adriancel Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Salut, M-am capatat cu o pereche de boxe Arcus TS 500. Date tehnice si poze in linck: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/31290-arcus-audio-ts500-újszerű/?p=1165387 Problema este ca difuzoarele de bas au sarma bobinei sarita de pe suport. Consider ca reparatia lor nu are sens - niciodata un dif reparat nu va suna ca cel original. Vin cu rugamintea la domniile voastre sa imi recomandati o pereche de difuzoare pentru a le inlocui pe cele originale. Difuzoarele originale sunt deosebite ca si dimensiune. In imagine aveti cotele. http://i40.tinypic.com/jjobw7.jpg Volumul incintei este de ~30l, bass-reflex, cu dimensiunile portului: diametrul 7cm iar adancimea 9cm. Boxele le voi folosi in casa, deci nu ma intereseaza SPL-ul - doresc ceva mai spre calitate (la suma pe care sunt dispus sa o investesc). Bugetul disponibil: 300 - max 450 lei. Eu m-am gandit la Visaton W170s Difuzorul original este Nokia / ITT LPT180/25/120 FG si este de 4ohm, iar cel de inalte VIFA D25TG-05. Difuzoarele sunt cele de aici http://www.hifi-forum.de/viewthread-171-3100.html Multumesc. Link spre comentariu
player4 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Daca e vorba doar de rebobinare, iti recomand sa le dai o sansa difuzoarelor de bass. Sunt cativa depanatori foarte priceputi de difuzoare pe forum, atat din bucuresti cat si din tara Link spre comentariu
Vizitator ikks Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Am nevoie de o parere. Caut de ceva timp sa-mi iau niste boxe + amplificator. Vroiam standfloor si am gasit aceste Arcus TS500. Le-am comandat impreuna cu un amplituner Onkyo TX-7740. Eu sunt complet incepator si nestiutor in lumea audiofililor sau cel putin a componentelor audio peste medie. Credeti ca am facut alegerea buna avand in vedere bugetul (toate ma ajung 700 lei) ? Se "pupa" amplificatorul cu boxele? (avand in vedere ca amplificatorul scoate 105w pe canal iar boxele accepta undeva la 90w conform specificatiilor). Link spre comentariu
Luca Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 @adriancelRebobineaza difuzoru original, sunt destui mesteri priceputi..De altfel nu este un difuzor prea audiofil ca sa zici ca nuami suna cum suna inainte.@ikksEste destul de Ok amplificatorul cat si combinatia cu boxele. Si pretul dat pe ele daca sunt in regula. Link spre comentariu
Vizitator ikks Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Au venit boxele. Statia arata ca noua, merge brici. Boxele au un plasticul de sustinere de la tweeter rupt, mai exact magnetul s-a desprins cu tot cu suruburi de pe suport. Am reusit sa-l fixez inapoi cu niste saibe exterioare, si desi acum totul e perfect, tweeterul sta bine, estetic nu mai e. Vreo sansa sa gasesc plasticul de suport pe undeva? Astea sunt tweeterele - http://img.usaudiomart.com/uploads/larg ... _6_ohm.jpg . Boxa de mid-bass am avut supriza sa fie tot Vifa, dar nu i-am notat modelul si l-am uitat. Peretele din fata e de 16mm. Per total sunt multumit. Boxele suna foarte bine, sunt impresionat de inalte, foarte detaliate si exacte. Chitara, vioara, elementele metalice din chitul de tobe se aud foarte frumos. In schimb pe partea de bass si mid bass simt niste lacune, dar probabil am aucustica proasta in camera. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Atenţie că boxele sînt pe 4 Ohmi şi ampliful e proiectat ptr 8 Ohmi şi e mult mai puternic ca boxele, deci ai şanse să arzi oricare din ele. Link spre comentariu
Luca Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 @ikksAm vazut si eu boxele acelea care leai cumparat tu.Difuzoarele de mid-basss vifa nu sunt originale ale boxelor. Link spre comentariu
Vizitator ikks Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 @Luca M-am gandit ca sunt schimbate, dar ma bucur ca nu-s schimbate cu niste pocnitori. Astea par sa se potriveasca din punct de vedere acustic, mediile sunt foarte bune iar bassul e cald, placut. @zal De faptul ca statia e mai puternica eram constient, dar sunt atent mereu la distorsiuni, nu maresc volumul niciodata mai mult decat e nevoie. Si oricum nu o sa le folosesc pentru petreceri sau evenimente, ci doar ascult muzica la ele in regim normal, decent. Apoi, legat de impendata, spatele amplificatorului arata asa : http://p2.vatera.hu/photos/9b/f8/22c6_2_big.jpg . Sub conectorii pentru boxe se specifica faptul ca, folosind un singur set de boxe, se poate lucra si cu boxe pe 4 ohmi. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Da, la volum mic. Trz finali admit un anumit curent prin ei, depinde pe ce sarcină îl foloseşti. Nemţii special au susţinut boxele de 4 Ohmi ca să-şi protejeze piaţa de japonezi şi ceilalţi cu ochii oblici. Link spre comentariu
Vizitator ikks Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 M-ati pierdut. E recomandat sa modific ceva la boxe? Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Dacă nu poți procura difuzoare originale ( din alte incinte " donatoare " obligatoriu de acelasi tip si marca , care evident au alte defecte ) , incinta e compromisa .Ca o simpla soluție de avarie , poți încerca rebobinarea .Dar fără pretenții audiofile ! Link spre comentariu
Vizitator ikks Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Eu nu am probleme cu difuzoarele. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Nu tie ți-am răspuns ! Link spre comentariu
Luca Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 @ikksDifuzoarele de mid-bass vifa sunt de 2-3 ori mai bune decat cele originale ITT.Daca se aud bine asa cum sunt numai trebuie sa modifici nimic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum