea original un halogene de 28 si 230W, am pus osramuri, in total 3700lm din care 3000 bat in tavan. Comutatorii cu 2 pozitii dau cate 2 nivele de luminozitate, independente. Alimentare 22V dintr-o sursa universala laptop, dar merge si cu surse auto laptop, la 12V. Cele 5 Osram trag 1.35A la 18.2V, restul pan' la 22 fiind pe LM317-uri. Bratul mobil trage 0.52A la 14.8V pe maxim, si 0.27A pe minim.
Link spre comentariu

Lampa din asta am si eu :aplauze.Mi-am dat seama dupa carcasa comutatoarelor(initial variatoare)Dar deocamdata tot pe halogene este.Poze cu ledurile nu ai?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări