Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bariera inflarosu


iuli09

Postări Recomandate

am gasit aici o schema pentru o bariera IR pe care as vrea sa o construiesc ; dintre variantele pe care le-am gasit aceasta promite o distanta de functionare de pana la 40 de metri .

 

Intrebarea este : a construit cineva aceasta bariera ? Chiar poate functiona la distanta de 40 M ? eu m-as multumi si cu 30 de metri , dar cu cat mai mult cu atat mai bine...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • iuli09

    2

  • validae

    2

  • cristian_draghiescu

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Chiar poate functiona la distanta de 40 M ?

Nu văd nici-un impediment în a continua să funcţionezeşi pe această distanţă, dar cu o condiţie deosebit deimportantă, absolut obligatorie şi precizată chiar în articoluldin link: "cu ea (lentila) bariera se lungeste la peste 40m darapar si probleme de aliniere" (eu aş adăuga, nu chiar atât desimplu de rezolvat pe cât pare).
Link spre comentariu

Pentru a rezolva alinierea corecta a fotodiodei IR si a receptorului IR ar trebui inlocuit ledul IR temporar cu unul vizibil dar din tipul superluminos si urmarit (noaptea preferabil) ca spotul lui sa nimereasca receptorul.Dupa aliniere, ar trebui schimbat ledul IR la loc, dar cu foarte mare finete, sa nu se piarda alinierea.

Link spre comentariu

am vazut ca este necesara o lentila pentru a mari distanta de functionare ; ma gandeam sa folosesc un laser pentru alinierea receptorului cu emitatorul . as vrea doar sa functioneze la minim 30 de metri ca in rest cred ca-i dau de cap cumva :da Multumesc pentru ajutor !

Link spre comentariu

Cand vei monta ledului o lentila, va trebui ca ledul vizibil folosit la probe sa aiba acelasi unghi de dispersie a luminii cu cel IR, altfel focalizarea nu va corespunde.Folosirea laserului e simpla dar nu e suficient doar sa ai ledurile pe aceeasi axa, trebuie sa ai si un spot concentrat pe receptor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări