Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

piesa necunoscuta

valny

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valny

7

• Marian

3

• miron1947

2

• Ticu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din nefericire nu se mai cunoaste nimic. Daca cu piesa asta nu am noroc, poate imi spuneti cu ce inlocuiesc LM135, pe care nu-l gasesc, intr-o schema de termometru cu 7107, fara a-i modifica parametrii de masurare. Multumesc anticipat!!!

Link spre comentariu

Tranzistorul ala se foloseste in etaje finale de amplificare la montaje radio, deci in cazul de fata n-ai ce face cu el. Cred ca ai putea incerca cu LM335 desi nu sunt sigur ca parametrii de functionare ar corespunde intocmai.

Link spre comentariu

Termistorul e una, senzorul LMxxx e cu totul alta, deci nu cred ca le poti interschimba. LM335 se gaseste la magazinul ieftin si e destul de ieftin, n-ai nimic de pierdut daca incerci.

Link spre comentariu

@valny LM335 lucreaza in domeniul -40...100 grade Celsius, iar LM135 in domeniul -55...150 grade C. Deci poti face inlocuirea daca te intereseaza doar temperaturi in domeniul respectiv.Ambele dau la terminalul de iesire o tensiune proportionala cu temperatura in "grade" Kelvin (10mV/K). Daca vrei afisare direct in grade Celsius iti trebuie LM35, care are domeniul de lucru -55...150 grade C.Un termistor are doar doua terminale si alt tip de variatie a rezistentei cu temperatura; in niciun caz nu merge ca inlocuitor in schema ta.

Link spre comentariu

Aceiasi firma vinde probabil si un kit numit "termostat 0-100 grade C", unde un releu este actionat la atingerea unui prag de temperatura (reglabil). Cele doua kituri se pot cupla, in asa fel incat sa ai un termostat cu termometru.De fapt montajul, cu mici modificari indicate in prospect, poate fi folosit in 3 moduri": termometru, indicator pentru termostat sau voltmetru.Din fisierul dat de tine rezulta ca:- in montaj se modifica tensiunea corespunzatoare indicatiei "Kelvin" in grade Celsius;- domeniul de lucru este doar 0...100 grade Cdeci trebuie folosit LM135 sau LM335.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Am si eu o problema cu o piesa necunoscuta, cautand(nu piesa aceasta) printre hondrobele, am gasit aceasta piesa, pe care nici nu mai stiu daca am cumparat-o si pentru ce, sau mi-a dat-o cineva.

Asa arata fata post-176697-0-52868300-1515620584_thumb.jpg si verso post-176697-0-62894000-1515620598_thumb.jpg

Dimensiunile sunt 9mm si respectiv 3mm.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări