suirammarius Postat Septembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Iar ca sa amplific, vreau sa folosesc asta: http://www.tme.eu/ro/Document/0457d910e ... tc7650.pdf Nu cumpar nimic pana nu imi spuneti daca e ok sau nu! Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 29, 2013 Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Pare bun. Dar de tensiune negativa nu ai cum sa scapi. Nici un operational nu are cum sa masoare corect de la 0V!Si tensiunea o masori de pe un sunt (rezistenta).Cand am vorbit initial despre offset, am dat link catre celalalt subiect unde se discuta asta. Acolo o solutie simpla pt tensiune negativa, deci n-ai de ce sa te feresti de ea. Pt varianta cu ACS714, daca te satisfac urmatoarele:Nonlinearity ELIN Over full range of IP – 1.5 – %Symmetry ESYM Over full range of IP 98 100 102 %Atunci o poti folosi.Atentie ca el a depasit in mod destept problema cu tensiunea negativa:Zero Current Output Voltage VIOUT(Q) Bidirectional; IP = 0 A, TA = 25°C – VCC ×0.5 – V :)Despre paraziti parca ti-am spus cum sa scapi, nu? :nas:Dupa cum observi, nu-mi place sa ma repet. Mai ales ca totul e scris, deci poti reciti fara probleme in caz ca ai uitat... Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 29, 2013 Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Ce sa folosesc pt amplificarea iesirii? Vreau sa pun un AO cu o referinta de 2,5V si factor de amplificare de vreo 5, astfel din cei 100mV/A sa fac 500mV/A...Solutia este INA213: 50V/V, nu mai ai nevoie sa amplifici nimic. Pui un shunt de 0.01ohm si ai direct 5V la iesire la 10A. Vezi http://www.ti.com/product/ina213 pentru alte combinatii. Il alimentezi la 5,5V ca sa fii sigur ca ai 5V la iesire. Apoi poti pune un rail-to-rail (vezi plaja iesirii) ca repetor/buffer. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 29, 2013 Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Pt ce 5V la iesire? Tensiunea maxima pt convertorul digital-analog e cea a referintei. Care e in jur de 2,5V.In rest, pare a fi o solutie buna si destul de simpla!Mai trebuie adaugata si o referinta pt a ridica tensiunea de iesire de la 0V.Nici cu un rail-to-rail nu ar scapa de alimentarea negativa, daca nivelul e in apropiere de 0V... Problema e de la intrari, nu de la iesire. Asta a zis smilex acu ceva timp, dar cine sa caute Link spre comentariu
suirammarius Postat Septembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Solutia sugerata de thunderer nu necesita nici alimentare diferentiala si nici nu as mai avea nevoie de un alt amplificator pt a ridica tensiunea la 5V; partea cu uC e deja facuta si are tensiunea de referinta la ADC de 5V. Sa vedem daca gasesc la magazinul meu INA213. Ca sa reglez tensiunea, as continua cu LM324 pt ca aici nu am avut nicio problema. Vreo observatie referitor la asta? In afara de acel filtru pt alimentarea ventilatorului, ce altceva as mai putea face ca sa reduc zgomotul la intrarea in ADC? Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 29, 2013 Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Am propus 5V la iesire ca sa nu lucreze cu alta referinta decat Vdd=5V al PIC-ului. Simplicitate, nu alt motiv (hard si soft). Plus ca OP cerea o amplificare de 500mV/A (la 10A ar da 5V la iesire). Problema e de la intrari, nu de la iesire.Nu sunt sigur ca am inteles. OPAMP ca buffer este inutil, daca asta voiai sa zic printre randuri, as fi de acord cu tine. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 29, 2013 Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Ca sa reglez tensiunea, as continua cu LM324 pt ca aici nu am avut nicio problema. Vreo observatie referitor la asta?LM324 da la iesire Vdd-1.5V (sau chiar mai mult - nu caut acum in datasheet). Un MCP6L04 (rail-to-rail, Vdd-35mV la iesire). Compatibil 100% cu LM324 (pini) dar alimentat la 5,5V dupa ce-mi aduc aminte.In ceea ce priveste ventilatorul: pune-l pe alt transfo sau alta infasurare decat alimentatrea PIC. Merita! Link spre comentariu
suirammarius Postat Septembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2013 (...)LM324 da la iesire Vdd-1.5V (sau chiar mai mult - nu caut acum in datasheet). Un MCP6L04 (rail-to-rail, Vdd-35mV la iesire). Compatibil 100% cu LM324 (pini) dar alimentat la 5,5V dupa ce-mi aduc aminte.(...)M-am uitat acum in datasheet si e alimentat la maxim 6V. Nu-mi foloseste pt ca mie imi trebuie un output de vreo 30V.(...)In ceea ce priveste ventilatorul: pune-l pe alt transfo sau alta infasurare decat alimentatrea PIC. Merita!Pai... in sursa am deja 2 transformatoare; am sa pun ventilatoarele pe celalalt traf si gata. Buna idee! Multumesc! Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 29, 2013 Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Inteleg acum de ce folosesti LM324, credeam ca-l folosesti pentru partea de interfata cu PIC. Am uitat ca tu-l folosesti ca sa controlezi sursa. E deja lung topicul tau... si eu citesc prea selectiv (sunt lenes uneori).O idee: fa sursa modulara. Fiecare modul se insereaza (cu pini si headeri) pe placa principala (de forta). Astfel, daca ai probleme cu un modul, il refaci numai pe acela. In plus, electronica devine mai compacta; dezvolti si pe verticala nu numai pe orizontala.Sper sa fii fost explicit in ideea mea. Link spre comentariu
suirammarius Postat Septembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2013 (...) E deja lung topicul tau... Imi pare rau, dar chiar am avut nevoie de multe sfaturi si opinii... Link spre comentariu
suirammarius Postat Septembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2013 (...) dezvolti si pe verticala nu numai pe orizontala. Sper sa fii fost explicit in ideea mea. Am inteles ce zici, dar pe orizontala nu am nimic, ambele placute sunt pe verticala: Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Alimentarea de 5V ca referinta? Oau Normal ca merge, dar... Link spre comentariu
suirammarius Postat Septembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2013 De ce e asa grav ca alimentarea de 5V sa fie referinta?O intrebare: daca fac un filtru trece-jos pentru cele 3 semnale (tensiune1, tensiune2 si curent), o sa fie notabila imbunatatirea? Mentionez ca filtrul nu se va afla langa uC ci pe placuta "de forta". Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Ca alimentarea de 5V nu e referinta! Are zgomote (toate circuitele digitale alimentate din ea) + ca nu e deloc stabila! Tensiunea variaza cu sarcina, cu temperatura, cu stabilizatorul folosit etc Referinta inseamna ceva cat mai stabil...de ex un TL431 sau TL1431! Si astea-s inca ieftine (0,5 respectiv 3 lei). Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Nu cred ca sursa asta cere super referinta. Un 78L05, care alimenteaza numai PIC si logica de la LCD (nu si altceva, LCD backlit pus pe alta sursa - practica mea) variaza cu 0,6-0,7mV pe grad C si are variatie de maximum 40mV la Io=40mA (cele indicate mai inainte - PIC+LCD logic - nu consuma mai mult de 7-10mA). Nu am avut probleme cu zgomote in aceasta configuratie, dar nu pot combate acest punct de vedere.Eu zic ca influenta factorilor de mai sus este neglijabila pentru un amator care va vrea sa incarce baterii de masina (poate) cu aceasta sursa la un moment dat.M-as fi asteptat mai curand la comentarii privind aranjarea pieselor in cutie. OP adauga cam 30cm cablaj (probabil 1.5mm2) ceea ce sa va traduce in 1-2V cadere de tensiune garantata la nici 4-5A. As fi ales o cutie cu degajare de caldura prin panoul superior la curentii furnizati din aceasta sursa, sau bornele de iesire pe panoul din spate (foarte putin practic). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum