Vizitator graphblue Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Salutare , recent mi-am tras niste dungi pe un perete , peretele arata asa sunt din 10 in 10 centimetrii dungiile , ce vreau eu sa fac e sa iluminez fiecare dunga neagra cu cate un led alb , un fel de lumina ambientala , ledul doresc sa fie undeva mai jos de birou sa zicem, sa nu bata in ochi. cu sistemul de prindere ma descurc eu , pe mine tot ce ma intereseaza este o schema , am cautat pe net ceva scheme pt leduri legate la 220v dar nu prea am inteles mare lucru , stiu doar ca imi trebuie 80v pt 20 leduri albe , dar as prefera sa le leg la 220v.Din alt punct de vedere as dorii sa fie ceva rezistent sa nu se arda ledurile intr-o zi.Ce va mai rog , daca apare pe aici o schema , sa ma indrumati de unde sa iau piesele de care am nevoie. Multumesc frumos Elforum si sper sa ma puteti ajuta ! Link spre comentariu
validae Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Foloseste schema asta si legi cate leduri vrei in serie chiar daca in schema e figurat doar unul.Daca vrei sa lumineze mai puternic, maresti valoarea condensatorului de 220nF/400Vc.a. pana la 470nF. Cele 20 de leduri ale tale necesita o tensiune de circa 60-62V si pentru protejarea lor de eventualele varfuri de tensiune pui o dioda Zener de 75V/1W in paralel cu grupul de diode (intre plusul si minusul puntii). Link spre comentariu
Vizitator graphblue Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Mersi frumos pentru timpul si atentia acordata , tin sa precizez ca nu sunt un AS al electronicii.Daca ma duc cu acea schema la un magazin de piese credeti ca baietii de acolo imi pot da piesele de care am nevoie ?edit : ce nu prea inteleg e chestia cu Br1 Link spre comentariu
validae Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Sunt piese usor de gasit si nu sunt scumpe,dar se pot recupera si din diverse aparate, de exemplu din monitoare CRT sau TV defecte. Link spre comentariu
Vizitator graphblue Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 chiar am asa ceva , am un "stash" sa-i zic asa din monitoare crt dezmembrate . Dar cel mai sigur ma duc la un magazin ... mersi frumos! Revin aici cu un post dupa ce rezolv ceva ! o seara buna Link spre comentariu
daisarqx Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 atentie!lucrezi cu 220v ...avut mare grija sa nu te electrocutezi!fara gluma! Link spre comentariu
Vizitator graphblue Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 atentie!lucrezi cu 220v ...avut mare grija sa nu te electrocutezi!fara gluma! )) sunt constient , o sa am grijaapp : recomanda cineva un magazin in bucuresti de unde pot procura ledurile si piesele ? Link spre comentariu
IsBlacks Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 pentru bucuresti incearca strada Maica Domnului (continuarea strazii Lizeanu), gasesti destule magazine:) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum